Som typ cloveka ktori je da sa povedat ze dost casto sam pokial nejde s nejakou kamartou alebo tak von !!! alebo nejdem ku kamaratke bavit deti a to ma uz dost unavuje preto chcem civavu no rodicia stale nechcu dovolit pri nej by som sa vlastne a
toto bola moja civavka ...no sestre usla v Holandsku dal by som hocico za nu keby mi ju niekto vrati... Aj ked ma cip pochybujem o tom ..uz je to nemozne skor :/
takýchto ľudí by som zatvárala, čo "nemajú čo robiť tak chcú čivavu"
dievča zlaté už to vidím jak ťa bude mesiac baviť, ukážeš ju všetkým kamarátkam, nasúkaš ju do milión oblečkov a potom si na ňu ani nespomenieš...
ja mám čivavu a poviem ti, síce ju hróóózne moc ľúbim je s tým veľa starostí, to nie je len "hračka" ktorú môžeš kedykoľvek odhodiť.. a okrem toho je to dosť finančne náročné, kúpa takéhoto psíka, teda pokiaľ nekúpiš nejakého chorého bez PP ktorého sa len chcú zbaviť...
takže si to ešte DOBRE rozmysli... poprípade si kúp radšej plyšovú
OTECKO:"Dobre, dcerenka moja, len mi musis slubit, ze sa budes o nho pekne starat!"
DCERKA:"Neboj sa ocko, budem! Len mi ho prosiiim kuup"
PO ROKU ...
OTECKO:"MARA! CO ROBI TO PSISKO S TYM KOBERCOM? ZASE OBCURAL CELY BYT! CHOD HO VYVENCIT!"
DCERKA:"jeeezis zase? do certa aj so psom,.. ja teraz nemozem!..pojdem zajtra."
dufam, ze to tak nedopadne...
mozno ti dostatocne nedoveruju a beru to len ako dalsi z tvojich detskych vymyslov...tak im ukaz ze budes schopna sa o nho starat (pravidelne kazdodenne prechadzky, kupanie, cistenie, vychova ...) a niest za nho zodpovednost...
vies lebo to vacsinou konci tak ze decko sa so psom prve 3 mesiace vyhra (namiesto toho aby ho zacalo vychovavat, ucit cistote, co moze co nie..) a o chvilu pes zacne vymyslat jak sa sam zabavit tak zacne robit zle a nakoniec skonci niekde na ulici, alebo zanedbany v kute....
tak si premysli ci budes moct venovat psikovi dostatocne vela casu, porozpravaj sa o tom s rodicmi v klude, povedz im, ze vies co to vsetko obnasa a ze si velka a nebudes psa vnimat len ako taku hracku, ale budes za nho niest plnu zodpovednost a budes sa o nho starat..potom mozno pochopia..
alebo este lepsie spytaj sa preco ti ho konkretne nechcu dovolit, kvoli comu..a ty sa to pokus potom zmenit..inak ti neviem poradit..
Ako môžete povedať, že by ju to prestalo baviť, keď ju nepoznáte?? Je však pravda, že by si mala dobre zvážiť, či máš trpezlivosť starať sa oň. Ak si už presvedčená a máš čo-to naštudované o starostlivosti o psíka tak choď za svojim, držím Ti palce.
Mne rodičia ...teda otec...vyslovene zakázal druhého psa. A keď som ho doniesla domov(chcela som ho mať doma len dočasne kým mu nájdem nový domov-bolo to týrané šteňa) tak si ho oblúbil a už je u nás dva mesiace
Hm radila by som ti kúpiť si najprv niečo menej náročné na starostlivosť...nech rodičia vidia že sa o to zviera dokážeš starať sama...a potom až presviedčať na psa...teda ak už náhodou nejaké nemáš.
Pes v byte nie je nic jednoduche ver mi..... rano vstavat o pol hodinu skor a ist ho vencit vecer unaveny z celeho dna ist znova vencit.....
