@2@3 môžeš byť úspešný a nespokojný aj neúspešný aj spokojný, takže toto by som netvrdila
podľa výkladového slovníka je úspech kladný výsledok nejakého snaženia, s tým sa stotožňujem - v malom merítku môže byť úspech každá maličkosť - keď sa ti podarí získať job, keď sa ti podarí napísať test, vyriešiť nejaký puzzle.. Keď to vezmeme zo široka, úspešný človek je podľa mňa ten, ktorý buď dosahuje mimoriadne výsledky v aspoň jednej oblasti života, alebo dosahuje nadštandardné výsledky vo viacerých oblastiach života. Príklad: niekto je fantastický atlét ovenčený olympijskými medailami alebo výnimočný vedec so signifikantou zásluhou vo svojom obore, takýto človek je pre mňa úspešný, aj keby bol vo všetkom ostatnom úplne marný no a potom osoba, ktorá je uznateľne dobrá vo svojej práci, nemusí to byť ani "kariéra", stačí solídny job, napríklad sous chef v nejakej dobrej reštaurácii a robí to dobre a robí to z lásky, zároveň trebárs vyštudoval nejakú prestížnu univerzitu s červeným diplomom, plus je schopný karatista a dosahuje úspechy v amatérskych súťažiach (alebo je proste len dobrý a v paskovani to dotiahol na vysoký stupeň) a zároveň je skvelým otcom a partnerom, tak je to pre mňa úspešný človek.
Samozrejme, príklady sú úplne random, úspech má pre mňa milión podôb
pre kresťana, ak si uvedomíš, že Ježiš Kristus je skutočne v tvojom každodennom živote, pomáha ti a svoje prípadne choroby a neúspechy s nim ľahšie prekonávaš..
@lukaso121@13
mali Lukášk
Ježiš Kristus,ako bol ukrižovaný zostúpil do pekla a svoju smrťou vykúpil všetky nevinné duše, ktoré diabol uväznil...tým zvíťazil nad smrťou a diablom na veky vekov....
@thunderstorm@18 ani som nedefinovala spokojnost. Tu si rozni ludia zabezpecuju inak, rovnako ako aj uspech vnimaju rozni ludia inak. Neni jedna univerzalna hranica, ktoru musi kazdy dosiahnut, aby si mohol nalepit na celo nalepku “uspesny”.
Ak v zivote potrebujes byt uspesna v ociach inych, je to tvoja vec
@thunderstorm@21 iba dedukujem z toho, ze ak clovek v zivote citi uspokojenie/zadostucinenie, a napriek tomu sa nepovazuje za uspesneho, asi potrebuje “uspokojit” aj nejake ine nez svoje naroky -> nemyslela som tym nutne teba osobne, len ze som svoju teoriu v nasej diskusii aplikovala na seba, tu tvoju na teba, mozme to brat viacmenej ako priklad
@luc.ka@22 ja som to skôr myslela tak, že niekto môže byť spokojný, aj keď žije s osemčlennou rodinou v dvojizbaku a žije zo sociálnych dávok a príležitostných vreckových lúpeží, pretože je to jediné čo pozná, je to pohodlné a ak sám seba presvedčí, že je spokojný, nemusí s tým nič robiť a v žiadnom prípade to neznamená, že je úspešný naproti tomu môžeš viesť vlastnú, prosperujucu firmu s miliónovým obratom, mať krásny domov a šťastnú, milujúci rodinu a furt nebyť spokojná, pretože si proste vizionárka a perfekcioniatka a stále chceš niečo nové a chceš to urobiť lepšie a chceš robiť viac. takže sa asi neoplatí vždy dedukovať
@thunderstorm@23 ano, uz ta chapem otazka bola ze co je to podla nas, tak som na to isla cez svoje vnimanie, uplne som to nevzala takto zo siroka, kedze nezijem s osemclennou rodinou v dvojizbaku ale na druhej strane, ak by to tak aj bolo, stale mozem vnimat ako uspech, ze zijeme v byte a nie pod mostom ?
@luc.ka@24 no ja práve v @5 rozdeľujem úspech na subjektívny a objektívny - subjektívny úspech tmôže byť aj keď si spokojná, ak je to tvoj cieľ, alebo ak si proste splníš, čo si si predsavzala, ale objektívne to z teba nerobí úspešného človeka. V druhej polovici popisujem, čo je pre mňa objektívne úspešný človek - tam musí existovať nejaká metrika, musí byť všeobecne uznatelne, že áno, tento človek je dobrý a je úspešný, neznamená to ale, že potrebuje validaciu okolia.
@patrixo@29 dakujem pan dochtor, ziskavate cenu za vedecky prinos spolocnosti
A sice az teraz som si vsimla, ze meno zakladatela temy je Dreamfail, to vela napoveda o tom, ze
skutocne hladal fundovanu odpoved na svoju dilemu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
podľa výkladového slovníka je úspech kladný výsledok nejakého snaženia, s tým sa stotožňujem - v malom merítku môže byť úspech každá maličkosť - keď sa ti podarí získať job, keď sa ti podarí napísať test, vyriešiť nejaký puzzle.. Keď to vezmeme zo široka, úspešný človek je podľa mňa ten, ktorý buď dosahuje mimoriadne výsledky v aspoň jednej oblasti života, alebo dosahuje nadštandardné výsledky vo viacerých oblastiach života. Príklad: niekto je fantastický atlét ovenčený olympijskými medailami alebo výnimočný vedec so signifikantou zásluhou vo svojom obore, takýto človek je pre mňa úspešný, aj keby bol vo všetkom ostatnom úplne marný no a potom osoba, ktorá je uznateľne dobrá vo svojej práci, nemusí to byť ani "kariéra", stačí solídny job, napríklad sous chef v nejakej dobrej reštaurácii a robí to dobre a robí to z lásky, zároveň trebárs vyštudoval nejakú prestížnu univerzitu s červeným diplomom, plus je schopný karatista a dosahuje úspechy v amatérskych súťažiach (alebo je proste len dobrý a v paskovani to dotiahol na vysoký stupeň) a zároveň je skvelým otcom a partnerom, tak je to pre mňa úspešný človek.
Samozrejme, príklady sú úplne random, úspech má pre mňa milión podôb
pre niekoho je úspech sa neposrať, pre niekoho dožiť ďalšieho roku
mali Lukášk
Ježiš Kristus,ako bol ukrižovaný zostúpil do pekla a svoju smrťou vykúpil všetky nevinné duše, ktoré diabol uväznil...tým zvíťazil nad smrťou a diablom na veky vekov....
Ak v zivote potrebujes byt uspesna v ociach inych, je to tvoja vec
nie som Judáš, aby som s tebou uzatváral takéto zmluvy....
ja tvrdím, že spokojnosť nerovná sa úspech a vice versa.
A sice az teraz som si vsimla, ze meno zakladatela temy je Dreamfail, to vela napoveda o tom, ze
skutocne hladal fundovanu odpoved na svoju dilemu
» www.vedeckeokienko.sk/1-zazraky-a-zna...