babky v kostole odsudzuju oboje, ale co sa tyka povedzme mladsich rocnikov, ked uz nieco z toho odsudzuju tak skor homosexualitu... aspon sa s tym osobne stretavam
@melancholik nvm ja sa necítim,že by som si mohla vybrať ty si možeš ? len s 1 pohlavím sa cítiš dobre a vieš si to všetko predstaviť ...(vynechajme Bi)
@chanteuse vieš čo je lepšia otázka? prečo je prirodzené byť hetero, prečo je prirodzené že hetero ľudia majú deti a množia sa (homosexualne založení ľudia to prírodne urobiť nedokážu), prečo je teda prevaha heterosexuálov je logické - skôr je dobrá otázka čo je homosexualita a či sa vôbec dá brať za normálnu keĎ z nej nevyplýva prirodzene to čo vyplývať má z našej fyziológie ... čo to potom je? jedno slovo ma napáda (vychádza to skrátka logicky z tejto analýzy) no nechcem tu poburovať a vytvárať ohne u ľudí ktorí sú tu takto orientovaní ... len sa tak nad tým zamýšlam ... nad všetkým ... a vychádza mi z toho len jedno (taký mám proste na to pohľad)
@melancholik raz som čítala o nejakej štúdii (nečítala som štúdiu, len jej výsledok), ktorá hovorila, že človek nemá určitú sexuálnu orientáciu, ide len o to, čo on sám dokáže podvedome tolerovať... a celkom si myslím že to dáva zmysel
@melancholik to akoby sa mali teraz rozísť všetky hetero páry,ktoré nemožu mať deti a byť s niekym s kym možu (ak sa to da vbc) lebo to je ich uloha... ja kašlem na dáku úlohu ludstva ja žijem za seba,nie za ludstvo... a mám rada filozofovanie a tak dalej,ale v tejto téme no snažím sa žiť tak,aby som neubližovala,aby som sa riadila svojimi moralnymi zasadami,aby som bola šťastná...plus čo to dosiahnuť v zamestnani a kariere. Stále nerozumiem prečo je tak strašne doležité s kým žijem (eventuálne budem)...pre mna je to take iste akoby som rozoberala perčo žiješ s brunetou a nie blondýnou, alebo prečo žiješ s niekym kto nerad vari,ked ulohou ženy je starať sa o muža,deti ? ....
@chanteuse posledná veta hh ulohou ženy nie je starať sa o muža a deti hh
ja stebou súhlasím proste ide o to v konečnom dôsledku čo si sama zvolíš a ako sa rozhodneš žiť ... je to samozrejme tvoja volba a tvoj život, neodsudzujem to ...absolutne nie ...nech si robí kto chce čo chce u seba doma (ale nech neničí iných a neobmedzuje) nehovorím tým že by homosexualita ma nejako obmedzovala, alebo niekoho iného ... vravím len že proti nej nič nemám ... len ju proste definujem inak ako ľudia okolo mňa
a áno žial je evidentné čo je ľudský údel ... vidíme to, cítime to, každý deň sa s tým stretávame ... je to žiť a potom predať genetickú informáciu ďalej formou rozmnoženia (čo určití jedinci ako si podotkla správne nemôžu, bohužial aj taká je príroda, nie každý dostane takúto možnosť, avšak tých ktorí nemôžu nieje samozrejme tolko ako tých ktorí môžu - logicky)
@sveter to síce zmysel dáva, ale z akého uhla? ... a zvyšok som napísal tu vyššie
@melancholik bolo myslene akoze varit pre nich atd
..a to je v poriadku,ja i tak sa nerada zaradujem do "komunity" pretože si nemyslím,že tam velmi patrím... je to dosť mimo mňa,ja mám vnímanie života,ale hlavne vzťahov a lásky niekde úplne inde než ako to vidím u iných. su mi ukradnute nejake prava,svadby,deti a nvm co... a kto chce vie si take zariadit aj bez zakonov a bez pride-ov etc
vlastne mi aj vadi to označenie,pretože kazdy si nas (mna) niekam zaradi a potom nevnima ako človeka,v popredi ma len toto jedno,neustale sa k tomu vracia a uz nie som obycajny clovek,ktoreho chcu poznat z istych hladisk..už je to nalepka,ktora nejde dole. a kolkokrat uz ani nejde o to čo viem alebo dokážem urobiť.. takže toto mi vadí... nie,že sa to neberie normálne,ved kazdy ma svoj názor...ale nech sa to nevnima ako popredná vec,sme v prvom rade ludia a tak to vidím
@chanteuse hej a pozeráš sa na to dobre, zdravo ... suhlasim s tebou ... s tou nálepkou presne viem ako to chodí (tiež mám jednu-nieje komunitná ani až tak odsudzovaná ale je viac ignorovaná ako uznávaná ale o tom hovoriť nechcem) proste viem aké je to keď ťa ľudia začnú vnímať na základe niečoho inak ako človeka, nezaujímajú sa, atď len na základe ,,niečoho,, ...
