raz mi zhoreli vajicka uplne do cierna a ten smrad sme luftovali dva dni tak som mala kulinarsku pauzu.ale nedavno som opat vstupila do tychto vod a urobila cinu. dalo sa to jest.
Pizza (nie z polotovaru, cesto si robím sama), medovníčky, omeletu, grilované mäso, palacinky,ryby vlastne uvariť viem v podstate hocičo ak mám po ruke recept...veľmi rada kuchtím ale väčšinou varím s mamou (okrem horeuvedených) lebo sa ešte priúčam
A zvykla som si robiť aj také sprostosti ako sladké kaše a pálený cukor a podobné blbosti keď mám chuť na sladké a nič nie je po ruke.
je toho veľa pravidelne si dávam kurz varenia a bytovicu, čiže špagety, pizzu, pizzove rožky, tortu , palacinky, zapekané zemiaky , karamel (ale to len preto že sme vymysleli novú verziu , mc flurry po sedlácky, halušky s tvarohom ... a to boli zároven jediné veci, ktoré som uvaril, ale idem na vyššie ciele
už si to presne nepamätám, ale viem, že k tomu mal byť ananás a omáčka, v ktorej mal byť cesnak... a nejako zlyhali prepočty dávok jednotlivých ingrediencií na menšiu porciu - resp. niekto tam drbol takú dávku cesnaku, ako do plnej verzie...
no najviac som zatial pysny na prave tagliatelle alla bolognesse (doma mlete chude hovadzie maso, pancetta, vino, muskat, atd atd)..je s tym sice roboty ale chuti to pompezne
a poslednu dobu sa chcem naucit jahnacie kotlety na redukcii z cerveneho vina, s gratinovanymi zemiakmi
@hajlander kludne aj o stotisic euro.. ja robim najlepsie lasagne na svete...a to ako nie som namyslena.. ake robis? lebo niekto robi aj zeleninove,to by som nejedla..:/ ja robim maskove, mnam mnam..dnes som ich dojedla akurat..
Tak koláče celkom zvládam, ale ak je doma mamka tak mi s nimi pomáha... A variť viem tak praženicu- ale je perfektná! A podobné veci s vajcami a vifonku a špagety s kečupom a so syrom...
Pizzu vraj "najlepšia akú som kedy jedol" ja za svoje najlepšie jedlo zase pokladám zase cestoviny, pre ktoré by som sa za seba aj vydala. A ešte na bryndzové halušky sa ku mne chodí.
@majo jaaj, viem, minule som také jedol, ale kamoš k tomu spravil taku super niečo z cibule,uhorky, smotany, cukru a korenia a spolu s takymito zemiakmi to bolo ppči
varim hocico, len vzdy z hlavy, respektivne sa snazim nieco napodobnit, co som jedol - nikdy nevarim z receptu. Ludia mi aj pochvalia jedlo, a tak, len zujimave je, ze UPLNE najlepsie kamosom a znamym chuti moj dip, alebo salsa na nachos. dost jednoduchy recept, ale vzdy sa uchyti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
(a nie, nevylučuje sa to s prvou časťou vety)
A zvykla som si robiť aj také sprostosti ako sladké kaše a pálený cukor a podobné blbosti keď mám chuť na sladké a nič nie je po ruke.
už si to presne nepamätám, ale viem, že k tomu mal byť ananás a omáčka, v ktorej mal byť cesnak... a nejako zlyhali prepočty dávok jednotlivých ingrediencií na menšiu porciu - resp. niekto tam drbol takú dávku cesnaku, ako do plnej verzie...
ale ja rada cesnak, takže... bola to mňamka!
no najviac som zatial pysny na prave tagliatelle alla bolognesse (doma mlete chude hovadzie maso, pancetta, vino, muskat, atd atd)..je s tym sice roboty ale chuti to pompezne
a poslednu dobu sa chcem naucit jahnacie kotlety na redukcii z cerveneho vina, s gratinovanymi zemiakmi
akože niečo ako maďarský.
môj masterpiece je väčšinou hovädzina na víne so zázvorom, ktorú som upgradela na sobie mäso na víne s brusinkami.
alebo taká ostrokyslá polievka 8) (@nowinou )
...ale normalne maso na rozne sposoby , guláš a experimentujem s praženicami
@n0win0u
čo tak súťaž o najlepšiu ostrokyslú - každý by varil svoju?
a nejaká zaujímavá cena pre víťaza (napr. zástera ale kuchárska čiapka)