Ak bude Irán poistený východnou Áziou, prípadne Ruskom, tak je iba otázka času, kedy vyvinie jadrovú bombu a hrozí potenciálne rošambo. A záhadné miznutie vedcov, ktorí ju vyvíjajú, ho nezastaví
@paracelsus nemôžem si byť istá ničím každopádne Irán vs. USA (pláštik Izraela) je najsilnejšie zamotaný uzlík novodobých svetových konfliktov a len čas ukáže, kam to povedie.
jasne ze rusy pojdu proti amikom.. Moj nazor, amici sa zas budu tlacit niekam pre ropu a zlato, oni odvetia utokom, amici sa naseru a vyhladia to tam, naco rusko a cina vyhladi amikov, a to uz potom budu lietat nuklearne hlavice po celom svete... A v roku 2033 sa mlady chlapec artyom v moskovskej stanici VDNCh (ВДНХ) vdaka jeho blbosti z detstva bude musiet vydat napriec celym moskovskym metrom, aby zabil aj poslednych spojencov ktorych ludia kedy mali... A tak..
Asi Izrael s USA, to sú hlavný agresori USA a Izrael. Ak naozaj bude mať Irán jadrové zbrane a prasknú im nervy, tak sme nahraný - naviac sú tam teraz určité nepokoje. Ale snáď k ničomu takému nepríde.
@phantasia myslíš, že USA by zaútočili na Irán, aj keby Irán vlastnil ZHN
Podľa mňa je najnebezpečnejou oblasťou stredná/východná Ázia krajiny, najväčšie nebezpečenstvo je konflikt slona (Indie) s mláďaťom pandy (Pakistan) a prípadne s matkou pandou (Čína), ktorá by si prišla ochrániť svoje mláďa, najbližšieho spojenca a najdôležitejšieho zákazníka Na stranu Indie by sa mohol postaviť ruský macko a takisto Marianne (Francúzko) so svojími európskymi spojencami. Ale skôr by ostala sama
Druhý veľký konflikt by mohol vzniknúť v prípade útoku Číny na Taiwan, ak by sa za Taiwan postavili USA.
USA / štásty sféry USA , najskôr zrejme útok na Irán / Sýriu, čo pochopiteľne nasere RUS / CHI ktoré tam majú vojenské základne a pravdepodobne ide o štáty ich sféry ... so simple
@tomas71 áno, ale iba v prípade, že by Irán zaútočil na Izrael (čo má v pláne v priebehu rokov) tento islamizmus a ich obmedzené vnímanie sveta ma dosť desí... každopádne najhoršie sú na tom Izraelčania, ktorí teraz riešia, či zaútočia na Irán ako prví. Odnesú si to, chudáci v každom prípade.
@phantasia Prečo by Irán zaútočil na Izrael. Konvenčný útok neprichádza do úvahy, pretože Irán je oveľa horšie vyzbrojený ako Izrael. A útok jadrovými zbraňami by vyvolal podobnú, ba ešte horšiu odvetu od USA. Ak sa niekto v dnešnej dobe snaží získať jadrové zbrane, tak to nerobí kvôli tomu, aby zničil svet, ale kvôli tomu aby získal imunitu pred útokom nepriateľov (ako napr. JAR v časoch apertheidu) Jadrové zbrane majú veľmi dobrý odstrašujúci efekt
Podľa mňa si to Izraelčania neodnesú Mocenské elity v Iráne si chcú zachovať moc. V prípade, ak by mali ZHN, tak na nich nikto nezaútočí a moc si udržia. Ak by na niekoho zaútočili, tak prídu o moc. Ja si myslím, že je lepšie mať moc ako ju nemať a určite si to myslia aj iránske elity. Veď si zober takú saudskú arábiu. Režim v Saudskej je reakcionárskejší a autoritatívnejší než v Iráne. Ale rod Al -saud robí čo môže pre udržanie sa pri moci. to, že je niekto fanatik, z neho ešte nerobí samovraha. Samozrejme pri pešiakoch to tak môže byť, ale keď sa niekto dostane na vrchol moci, tak sa snaží si ju udržať a som si istý, že u Iráncov (Peržanov) to platí rovnako.