nie som zástanca spoloč. zvykov tiež ... nepotrebujem ich a nepovažujem ich za dôležité ... dôležitosť pre mňa nadobúdajú ,,stavy mysle,, napr. ak dvaja chcú, majú sa radi, nepotrebujú papier, nepotrebujú nič...proste spolu sú ... ak chcú dieťa, majú dieťa ...je len na nich ako sa zariadia, no samozrejme sa musíme v tejto spoločnosti pchať do noriem ...a nevytvárať extrémne vyčnievanie ktoré by nejako znehodnocovalo a narúšalo beh spoločnosti, to je to jediné pravidlo ktorým je nutné sa riadiť ...
@melancholik neviem co ti na to dalej povedat vlastne
mozno by som len dodala,ze nie vsetko sa da vysvetlit logicky,rozumom...a ani nevidim nejaky dovod starat sa do spolocnosti ked mi vadia,nevyhovuju "normy" ignorujem alebo idem prec,aj za cenu stahovania inam...ak bolo na mysli SVK.. pretoze v mnohych vyspelejsich (povedzme ekonomicky,stabilnejsich a s vysso zivotnou urovnou) krajinach sa niektore veci neberu tak tragicky nez tu toto je tema, ktora sa da rozoberat donekonecna a aj tak si kazdy bude zit podla seba aj robit veci,ktore chce.. z globalneho hladiska je to podla mna uplne zanedbatelne. postupom casu vlastne aj prestavam vidiet nejaky enormny zmysel v spolocnosti a tak dalej,takze vlastne asi nie som ani vhodny adept na diskusiu
určite homosexualita
nudistický pochod som ešte nevidela
navyše nudisti sa môžu volne pohybovať len v nato vyhradených priestoroch a homosexuáli môžu všade
pamätám sa na tú ženu čo ju zatkli len preto že behala po námestí v spodnom prádle
@melancholik@13 homosexualita je podľa mňa už len z toho biologického hľadiska úplne normálna vec. Keď si človek uvedomí, koľko je na svete výkyvov, abnormalít a všeličoho a že človek má mnoho pudov, je živočíšny - tak, je pre mňa homosexualita úplne prirodzene sa vyskytujúci jav.
A ak by bol konsenzus iný, bola by to aj vcelku dosť pochopiteľná vec, ktorá by sa nestretla s odporom alebo diskrimináciou - aspoň čo si všímam, homofóbni ľudia sú zväčša tí, ktorí o tom nič nepočuli, resp. majú len malú mieru informovanosti
kresťanské dogmatizovanie sa tiež podpisuje pod takéto negatívne reakcie + iné všeobecne uznávané názory.
Avšak, napr. moja mama, bigotná katolíčka sa v práci často pohybuje pri takých ľuďoch a môžem povedať, že je voči tomu vcelku dosť tolerantná.
@poke čiastočne súhlasím ... lebo stále platí to čo osm popísal vyššie výsledné je čo máš v gatiach to máme od vesmíru definované ako účel potom sú tu už len rôzne špekulácie o tom čo je život a ako sa má žiť ... tam už nastupuje naše ego a mysel ktorá nam hovorí že pokial živočíšne zlyhávame, vytvoríme si alternatívu aby sme mohli žiť aspoň šťastný život
@Nenay@Grietusha napríklad na rozdiel od heterosexuálov majú právo používať verejné šatne/sprchy spolu s príslušníkmi pohlavia ktoré ich sexuálne vzrušuje...
