Chodila som na jeden psychologický krúžok (jeden rok) a dve školské hodiny tvorilo učivo zvané "modelové situácie". Proste sme mali pár situácií a mali sme napísať a vytvoriť naše reakcie na danú situáciu.
A jedna situácia bola "Tvoj spolužiak šťuká perom a tebe to vadí. Čo mu povieš, keď chceš, aby si prestal?"
Moja odpoveď: ,,Mohol by si prosím ťa prestať?!"
Odpoveď mojej spolužiačky: ,,Jožko, mám ťa rada, ale šťukanie perom ma momentálne dosť ruší. Bol by si taký láskavý a prestal by si s tým perom šťukať? Budem ti moc vďačná."
Tá spolužiačka do mňa nahučala (!), že obmedzujem slobodu druhého a že by som vôbec nemala niekoho poprosiť jednoduchou vetou: ,,Mohol by si prosím ťa prestať?!" lebo je nedostačujúca a surová a ešte chudák jedinec, ktorý tým perom šťuká môže mať zo mňa doživotnú traumu.
ja som teraz štvrtáčka na gympli a v poslednom ročníku máme semináre spojené s oktávou , dvojhodinovky a tiež tam jeden z ich triedy toto v kuse robí a mne už nervy idú vybuchnúť, ako máme v triede troch chalanov , čo sú tiež otravní , ale na nich sa zvyknúť dá, no prisahám, že jeho neznesiem, ja som tak rada, že s ním nie so v triede, no tie 2 či 4 hodiny týždenne ...utrpenie, no tiež sa mu bojím niečo povedať, lebo na moje počudovanie si každý myslí , aký je úžasný ... pojedol všetku múdrosť sveta a milujem, keď profka ešte ani nedopovie príklad a on už vrieska výsledok na celú triedu ... och! ja sa raz neovládnem a profka ma pošle za riaditeľkou, že čo robím ... ale hlavne, že on si tam falošne spieva jednu iritujúcu pesničku , normálne z ničoho nič v nepravidelných intervaloch a tak nahlas, že to sa jednoducho nedá peri tom sústrediť! nechápem , že mu nič nepovie nato, keď ostatných by zato vy*ebala z triedy ... omg taká protekcia! ... nechápem , ako mu každý sadne na tie jeho reči .. ktoré sú maximálne trápne .. no nič, toľko.. skončila som , len, že viem jaké je to ťukanie s perom.... on to robí celý čas! idiot!
musela som vypustiť pocity!, v triede ho nemôžem s nikým ophovárať, lebo mám pocit, že ho má každý rád a i tak som outsider , takže no ... fakt konec, the end, toľko môj názor
@zuzk496 prestane?? veď to robí už od začiatku škol. roka .. a nevšímať? teba ti to nesralo kebyže celé hodiny za tebous edi a štuká a ty sa máš susstredit na profku co vysvetluje alebo na diktovanie poznámok, riesenie prikladov ci na pisanie pisomky , hlavne cez pismku ja potrebujem mat uplny klud a ticho !
@stenatko doživotná trauma? včera spolužiak nebehol do triedy vo vojensko/polovníckej? bunde nuž iný sa dneska v škole obliekol do čohosi podobného ešte si aj gumáky dal....a o slovných narážkach ani nehovorím....
@4@15@36 taak tomi nerobte toto na vecer take smiechy DDLOL D
sa ho spytaj ci je poštukany...alenie.. nojabyoms uz zareagovala inak jabysto nevydrzala bysom ho poslala ze je kokotny nech nestuka tym perom mu kupim ceruzky alebo nech si tam stuka daku imaginarne pero boha! taky zvuk jak ten metronom
a kde zlyha diplomacia .. skus schmatnut pero a vyhodit ho z okna a ak bude strasne mudry, pozri na neho pohladom tichej psychopatky a dodaj "nabuduce pojdes za tym perom ty" .. ale fakt, na toto recept neexistuje .. je mozne, ze si sam ani neuvedomuje aky ma rusivy reflex .. mnoho ludi to robi , ked pocuva vyklad, alebo premysla a ani za boha si to neuvedomuju
ked do teba bude stuchat tym perom zas tak sa postav otoc sa a jednu mu bez slova prijeb .. potom si sadni a normalne pokracuj dalej v tom co robis akoby sa nic nestalo a malo by to stacit .. ked nie tak ho skopni zo schdov dementa a pokoj mas zaruceny
U nás keď robí dakto takéto kktiny tak mu prijebe rovno profák a to takú že chlapcom idú slzy do očí a razom si uvedomia že pero je na písanie. Pošleme vám jedného ?
NAjviac ma pobavil koment typu: ved si to nevšímaj
JA osobne by som sa ozvala.. alebo spýtala, či chce mať v buducnosti deti... docela často kladiem takéto otázky v triede ked moj spolužiak počas písomky začne pískať, hned pochopí že je dementný, alebo teda bude..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
alebo jednoducho:
prestan!
Chodila som na jeden psychologický krúžok (jeden rok) a dve školské hodiny tvorilo učivo zvané "modelové situácie". Proste sme mali pár situácií a mali sme napísať a vytvoriť naše reakcie na danú situáciu.
A jedna situácia bola "Tvoj spolužiak šťuká perom a tebe to vadí. Čo mu povieš, keď chceš, aby si prestal?"
Moja odpoveď: ,,Mohol by si prosím ťa prestať?!"
Odpoveď mojej spolužiačky: ,,Jožko, mám ťa rada, ale šťukanie perom ma momentálne dosť ruší. Bol by si taký láskavý a prestal by si s tým perom šťukať? Budem ti moc vďačná."
Tá spolužiačka do mňa nahučala (!), že obmedzujem slobodu druhého a že by som vôbec nemala niekoho poprosiť jednoduchou vetou: ,,Mohol by si prosím ťa prestať?!" lebo je nedostačujúca a surová a ešte chudák jedinec, ktorý tým perom šťuká môže mať zo mňa doživotnú traumu.
Ja som z toho bola normálne že WTF.
musela som vypustiť pocity!, v triede ho nemôžem s nikým ophovárať, lebo mám pocit, že ho má každý rád a i tak som outsider , takže no ... fakt konec, the end, toľko môj názor
tak musíš nájsť niečo, čo bude preňho podobne annoying
možno orindž...
sa ho spytaj ci je poštukany...alenie.. nojabyoms uz zareagovala inak jabysto nevydrzala bysom ho poslala ze je kokotny nech nestuka tym perom mu kupim ceruzky alebo nech si tam stuka daku imaginarne pero boha! taky zvuk jak ten metronom
JA osobne by som sa ozvala.. alebo spýtala, či chce mať v buducnosti deti... docela často kladiem takéto otázky v triede ked moj spolužiak počas písomky začne pískať, hned pochopí že je dementný, alebo teda bude..