Čo myslíte aké by to bolo len tak prísť do New Yorku ?
Sama sa zbaliť, kúpiť si letenku a nikdy sa už nevrátiť. V NY nikoho nepoznať a nemať peniaze. Myslíte, že by sa dalo uchytiť alebo ako by to dopadlo ?
som komunikatívny typ, vynašla by som sa.
no asi by som bola posratá najprv.
ale podnikla by som to, no nikdy nemôžeš vedieť či sa nedostaneš na také dno, že nebudeš mať už ani na letenku domov
moj byvaly spoluziak takto odisiel do berlina a uz tam je asi pol roka, ostava este cely tento.
predava nejake parky na ulici, squatuje a on je stastny.
pre mna je to nepredstavitelne.
konkrétne do tohto mesta by som asi nešla a iste by som nešla ani bez peňazí. Ale viem si predstaviť že by som sa takto dakam vzala. Aj keď to musí byť naozaj zo začiatku riziko, najmä čo sa týka bývania...
a čojaviem, viem si to predstaviť dakedy dávnejšie, teraz už asi nie. úplne bez peňazí by som niekam, kde vôbec nikoho nepoznám nešla. niežeby som teda nikoho v NYC nepoznala, ale to v otázke nebolo.
@10 .....no byť tam ilegálne? a ked sa ti niečo stane tak nebudeš mať peniaze ani na lekára a aj keby si mala tak akonahle zistí že si nelegalny pristahovalec tak ta daju deportovať..... neriskovala by som.
Bez penazi je to obrovsky risk. Nedavno som bol s kamaratom dva mesiace v Anglicku v Sheffielde co jecca 4-5 hodin autom od Londyna. Kamarata okradli o kartu, mobil a co najhorsie o obciansky /pas nemal/ v anglictine sme tiez neni dobri, museli sme sa teda dostat na ambasadu do Londyna bez toho aby sme mali aspon nejaku predstavu na aky bus treba sadnut, ako objednat listky atd atd...Jedine stastie bolo ze kolegovci mali auto...a zobrali nas, keby niet ich ktovie ako by to dopadlo. Takze si myslim ze NY to by bol velky risk, ale zas niekedy je risk zisk- tazko povedat. Hlavne vedet dobre jazyk potom ide vsetko lahsie :-S
@yoss Jeden z najznamejsich Slovakov zijucich v USA sa pred par desiatkami rokov takto vybral do New Yorku s 20 dolarmi. Teraz tam vlastni dost velky a luxusny hotel (alebo viac hotelov, teraz neviem). Na meno si nespomeniem ale mozno sa bude dat vyhladat.
ako neviem či by som šla priamo do NY a úplne bez peňazí by som niekam asi nešla, ale mám to v pláne proste si trošku našetriť, kúpiť niekam letenku, chvíľu tam pobudnúť a vrátiť sa.... mám to v pláne po maturite ale to si asi nestihnem našetriť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
no asi by som bola posratá najprv.
ale podnikla by som to, no nikdy nemôžeš vedieť či sa nedostaneš na také dno, že nebudeš mať už ani na letenku domov
predava nejake parky na ulici, squatuje a on je stastny.
pre mna je to nepredstavitelne.
a čojaviem, viem si to predstaviť dakedy dávnejšie, teraz už asi nie. úplne bez peňazí by som niekam, kde vôbec nikoho nepoznám nešla. niežeby som teda nikoho v NYC nepoznala, ale to v otázke nebolo.
vy kde žijete?