Prirodzene rozdiel medzi Saudskou Arábiou a Iránom je v tom, že SA si svoju nedotknuteľnosť drží prostredníctvom budovania modernej konvenčnej armády, technologicky porovnateľnej s Izraelom (ja si dokonca myslím, že technologicky vyspelejšou), ktorej vybavenie je dodávané takmer výlučne USA a európskymi štátmi. týmto si kupujú prežitie... Pretože predsa ako európsky/americký politik nepotopíš jediných zaujímavejších (výškou objednávky) zahraničných zakazníkov v high-tech projektoch projektoch ako je F- 15 Eagle alebo Eurofighter Typhoon. Keď by neprišli Saudi, tak výrobná linka EfT by sa zastavila o 2 roky skôr. Čo by znamenalo stop pre cca. 100 000 zamestnancov u primárnych producentov (EADS, BAE Systems a Alenia Aeronautica) a subdodávateľov. To ako sú takéto džoby v high tech priemysle dôležité pre ekonomiku a pre inovácie v nej sa ukázalo napr. pri izraelskom projekte IAI Lavi a pri iných... Produkcia vo vojenskom leteckom priemysle je dôležitá pre dcéru EADS - Airbus - prísun nových technológií... no proste zachovanie výrobnej linky má obrovský význam pre eu ekonomiku a potom ich (šejkov) nemaj rada
V iráne si nemôžu dovoliť taký luxus a preto si musia nájsť inú cestu ako udržať svoj režim a tou je vytvorenie odstrašujúcich prostriedkov
@tomas71 Pretože v ich morálnom kódexe Židia nemajú miesto. Považujú ich za "nádor sveta" a sú veľmi radikálne naladení proti nim. V priebehu času (nehovorím že musia jadrovými zbraňami) plánujú ich eradikáciu. Inak akurát v novom týždni je k tomu dobrý článok, prečítaj si
@phantasia Aký morálny kódex myslíš ? Myslím, že toto je príliš široké pomenovanie. Aj v takej náboženstvom homogenizovanej spoločnosti ako je Irán existujú rôzne názory na túto morálnu otázku.
Okrem toho si treba dávať pozor na preklad, viď. Ahmadinejadovo popretie presnosti prekladu jeho prejavu spred asi 4- 6 rokov, kde mal údajne spomínať vyhladenie Izraela z povrchu zemského.
Na nete, je to platené A týždeň si určite kupovať nebudem ... radšej si urobím názor na základe kvalitnejších periodík ako Foreign policy alebo Foreign affairs, LMD, prípadne si prečítam nejaký článok od niekoho od koho v týždni čerpajú to sa dá nájsť aj na nete
ja mam skorej podozrenie že to začne občianskou vojnou v Europe ale v USA, pri terajšom rozložení síl to nevznikne, ale napätie iste narastá krízou a ktovie čo to bude o 10 rokou
Amerika, pretože jej vodcovia, sú jeblé hlavy a rýpu sa do každej prosperijúcej krajiny /Lýbia/ alebo do krajín kde je dostatok ropy, sú to proste nenažranci .... krajiny ako Irán, Irak atď. nevyvolajú 3. svetovú, lebo nemajú taký pažravý charakter ako amerika a nemajú toľko prostriedkov ako amerika, vidím to tak, že Amerika napadne Irán, Irak, niečo kde to žije jadrovým výskumom, so zámienkou, že chcú zachrániť svet pred jadrovými útokmi /celé ich zmýšľanie "hrdinovia"/ no a túto neprávosť a takisto baženie po odplate a dostaní sa k moci, Východ toto len tak nenechá a poženú sa proti Amerike...čiže to tu bude mať swag
ja si myslim ze to bude NATO vs CSO takze europa a amerika vs cina iran rusko a este mnozstvo dalsich krajin sa zapoja zacne to tym ze rast cini zacne pomaly prekonavat USA a cina ze SCO z chamtivosti zautoci na nejakeho americkeho spojenca pravdepodobne australia japonsko Jkorea alebo izrael
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
@greyness mno dobre
ked uz, tak bud cina abo severna vyjebana korea
Bože, ľudia nevydržali ani 100 rokov bez vojny. Nie sme idioti?