Vela krat aj v noci lebo ked pes musi tak musi a nechcel som aby zatoto cely byt....
A zo zaciatku, kym to pochopi ze sa musi vypytat to aj bude robit lebo pes nie je vycviceny od narodenia musis ho niektore veci naucit a to chce trpezlivost a pevne nervy.
Na druhu stranu kto ma zahradu a nepotrpi si na drahy holandsky travnik nema so psom skoro ziadne starosti.
Z toho vypliva ze psikovia su pre rodinne domy a stare panicky zijuce v bytoch ktore aj tak nemaju co robit
A to mas dovod, preco rodicia nechcu dovolit detom domace zvierata
A ja chcem koňa.. a rodičia mi ho nekúpia.. a to myslím vážne.. taktiež by som mala čo robiť, naučila by som sa zodpovednosti a od rána do večera by som sa nenudila
Sama si musíš uvedomiť čo všetko by to obnášalo, kebyže si toho psíka zaobstaráš a či by si bola schopná to podstúpiť. Teraz sa ti možno ľahko hovorí, že áno ale nemôžeš vedieť či sa ti bude chcieť ísť s tým psom von napríklad za tmy a strašnej kosy a ty budeš práve zažratá do nejakej činnosti. Možno by to chcelo začať najprv s nejakým vtákom alebo škrečkom aby si rodičov presvedčila
@Tenario..ko ľko máš psov..inak čivava a yorkshir..ak sa nemýlim.. sú úplne podarení..
a skus sa nieako dohodnut s rodicmi.. skus to so skolou.. ze sa budes lepsie ucit alebo co.. alebo to je jedno co ...moj tato je tayk ze ak nieco chcem musim ho o tom najskor presvedcit ze to chcem naozaj a ze pre to spravim vsetko...a potom je to uz len na mne..
keď som bola menšia presne som tiež chcela psíka čivavu ... lenže teraz som na SŠ a vidím, že moc nestíham...ale až budem staršia tak si tiež opatrím dajakého psíka
Raz ked sme boli v obchode kde predavaju aj zvieratka,som sa mamky a ocka spytala ci by som nemohla mat rybicky.ocko mamke posepkal do ucha(ja som to pocula)toto:ved niesu narocne tie rybky a aj ked sa o nich prestane starat tak my sa o nich budeme starat. po ich debate,mamka vyhlasila:Nika pod pod ideme si vybrat rybicky
strasne som bola stastna
ked sme prisli domov som sa o nich pekne starala
a je to aj do teraz vtedy som mala 6 a teraz mam 10
a pred mesiacom sme boli zas v tom obchode a bola tam kniha o psoch ja som sa rodicou zase spytala nebudeme mat psika ???
zase si nieco sepkali a ja som to tentoraz nepocula
no a po ich dlhej debate zase vyhlasili: nika budeme mat psa
ja som sa rozplakala od radosti
hned ako sme zaplatili isly sme do utulku a tam som si vybrala steniatko krizenca velmy utesene vola sa Sandy
no a v podstate som ich presvedcila tak ze som bola zodpovedna a o rybky som sa starala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
dievča zlaté už to vidím jak ťa bude mesiac baviť, ukážeš ju všetkým kamarátkam, nasúkaš ju do milión oblečkov a potom si na ňu ani nespomenieš...
ja mám čivavu a poviem ti, síce ju hróóózne moc ľúbim je s tým veľa starostí, to nie je len "hračka" ktorú môžeš kedykoľvek odhodiť.. a okrem toho je to dosť finančne náročné, kúpa takéhoto psíka, teda pokiaľ nekúpiš nejakého chorého bez PP ktorého sa len chcú zbaviť...
takže si to ešte DOBRE rozmysli... poprípade si kúp radšej plyšovú
ja mám Lolu
OTECKO:"Dobre, dcerenka moja, len mi musis slubit, ze sa budes o nho pekne starat!"
