Kubánska kríza predstavovala veľkú krízu, lebo jadrový arzenál USA ZSSR bol schopný zničiť celý svet.... ZSSR jednoznačne chcelo ukázať svoju silu voči USA. Všetko hralo ZSSR do kariet, ale nepozornosť USA sa mohla stať tým najhorším pre americký národ. Z
Ad kubanska kriza: zdrav rozum na oboch stranach, pekne praca diplomacie
ad raketovy stit: dobra vec ,nie je sice 100% ale lepsie ako nic. Co sa tyka vztahov rusko slovensko,cesko atd je to pekne ze slovania atd ale SR je hlavne clen NATO a podla toho sa ma spravat, ten stit sa stavia na ochranu clenov NATO. USA ma svoje uzemie pokryte A pokial ma pamata neklame maju 3 stupnovu ochranu voci ICBM co je slusna sanca ze neprejde
Ten prvy prispevok mi troch pripomina Neba a tie jeho citaty. Ale k teme: su to rozpravky, 30 rokv sme nadavali na pritomnost rusov a potom ked odisli, tak si tu pustime americanov?! hnusna lobb a platena kampan a vymyvanie mozgov. Je to o posilneni politickeho vplyvu, nie o realnej vojenskej hrozbe. Iran na nas nemieri, ani nedostreli. Ale radar bude u nasich susedov a je to terc, na ktory sa radi zameriavaju nepriatelske rakety a teroristi... USA nam tlacia dolare a pekne reci, ale ropu berieme od Rusov. Podla toho by sme sa mali spravat. NATO je len hracka v rukach americanov, rovnako ako OSN. Tie organizacie su uz od konca studenej vojny mrtve.
Radar a ciel? Kamarada ne to je skoda plytvat hlavicami Ked chces znicit radar postaci ti jedna jedina raketa alebo trosku itneligentnejsia bomba Atomove hlavice ak by sa pouzili tak by sa pouzili na strategicky vyznamne ciele ako zakladne, letiska, protivnikove raketove zakladne....
Castro sa k moci dostal v januári 1959. Bol podporovaný mnohými ľudmi v USA aj na vysokých postoch - dúfali totiž v demokratický režim na Kube. To, že sa pomýlili sa ukázalo rýchlo.
Boli zavedené súdy s odporcami, na zahraničný kapitál sa pozeralo s nevôľou.
To v USA vyvolalo nechuť a následné odmietnutie pôžičky Kube. Castro svoj zrak teda uprel na druhú veľmoc - ZSSR. Boli podpísané dohody o výmene cukru z Kuby za naftu a stroj. výrobky zo ZSSR.
Následne v januári 1961 Eisenhowerova vláda prerušila s Kubou diplomatické styky.
Ďalej to už poznáte - zátoka svíň, berlínsky múr, raketová kríza, ...
Ako budem chápať politiku Rusov, tak nepochopím politiku Američanov. Keď Rusi toto spravili bolo zlé a teraz keď Američania spravia toto nič nebude... Prečo by sa mala stať Európa bojiskom medzi dvoma veľmocami? Veď si povedzme na rovinu, že Rusko je hlavným dodávateľom čierneho zlata. Netvrdím, že Kubánska kríza sa má stať pre Rusov ako pomsta USA. Áno myslím si to tiež, že to čo nám dalo Rusko nie je najpozitívnejšie, ale povedzme si, že USA nám čo dalo? Demokraciu... áno dali nám demokraciu, len ako dôsledok rozpadu ZSSR a vôbec nebojovali za to aby na Slovensku, alebo Česku bola demokracia...
Problematika rakiet je veľmi náročná, lebo vedci iba teoretický opisujú čo by sa mohlo stať... Príklad: Rusko vystreli raketu na Slovensko, alebo Česko a protiraketový systém už nebude schopný zničiť tu to raketu. Samozrejme, ak cieľ rakety bude daný na USA systém je schopný zničiť raketu, ale aj toto je možné oklamať – raketa je daná v Balone...
Hulo: Prečo ti to pripomína Nebové citáty? Veď nie sú o náboženstve, nevybral som ich z biblie!!! Kúsok sa ham bim, že má prirovnávaš k Neboví, lebo z jeho teóriou nesúhlasím...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Prečo by tu nemohol byť radar?A prečo by nemohol byť proti hocikomu z východu?Prečo práve a len Irán?
A myslíš že taká vec ako protiraketový štít sa plánuje a navrhuje týždeň?
Myslíš že každý arab nosí pod košeľou bomby zato že je arab?
ad raketovy stit: dobra vec ,nie je sice 100% ale lepsie ako nic. Co sa tyka vztahov rusko slovensko,cesko atd je to pekne ze slovania atd ale SR je hlavne clen NATO a podla toho sa ma spravat, ten stit sa stavia na ochranu clenov NATO. USA ma svoje uzemie pokryte A pokial ma pamata neklame maju 3 stupnovu ochranu voci ICBM co je slusna sanca ze neprejde
Co sa tyka Kuby, to nebol len zaujem ZSSR, ale prvi to boli Amici, co tam dosadili Batistu, lebo pre nich to bolo tiez dolezite uzemie.
Azel:a prečo bola Kuba taká dôležitá?
idem pohľadať tú knihu...
Castro sa k moci dostal v januári 1959. Bol podporovaný mnohými ľudmi v USA aj na vysokých postoch - dúfali totiž v demokratický režim na Kube. To, že sa pomýlili sa ukázalo rýchlo.
Boli zavedené súdy s odporcami, na zahraničný kapitál sa pozeralo s nevôľou.
To v USA vyvolalo nechuť a následné odmietnutie pôžičky Kube. Castro svoj zrak teda uprel na druhú veľmoc - ZSSR. Boli podpísané dohody o výmene cukru z Kuby za naftu a stroj. výrobky zo ZSSR.
Následne v januári 1961 Eisenhowerova vláda prerušila s Kubou diplomatické styky.
Ďalej to už poznáte - zátoka svíň, berlínsky múr, raketová kríza, ...
Problematika rakiet je veľmi náročná, lebo vedci iba teoretický opisujú čo by sa mohlo stať... Príklad: Rusko vystreli raketu na Slovensko, alebo Česko a protiraketový systém už nebude schopný zničiť tu to raketu. Samozrejme, ak cieľ rakety bude daný na USA systém je schopný zničiť raketu, ale aj toto je možné oklamať – raketa je daná v Balone...
Hulo: Prečo ti to pripomína Nebové citáty? Veď nie sú o náboženstve, nevybral som ich z biblie!!! Kúsok sa ham bim, že má prirovnávaš k Neboví, lebo z jeho teóriou nesúhlasím...