Podľa mňa je najnebezpečnejou oblasťou stredná/východná Ázia krajiny, najväčšie nebezpečenstvo je konflikt slona (Indie) s mláďaťom pandy (Pakistan) a prípadne s matkou pandou (Čína), ktorá by si prišla ochrániť svoje mláďa, najbližšieho spojenca a najdôležitejšieho zákazníka Na stranu Indie by sa mohol postaviť ruský macko a takisto Marianne (Francúzko) so svojími európskymi spojencami. Ale skôr by ostala sama
Druhý veľký konflikt by mohol vzniknúť v prípade útoku Číny na Taiwan, ak by sa za Taiwan postavili USA.
Podľa mňa si to Izraelčania neodnesú Mocenské elity v Iráne si chcú zachovať moc. V prípade, ak by mali ZHN, tak na nich nikto nezaútočí a moc si udržia. Ak by na niekoho zaútočili, tak prídu o moc. Ja si myslím, že je lepšie mať moc ako ju nemať a určite si to myslia aj iránske elity. Veď si zober takú saudskú arábiu. Režim v Saudskej je reakcionárskejší a autoritatívnejší než v Iráne. Ale rod Al -saud robí čo môže pre udržanie sa pri moci. to, že je niekto fanatik, z neho ešte nerobí samovraha. Samozrejme pri pešiakoch to tak môže byť, ale keď sa niekto dostane na vrchol moci, tak sa snaží si ju udržať a som si istý, že u Iráncov (Peržanov) to platí rovnako.
Prirodzene rozdiel medzi Saudskou Arábiou a Iránom je v tom, že SA si svoju nedotknuteľnosť drží prostredníctvom budovania modernej konvenčnej armády, technologicky porovnateľnej s Izraelom (ja si dokonca myslím, že technologicky vyspelejšou), ktorej vybavenie je dodávané takmer výlučne USA a európskymi štátmi. týmto si kupujú prežitie... Pretože predsa ako európsky/americký politik nepotopíš jediných zaujímavejších (výškou objednávky) zahraničných zakazníkov v high-tech projektoch projektoch ako je F- 15 Eagle alebo Eurofighter Typhoon. Keď by neprišli Saudi, tak výrobná linka EfT by sa zastavila o 2 roky skôr. Čo by znamenalo stop pre cca. 100 000 zamestnancov u primárnych producentov (EADS, BAE Systems a Alenia Aeronautica) a subdodávateľov. To ako sú takéto džoby v high tech priemysle dôležité pre ekonomiku a pre inovácie v nej sa ukázalo napr. pri izraelskom projekte IAI Lavi a pri iných... Produkcia vo vojenskom leteckom priemysle je dôležitá pre dcéru EADS - Airbus - prísun nových technológií... no proste zachovanie výrobnej linky má obrovský význam pre eu ekonomiku a potom ich (šejkov) nemaj rada
V iráne si nemôžu dovoliť taký luxus a preto si musia nájsť inú cestu ako udržať svoj režim a tou je vytvorenie odstrašujúcich prostriedkov
Okrem toho si treba dávať pozor na preklad, viď. Ahmadinejadovo popretie presnosti prekladu jeho prejavu spred asi 4- 6 rokov, kde mal údajne spomínať vyhladenie Izraela z povrchu zemského.
Na nete, je to platené A týždeň si určite kupovať nebudem ... radšej si urobím názor na základe kvalitnejších periodík ako Foreign policy alebo Foreign affairs, LMD, prípadne si prečítam nejaký článok od niekoho od koho v týždni čerpajú to sa dá nájsť aj na nete