Najsedlackejsie krajiny su tie najviac homofobne, asi na tom nieco bude, vidno ze Slovensko je este vyvojom pozadu, ked tu ludia musia riesit take picoviny. Furt len riesit a zaoberat sa kokotinami, miesto toho aby robili daco uzitocne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ja stebou súhlasím proste ide o to v konečnom dôsledku čo si sama zvolíš a ako sa rozhodneš žiť ... je to samozrejme tvoja volba a tvoj život, neodsudzujem to ...absolutne nie ...nech si robí kto chce čo chce u seba doma (ale nech neničí iných a neobmedzuje) nehovorím tým že by homosexualita ma nejako obmedzovala, alebo niekoho iného ... vravím len že proti nej nič nemám ... len ju proste definujem inak ako ľudia okolo mňa
a áno žial je evidentné čo je ľudský údel ... vidíme to, cítime to, každý deň sa s tým stretávame ... je to žiť a potom predať genetickú informáciu ďalej formou rozmnoženia (čo určití jedinci ako si podotkla správne nemôžu, bohužial aj taká je príroda, nie každý dostane takúto možnosť, avšak tých ktorí nemôžu nieje samozrejme tolko ako tých ktorí môžu - logicky)
@sveter to síce zmysel dáva, ale z akého uhla? ... a zvyšok som napísal tu vyššie
..a to je v poriadku,ja i tak sa nerada zaradujem do "komunity" pretože si nemyslím,že tam velmi patrím... je to dosť mimo mňa,ja mám vnímanie života,ale hlavne vzťahov a lásky niekde úplne inde než ako to vidím u iných. su mi ukradnute nejake prava,svadby,deti a nvm co... a kto chce vie si take zariadit aj bez zakonov a bez pride-ov etc
vlastne mi aj vadi to označenie,pretože kazdy si nas (mna) niekam zaradi a potom nevnima ako človeka,v popredi ma len toto jedno,neustale sa k tomu vracia a uz nie som obycajny clovek,ktoreho chcu poznat z istych hladisk..už je to nalepka,ktora nejde dole. a kolkokrat uz ani nejde o to čo viem alebo dokážem urobiť.. takže toto mi vadí... nie,že sa to neberie normálne,ved kazdy ma svoj názor...ale nech sa to nevnima ako popredná vec,sme v prvom rade ludia a tak to vidím
nie som zástanca spoloč. zvykov tiež ... nepotrebujem ich a nepovažujem ich za dôležité ... dôležitosť pre mňa nadobúdajú ,,stavy mysle,, napr. ak dvaja chcú, majú sa radi, nepotrebujú papier, nepotrebujú nič...proste spolu sú ... ak chcú dieťa, majú dieťa ...je len na nich ako sa zariadia, no samozrejme sa musíme v tejto spoločnosti pchať do noriem ...a nevytvárať extrémne vyčnievanie ktoré by nejako znehodnocovalo a narúšalo beh spoločnosti, to je to jediné pravidlo ktorým je nutné sa riadiť ...
mozno by som len dodala,ze nie vsetko sa da vysvetlit logicky,rozumom...a ani nevidim nejaky dovod starat sa do spolocnosti ked mi vadia,nevyhovuju "normy" ignorujem alebo idem prec,aj za cenu stahovania inam...ak bolo na mysli SVK.. pretoze v mnohych vyspelejsich (povedzme ekonomicky,stabilnejsich a s vysso zivotnou urovnou) krajinach sa niektore veci neberu tak tragicky nez tu toto je tema, ktora sa da rozoberat donekonecna a aj tak si kazdy bude zit podla seba aj robit veci,ktore chce.. z globalneho hladiska je to podla mna uplne zanedbatelne. postupom casu vlastne aj prestavam vidiet nejaky enormny zmysel v spolocnosti a tak dalej,takze vlastne asi nie som ani vhodny adept na diskusiu
nudistický pochod som ešte nevidela
navyše nudisti sa môžu volne pohybovať len v nato vyhradených priestoroch a homosexuáli môžu všade
pamätám sa na tú ženu čo ju zatkli len preto že behala po námestí v spodnom prádle
A ak by bol konsenzus iný, bola by to aj vcelku dosť pochopiteľná vec, ktorá by sa nestretla s odporom alebo diskrimináciou - aspoň čo si všímam, homofóbni ľudia sú zväčša tí, ktorí o tom nič nepočuli, resp. majú len malú mieru informovanosti
kresťanské dogmatizovanie sa tiež podpisuje pod takéto negatívne reakcie + iné všeobecne uznávané názory.
Avšak, napr. moja mama, bigotná katolíčka sa v práci často pohybuje pri takých ľuďoch a môžem povedať, že je voči tomu vcelku dosť tolerantná.
No podľa mňa nudizmus nie je kontroverzný.
V podstate ani homosexualita, poruchy nemôžu byť kontroverzné.
@1