@egon ano v helsinkach, ziadne sestričky iba ty a dotkor, objednaš sa na recencii tam ti povedia presny cas kedy mas prist niekedy aj o 16:30, ziadne dlhe cakanie. tam to bolo na perfektnej urovni
@drejka lebo on ho tam spomenul tiež, a nemyslím si že je na tom tak zle, a hlavne keby človek zarábal 3.000 eur tak by mal postarané o veľmi slušné zdravotníctvo aj tu
@eskimak ale veď tak chodím k doktorom aj ja tu, to si stačí vybrať tých správnych
ale k otázke, dal si podľa môjho názoru moc neporovnateľné situácie, lebo s platom 3.000 EUR si tú životnú úroveň vyrovnáš k hociktorému západnému štátu, aj na Slovensku je veľa možností kvalitného vzdelania, zdravotníctva, kultúry a všetkého keď máš na to peniaze a 3.000 EUR ti na to veľmi kľudne stačí
ked uz zarabam tritisic eur a som nejaka ta pani, tak si zaobstaram zivot tak, ze je jedno aku sferu (skolstvo,zdravotnictvo) budem potrebovat, bude o mna dobre postarane. ved tak to aj dneska funguje, kto ma peniaze, ma (skoro) vsetko.
zit tam kde ma mi paci a mat plat na zaplatenie vsetkych uctov na jedlo a na oblecenie v ramci normy + nieco navyse. ale toto na slovensku nieje a ani nikdy nebude
Ako tu už bolo spomínané, kebyže zarábam 3000€, tak si "kúpim" aj výbornú zdravotnú starostlivosť, aj to školstvo (keďže povedzme si pravdu, minimum toho, čo sa naučíš v škole prakticky využiješ aj v živote resp. práci)... Skôr ide o to "mať to vyštudované", je jedno ako, hlavne, že je... A a máš hentoľko prachov, ver, že sú na SVK také školy, kde prídeš dvakrát - raz sa zapísať a druhýkrát pre diplom...
V západnom svete je 2500€ priemerný plat (v tých lepších štátoch), takže radšej by som bol na SVK "boháč", ako na západe priemer...
A myslím, že to zdravotníctvo nie je až také katastrofálne, samozrejme, mohlo by byť oveľa lepšie, ale stále nie sme na tom tak zle, ako na nejakej Ukrajine , stále tu zostalo pár bláznov = kvalitných doktorov, ktorý svoju prácu berú ako poslanie, a nie ako naplnenie si vačkov...
ako ženská, bez žiadnych rodinných konexií, bez výšky, nemám šancu na svk zarábať 3000e.... dokonca horkoťažko by som as bola schopná postarať sama o seba a to môžem byť šikovná a pracovitá hocijako čiže budúci rok do tej VB alebo Rakúska idem
no urcite by bolo lepsie mat 3000 euro a nizsie ceny v obchodoch atď. ktore su u nas urcite nizsie ako vo vyspelych krajinach aj ked nie o vela uz , ako mat 2500 eur vo vyspelom state .... je jedno kde zijes ked mas peniaze mozes si chodit kam chces a skolstvo a zdravotnictvo mna osobne az tak netrapi aj ked je to zle no keby som mal take prachy hned by bolo zdravotnictvo perfektne pre mna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
@eskimak pýtam sa len tak informačne
@eskimak ale veď tak chodím k doktorom aj ja tu, to si stačí vybrať tých správnych
ale k otázke, dal si podľa môjho názoru moc neporovnateľné situácie, lebo s platom 3.000 EUR si tú životnú úroveň vyrovnáš k hociktorému západnému štátu, aj na Slovensku je veľa možností kvalitného vzdelania, zdravotníctva, kultúry a všetkého keď máš na to peniaze a 3.000 EUR ti na to veľmi kľudne stačí
A ceny na zapade su ine. Tu si s 3000e kral, na zapade si s 3000e stredna trieda.
všetko je o voľbe doktora
V západnom svete je 2500€ priemerný plat (v tých lepších štátoch), takže radšej by som bol na SVK "boháč", ako na západe priemer...
A myslím, že to zdravotníctvo nie je až také katastrofálne, samozrejme, mohlo by byť oveľa lepšie, ale stále nie sme na tom tak zle, ako na nejakej Ukrajine , stále tu zostalo pár bláznov = kvalitných doktorov, ktorý svoju prácu berú ako poslanie, a nie ako naplnenie si vačkov...
Ono ja by som nechcel robit ani jednu z tych robot. Ale ja nechcem zit na slovensku, takze