ja som neni tupana ja sa hadam s bratom! on mi tvrdi ze je ejdno kolko deviniek je za desatinnou ciarkou ale ja tvrdim ze nie! takze vyhravam a dakujem za to odvovodnenie
@kikushenka toto nie je o tom, čo tam môže byť, číslo je proste číslo a 0,9 je 0,9 a nie možno 0,98 a možno 0,97. a aj keby to bolo tak, ako píšeš, tak 0.98765543432 je predsa jasne menšie ako 0.99, aj ako 0.999 a dokonca aj ako 0,990
@kikushenka nemože byt za 0,9 cislo 8 (teda 0,985453), lebo ked zaokruhlujeme, vsetko od 5 vysie zaokruhlujeme dohora, teda by to už bola 1,0... ale neviem kto by zaokruhloval na jedno desatinne miesto
@pseudos kde mas v zadani nieco o zaokruhlovani? toto tvoje rozhranie je v tomto pripade blbost ako schody vo vytahu... pretoze mas pevne dane cisla teraz
@maco011 a kde v zadani mas napisane, ze je to pevne dane? pravdepodobne autor temy mal na mysli cislo 0,90 periodickych, ale pokial to presne nedefinuje, stale s tym mozes pracovat ako so zaokruhlenym cislom (presne definovane by to bolo, ak by cislo bolo napisane v tvare 0,90. Vtedy sa cislo berie za jednoznacne urcene )
@pseudos lebo ked mas napisane 0.9 tak je to proste 0.9 alebo 0.9000000000000000000 (vloz nul kolko chces). Ak nie je napisane inak je to proste jednoducho tak... zadanie bolo ci je 0.9 viac ako 0.99... a ak by autor temy myslel to co aj ty tak by to asi napisal...
@maco011 ty si ma ocividne nepochopil... zase... ak mas v zadani dane cislo (v tomto pripade napr 0,9), pracujes s tym ako 0,90 periodickych (s cim snad suhlasis), ale ty nemozes vediet ci cislo bolo zaokruhlene alebo nie, pokial ti to jednoznane nezadefinuju... a teda cele to rozhranie cisel som pisal preto a iba preto, aby som opravil koment, v kt sa pisalo, ze cislo 0,9 moze byt aj 0,98... to je vsetko. Je to tak tazke pochopit? ...
@maco011 pre lepsie pochopenie ti hodim priklad s cislom pí. Kedze bolo dohodnute, ze toto cislo sa zaokruhluje na 2 desatine miesta, v zadani sa teda uvadza 3,14, pracujes s tym akoby to bolo 3,14, vo vysledkoch uvadzas cislo 3,14. Ale pritom kazdy vie, ze cislo pí ma desatinych miest ovela viac. A presne to sa ti snazim cely cas vysvetlit, uz je to jasne?
@pseudos ja to chapem ale nechapem preco rozmyslas nad inym cislom ako je 0.9 ked tam je 0.9. Urcite je myslene to tvoje 0.90 ale zase aj to moze rovnako pokracovat ako uvadzas ze 0.9045 napr
@maco011 cely ten rozsah bol iba kvoli opraveniu nazora, ze pod 0,9 mozeme chapat aj 0,98. Nic viac, nic menej. K tej druhej casti, mas pravdu, zabudol som tam dopisat 0,90 periodickych (teda nad 0 ciarku).
Omg... ten tvoj brat musi byt riadne naruseny... a asi aj ty ked taku otazku vobec si schopna tolerovat ... ja by som uz brata alebo koho zabil, keby mi tvrdil nieco take.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
58 komentov
a tak isto aj za 0.99 moze pokracovat hocico.
tj da sa povedat jedine, ze su priblizne rovnake. nie, ze je jedno vacsie a druhe mensie...
@vive da sa to zobrat aj tak aj tak. pretoze baba nepovedala, ze ci je to cislo zaokruhlene alebo je to presna 0.9
0,999999999 periodickych = 1... je to matematicky dokazane...
Číslo 0,9 je číslo 0,90 ... a ďalej zasa samé nuly, nie je pravda, že za tým ešte môže byť hocičo ... Proste je to jednoznačne zadané číslo ...
A čísla väčšie ako 9,5 sa vždy zaokrúhľujú na 10? ... Aj keď zaokrúhľuješ na tisíciny?
0,99 = 99/100 = deväťdesiatdeväť (jabĺk) zo sto
90 jabĺk je menej ako 99 jabĺk
čo je vačšie -0,9 alebo -0,99 ? há?
0,9=0,90=0,900=0,9000 ......
Zas... aj keď máš čo to rozumu, už len položiť túto otázku nieje znak inteligencie
je smutne ked toto niekto nevie
ja hovorím, že 0.99 je viac, lebo to je skoro jedno €, len jeden malilinky centik a je to.