@lolaStylesova vysvetli mi prosím ako to myslíš, lebo napr. láska bez slobody nie je skutočná láska... Alebo to potom nedávaš do súvislostí. Čiže sloboda ako možnosť žiť podľa práv a povinností, láska - mať rád hocikoho...
Oboje sú dôležité a nevylučujú sa. Ale ak niekoho už nemiluješ, tak zrazu máš pocit že ťa obmedzuje.... A ak niekoho miluješ a aj tak ťa "láska" obmedzuje, tak potom tvoj partner je obmedzujúci a nedá ti dýchať. A ak začneš niekoho obmedzovať, začneš ho strácať
Neexistuje ani sloboda ani laska, podla toho co som na svete mala moznost zazit. A take napodobeniny som uz zazila ale zeby to zodpovedalo definiciam tak to nie.
načo by mi bola láska, keď by som nemal slobodu? a naopak, načo by mi bola sloboda, keď by som nemal lásku? ono to podľa mňa ale bez seba ani nedokáže fungovať... tak či tak, viac sa prikláňam k tej slobode, lebo sloboda je proste najváác
láska v ničom neobmedzuje. čiže obidvoje. obmedzujú až potom záväzky ako rodina ale láska určite nie. teda obmedzuje taká "láska" kde jeden partner má potrebu tomu druhému niečo zakazovať/prikazovať a o také ja nestojím. ale na počudovanie je takých vzťahov veľmi veľa
@georg21 neviem či uvediem správny príklad a pochopis čo tým chcem povedať.
Láska. Pre niekoho Je to ako keď by tí niekto navlieka na prst snubny prsteň. Nie všetci, ale niekto sa môže cítiť ako by ho železná panna zovrela, akoby ostré hroty prenikli do mäsam akoby ho okruzkovali... pretože pre niekoho je prvoradá sloboda. Ver mi. Chceš či nechceš láska ťa obmedzí v niečom. Chceš či nechceš, urobí to.
@lolastylesova V tom prípade to asi nie je správne rozhodnutie. Resp. predtým sa stali/nestali veci, ktoré to dostali do takého pocitu.
Skutočná láska je pravý opak, som s ňou, chcem si ju zobrať lebo jej mám čo ponúknuť, a to niečo je niečo čo ju robí šťastnou. Ak ju urobí šťastnou, že s ňou nebudem tak aj to treba rešpektovať, prijať. A druhá vec, že by som si ju bral len ak budem vidieť, že sa CHCEME zobrať. Je to obojstranné rozhodnutie, od začiatku. A to poskytuje obom absolútnu slobodu rozhodovania. Nie jak je to vo filmoch sprosto bez predošlého kontextu zobrazené, že ako prekvapenie, a chlapík vytiahne diamantový prsteň pričom sa to dozvie celá reštaurácia. blee
to že človek miluje a je vo vzťahu predsa neznamená že nie je slobodný. ako nie slobodný ako nezadaný ale slobodný akože ničím nie je obmedzovaný. vo vzťahu by sa ludia aj tak nemali obmedzovať. všetko by malo byť dobrovolné... takže nevdiím dôvod prečo by tieto dve veci nemohli isť ruka v ruke...
nechapem porovnanie prave tychto dvoch moznosti, zaujimalo by ma, preco tak autorka ankety spravila
a tazko odpovedat, lebo ja si predstavujem slobodu ako aj cinnost istych nelegalnych veci, ktore robit nemozem a lasku zase vnimat inak ako povacsinna, ktorym urcite napada partnerska laska ako prva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Láska. Pre niekoho Je to ako keď by tí niekto navlieka na prst snubny prsteň. Nie všetci, ale niekto sa môže cítiť ako by ho železná panna zovrela, akoby ostré hroty prenikli do mäsam akoby ho okruzkovali... pretože pre niekoho je prvoradá sloboda. Ver mi. Chceš či nechceš láska ťa obmedzí v niečom. Chceš či nechceš, urobí to.
Skutočná láska je pravý opak, som s ňou, chcem si ju zobrať lebo jej mám čo ponúknuť, a to niečo je niečo čo ju robí šťastnou. Ak ju urobí šťastnou, že s ňou nebudem tak aj to treba rešpektovať, prijať. A druhá vec, že by som si ju bral len ak budem vidieť, že sa CHCEME zobrať. Je to obojstranné rozhodnutie, od začiatku. A to poskytuje obom absolútnu slobodu rozhodovania. Nie jak je to vo filmoch sprosto bez predošlého kontextu zobrazené, že ako prekvapenie, a chlapík vytiahne diamantový prsteň pričom sa to dozvie celá reštaurácia. blee
a tazko odpovedat, lebo ja si predstavujem slobodu ako aj cinnost istych nelegalnych veci, ktore robit nemozem a lasku zase vnimat inak ako povacsinna, ktorym urcite napada partnerska laska ako prva