DCERKA:"Neboj sa ocko, budem! Len mi ho prosiiim kuup"
PO ROKU ...
OTECKO:"MARA! CO ROBI TO PSISKO S TYM KOBERCOM? ZASE OBCURAL CELY BYT! CHOD HO VYVENCIT!"
DCERKA:"jeeezis zase? do certa aj so psom,.. ja teraz nemozem!..pojdem zajtra."
dufam, ze to tak nedopadne...
mozno ti dostatocne nedoveruju a beru to len ako dalsi z tvojich detskych vymyslov...tak im ukaz ze budes schopna sa o nho starat (pravidelne kazdodenne prechadzky, kupanie, cistenie, vychova ...) a niest za nho zodpovednost...
vies lebo to vacsinou konci tak ze decko sa so psom prve 3 mesiace vyhra (namiesto toho aby ho zacalo vychovavat, ucit cistote, co moze co nie..) a o chvilu pes zacne vymyslat jak sa sam zabavit tak zacne robit zle a nakoniec skonci niekde na ulici, alebo zanedbany v kute....
tak si premysli ci budes moct venovat psikovi dostatocne vela casu, porozpravaj sa o tom s rodicmi v klude, povedz im, ze vies co to vsetko obnasa a ze si velka a nebudes psa vnimat len ako taku hracku, ale budes za nho niest plnu zodpovednost a budes sa o nho starat..potom mozno pochopia..
alebo este lepsie spytaj sa preco ti ho konkretne nechcu dovolit, kvoli comu..a ty sa to pokus potom zmenit..inak ti neviem poradit..
Hm radila by som ti kúpiť si najprv niečo menej náročné na starostlivosť...nech rodičia vidia že sa o to zviera dokážeš starať sama...a potom až presviedčať na psa...teda ak už náhodou nejaké nemáš.
Vela krat aj v noci lebo ked pes musi tak musi a nechcel som aby zatoto cely byt....
A zo zaciatku, kym to pochopi ze sa musi vypytat to aj bude robit lebo pes nie je vycviceny od narodenia musis ho niektore veci naucit a to chce trpezlivost a pevne nervy.
Na druhu stranu kto ma zahradu a nepotrpi si na drahy holandsky travnik nema so psom skoro ziadne starosti.
Z toho vypliva ze psikovia su pre rodinne domy a stare panicky zijuce v bytoch ktore aj tak nemaju co robit
A to mas dovod, preco rodicia nechcu dovolit detom domace zvierata
a skus sa nieako dohodnut s rodicmi.. skus to so skolou.. ze sa budes lepsie ucit alebo co.. alebo to je jedno co ...moj tato je tayk ze ak nieco chcem musim ho o tom najskor presvedcit ze to chcem naozaj a ze pre to spravim vsetko...a potom je to uz len na mne..
@Viollin dakujem no bohuzial uz neni
Raz ked sme boli v obchode kde predavaju aj zvieratka,som sa mamky a ocka spytala ci by som nemohla mat rybicky.ocko mamke posepkal do ucha(ja som to pocula)toto:ved niesu narocne tie rybky a aj ked sa o nich prestane starat tak my sa o nich budeme starat. po ich debate,mamka vyhlasila:Nika pod pod ideme si vybrat rybicky
strasne som bola stastna
ked sme prisli domov som sa o nich pekne starala
a je to aj do teraz vtedy som mala 6 a teraz mam 10
a pred mesiacom sme boli zas v tom obchode a bola tam kniha o psoch ja som sa rodicou zase spytala nebudeme mat psika ???
zase si nieco sepkali a ja som to tentoraz nepocula
no a po ich dlhej debate zase vyhlasili: nika budeme mat psa
ja som sa rozplakala od radosti
hned ako sme zaplatili isly sme do utulku a tam som si vybrala steniatko krizenca velmy utesene vola sa Sandy
no a v podstate som ich presvedcila tak ze som bola zodpovedna a o rybky som sa starala
moj pribeh
drzim palce