je to odnož alebo moderná transformácia skupiny ľudí ktorí boli známi v minulosti pod pojmom ,,hippies,, ... jednalo sa v skratke o nekonvenčné žitie proti normám vzhladom na slobodu, lásku a mier ... niečo ako hnutie za ľudskosť (v tých časom by som rozhodne hipík bol) čiže odčlenenie sa z radov spoločnosti ktorá bola vnímaná veľmi stereotypne a uzatvorene, akoby zabíjala samotnú ľudskosť ..
no a dnešný hipster vychádza z tejto ideológie, pričom ho ale komerčná spoločnosť vníma, vykresluje ako indivídum bez podstaty ... spoločensky sa z toho stalo skôr synonymum pre módny trend alebo štýl žitia, no na úkor tej podstaty hlavnej.
ja rozhodne vnímam teda pojem hipster inak ako to vidím zaužívané medzi ľuďmi ... človek s analogom, vlastným foto blogom, písacím strojom, bradou, čo chodí do kaviarní na starom bicykli a nosí traky s menčestrákmi pre mňa nie je hipster ani náhodou
... podstata a filozofia sa stratila, vytráca .. ludia sa dívajú väčšinou len očami dnes
pôvodný zámer - vzdor mladých ľudí voči konvenciám a predsudkom spoločnosti, proti materializmu a povrchnosti, snaha odlišovať sa a poukázať na to, že nie šaty, šperky, peniaze, autá etc. určujú hodnotu človeka ale jeho spôsob uvažovania a vnímania života....istá sloboda, frivolnosť ....inakosť voči hlavnému prúdu spoločnosti
dnešná realita na uliciach z 90% - bradatí típci v nových značkových handrách, ktoré vyzerajú na prvý pohľad staro a obnosené, s hrubým rámom na okuliaroch, ktoré vlastne ani nepotrebujú, snažiaci sa baviť iba v hlbokých intelektuálnych rovinách ale v podstate vystrihnutí z reality.
inak povedané, dnešní "hipsteri" vlastne nie sú hipsteri
Nezavislak to si pamatam zo zakladnej asi pred 15timi rokmi oni boli taki mierumilovni az na pala adameka ten bol agresivny seci nezavislaci mali radi travu a chpdili ju hulit pri lekaren pod schody. okrem toho u nas bolo vela skejtakov, raperov, bajkerov a fajterov, stokarov, mamonarov a dokonca aj jeden satanista.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
no a dnešný hipster vychádza z tejto ideológie, pričom ho ale komerčná spoločnosť vníma, vykresluje ako indivídum bez podstaty ... spoločensky sa z toho stalo skôr synonymum pre módny trend alebo štýl žitia, no na úkor tej podstaty hlavnej.
ja rozhodne vnímam teda pojem hipster inak ako to vidím zaužívané medzi ľuďmi ... človek s analogom, vlastným foto blogom, písacím strojom, bradou, čo chodí do kaviarní na starom bicykli a nosí traky s menčestrákmi pre mňa nie je hipster ani náhodou
... podstata a filozofia sa stratila, vytráca .. ludia sa dívajú väčšinou len očami dnes
dnešná realita na uliciach z 90% - bradatí típci v nových značkových handrách, ktoré vyzerajú na prvý pohľad staro a obnosené, s hrubým rámom na okuliaroch, ktoré vlastne ani nepotrebujú, snažiaci sa baviť iba v hlbokých intelektuálnych rovinách ale v podstate vystrihnutí z reality.
inak povedané, dnešní "hipsteri" vlastne nie sú hipsteri