čaute birdzáci ,vedeli by ste mi poradiť niečo fakt účinné ,aby som nebola chorá ?lebo už cítim dutiny ,nádchu začínajúcu ,hrdlo ma nesmierne bolí ...čo mám robiť ,aby som neostala ležať ? lebo mám prázdniny a nechcem týžden stráviť doma s horúčkami ...
jednoznacne na hrdlo odstatu cibulu s cukrom a tu stavu vypit na teplotu cucoriedky..na hrdlo popripade kloktat slanu vodu dve tri lyzicky na dva tri deci....a tiez vypotit a poriadne vela vody atd...ale tie tradicne veci co som pisal funguju namne.. mam po babickach takze tak
Ovocie,zelenina proste vitamíny,a čajiky samozrejme. A ako pisal ktosi hore,nachviľu si ľahni do postele,radšej to vypoť teraz ako by si potom mala trčať týždeň v posteli na antibiotikách. A hej theraflu je dobré,ale aj coldrex
ja zas poznám taký recept že : do veľkého pohára navrstvi po jednom na kocky nakrájanú cibuľu, koliečka citróna, med, znovu cibuľu citrón a med až po vrch pohára..polož to na teplé miesto nech to poriadne pustí šťavu a aj niekoľkokrát denne si daj za veľkú lyžicu - na druhý deň ti bude omnoho lepšie, a ďalej skús teplý kúpeľ na nohy a musíš to aj vypotiť - do hrnca dáš vodu + soľ necháš zovrieť , položíš na zem , vyzlečieš sa ( najlepšie úplne, ale tak no je to na tebe) a poriadne sa nad tou parou naparuješ, vdychuješ ju , dýchaš riadne zhlboka nádych nosom, výdych ústami ( si tam tak cca 5-10 minút a potom sa zababuš do postele) to ti prečistí dutiny ...
@tequelina24 vela vela vit. C.....cista kyselina askorbova v prasku (kupis ho v DM drogerke)....ale naozaj trreba megadavky.....ked citis, ze na teba nieco lezie alebo si chora 1g kazde 2-3 hodky.....preventivne vzhladom na tvoju oslabenu imunitu tak 250-500mg denne......u nas je andcha do 2 dni vdaka tomu prec....a ine lieky uz par rokov nepozname.....vela zdravia!
@tequelina24 čosi podobne som mal pred 2-3 dňami ... išiel som normalne na trening akurat vyšli drepy a ťahy ...rozbehol som to tak, že choroba pochopila, že tu nema miesto, hoci som skoro po každej pracovnej serii odpadol a 3x ma zobralo na tiku stalo to zato
@8alexey8 ja keby som teraz šla nejako cvičiť alebo čo ,tak myslím ,že vzhľadom na môj stav a chorľavosť by som dostala zápal ľplúc ale rozmýšľala som aj nad tým no nepripadá do úvahy sa nejako namáhať ... a vieš predsa len ty si chlap ,to ti preto prešlo ,si istotne silnejší atd
ja som si včera večer dala ten celý citrón ,čo ste mi odporúčili a s medom ..aj dužinu všetko ,teplé čaje pijem ,aj som si dala vitamín C v tabletkách ,nič iné okrem čaju nepijem ,som stále doma ,už druhý deň ..ale neviem akosi mi nič nepomáha ..stále ma bolí hrdlo (síce menej) ,ale bolí ...a nádcha ma chytá ..nohy ma strašne bolia -.-asi mi prírodná medicína nepomôže mám taký pocit ...
a ešte som si vykloktala Joxom a aj slanou vodou --ale nič nepomohlo ,možno trošku ..no už cítim ,že ma bolí celučičké telo asi sa môj organizmus neubránil no ako vždy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ja som si včera večer dala ten celý citrón ,čo ste mi odporúčili a s medom ..aj dužinu všetko ,teplé čaje pijem ,aj som si dala vitamín C v tabletkách ,nič iné okrem čaju nepijem ,som stále doma ,už druhý deň ..ale neviem akosi mi nič nepomáha ..stále ma bolí hrdlo (síce menej) ,ale bolí ...a nádcha ma chytá ..nohy ma strašne bolia -.-asi mi prírodná medicína nepomôže mám taký pocit ...