Som len prváčka, ale o rok si vyberám zameranie ( technické, prírodovedné, ekonomické, humanitné) pravdu povediac desí ma to, lebo v každom je niečo čo ma baví ale aj niečo čo naoazj nemusím, - vždy som chcela ísť na tzv. technický (neviem čo to ma s te
ono práve že lepší sú až neskôr napr. 4. ročník tak býva opakovanie predošlých tak tam pri tých lepších by si mohla aj prvý dohnať. osobne by som si vybral ekonomické. mne sa bankovníctvo pozdáva a už ho aj študujem na VŠ...skúsil som si aj techniku, ale ona je dosť ťažká a nezvládal som ju hlavne s nervami, lebo som nemal čas na žiadne hobby nič. tak som s ňou sekol po 2,5 roku, že nestojí mi to ešte za ďalších 3,5 roka štúdia. zamestnanie by som nenašiel i tak aj to bol dôvod skončenia, lebo vedel som, že možno len bc. by som dorobil a išiel inde...
uf, koľko máš, tak 15 max. 16? už tak skoro si vyberať výšku je podľa mňa nelogické, lebo za ten čas 4 roky (či koľko), čo máš ešte pred sebou sa vyprofiluješ... teda, príde mi nelogické že po vás chcú vybrať si zameranie. Na akom gympli si? Lebo som ešte nepočula o niečom takomt
ak ťa bavia tie technické smery a dokážeš sa aj sama niečo naučiť, vzdelať, nielen v škole ale aj mimo nej, tak podľa mňa choď do toho.. v tejto dobe sú žiadané a blablabla
Pri kontakte s ľuďmi mi zase napadajú iba humanitnejšie zamerania, lebo čo ja viem, keď budeš informatička napr. tak veľa soc. kontaktu mať nebudeš
takže vlastne neviem ako ti poradiť, nechce sa mi veľmo rozmýšľať. ale- skús si napísať + a - toho daného zamerania a na tvojom mieste by som sa riadila najmä tým, čo ma baví. Howk.
@miki24 To čo za technicky odbor ked s nim nie je robota? Lebo info,strojarina, stavbarina,elektrotechnika su dnes velmi ziadane Ked aj pozeram po com je dopyt tak technicke odbory dominuju v ziadanosti A naopak ekonomov sa mi zda, ze je z roka na rok viac a v banke a jej podobnych instituciach sa neuplatni tak vela ludi
@mouette Ak ta len trošku bavia prirodovedne resp. technicke predmety tak sa na to zameraj lebo odbory s tym spojene maju dobre vyhliadky na buducnost a technicke fakulty su spolu s lekarskymi asi jedine fakulty co si este drzia dobru uroven Ja som mal tiez podobny problem ako ty. Napokon zvitazili u mna prirodovedy a este do minuleho roku som chcel sa orientovat technicky. No nakoniec mi ucaril clovek a tak sa chystam teraz na medinu na prijimacky. Z casu na cas aj lutujem, ze som nezotrval pri tej technike
@aprilynne Naopak je podla mna super, ze sa chce vyprofilovat uz teraz. Ja som bol v jej veku (nie az tak davno )taky isty Je to sympaticke, ze hlada co by bolo pre nu to prave lebo polovica ludi nevie co a potom zrazu polovica rocnika na medinu a potom ich to aj tak bavi a svojim pristupom demotivuju inych ludi
@3 to aj ja som si myslel, že stavbarina je v pohode, ale vytriezvel som už pri hľadaní práce popri štúdiu, kde aj v domovskom meste hovorili, čo som sa pýtal na robotu, že krachujú do jedného niet ani na výplaty nieto pre nových ľudí a v Košiciach tiež nič moc vraj aj najväčšia stavebná firma melie tam z posledného. je kríza a stavebníctvu sa nedarí, hoci mal som kedysi názor, že stavať sa predsa vždy bude. no kríza to dosť zbúrala za to. v banke neviem no, ale napr. študujem len na úplne bežnej súkromnej zahraničnej vysokej škole ani nie univerzite so zameraním ako som písal bolo mi ponúknuté miesto pred 2 mesiacmi v banke. vzhľadom k tomu, že nestíham bakalárku a ešte blížiace štátnice tak som musel len pekne poďakovať a odmietnúť, ale aspoň som videl, že by to ísť mohlo ísť v budúcnosti. po štátniciach má to láka také analýzy rizík v bankovníctve by sa mi aj páčili.
@aprillyne ono sú teraz také gymple, ktoré ponúkajú špeciálne plány, osobne môj bývalý tak profiluje už v treťom ročníku, čo sa mi nezdá bohviečo vzhľadom k tom, že na konci 2. ročníka som netušil ani čo chcem.
@corwinuss @miki24
v podstate je moja odpoveď pre vás oboch rovnaká- podľa mňa také malé decko nevie ešte, čo chce robiť ďalších 40-50 rokov svojho života. Preto si myslím, že je lepšie ak má najprv všeob. prehľad, podľa ktorého sa môže rozhodnúť, čo jej ide viac a čo menej a podľa toho sa aj zariadiť.. @5 to nie je na nej, to je na gympli, je jedno, či sa chce profilovať či nie, musí sa.
+ inak mám v nicku 2 n, len pre innfo
@aprilynne to áno ja som tiež písal, že v 2.ročníku som nevedel, kde skončím, ale dá sa povedať, že ani vo 4. som hrozne nerozhodný asi bol som na 100%, že právo jednoznačné aj porobil som skúšky, ale potom nech technické niečo a zapáčila sa mi stavebná. ono na VŠ nezáleží až tak na predmetoch tam sa učia úplne iné vecí. preto je dobre si pozrieť, čo sa učí, bo na technike som si pripadal občas v materskej škôlke. nakreslite 1 čiernu guľku, aby ju bolo vidno a vysvetlite, prečo ste ju nakreslili ta lebo ste mi povedali, bola odpoveď najčastejšia od študentov
Ja som v prvom ročníku na gympli chcela robiť toľko povolaní a nakoniec som si vo 4.ročníku vybrala úplne niečo iné Takže ti radím, kašli na výber predmetov, ja som si v poslednom ročníku zmenila aj tie a išla som maturovať z toho, čo mi dalo väčšiu námahu, ale zato sa mi to viac oplatilo
No ked si ja spomeniem na moju maniu v prvom rocniku ked som chcel byt gynekologom .. po par akciach na temu "prax na skole" a trojke zo spravania ma to preslo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
ak ťa bavia tie technické smery a dokážeš sa aj sama niečo naučiť, vzdelať, nielen v škole ale aj mimo nej, tak podľa mňa choď do toho.. v tejto dobe sú žiadané a blablabla
Pri kontakte s ľuďmi mi zase napadajú iba humanitnejšie zamerania, lebo čo ja viem, keď budeš informatička napr. tak veľa soc. kontaktu mať nebudeš
takže vlastne neviem ako ti poradiť, nechce sa mi veľmo rozmýšľať. ale- skús si napísať + a - toho daného zamerania a na tvojom mieste by som sa riadila najmä tým, čo ma baví. Howk.
@aprillyne ono sú teraz také gymple, ktoré ponúkajú špeciálne plány, osobne môj bývalý tak profiluje už v treťom ročníku, čo sa mi nezdá bohviečo vzhľadom k tom, že na konci 2. ročníka som netušil ani čo chcem.
@miki24
v podstate je moja odpoveď pre vás oboch rovnaká- podľa mňa také malé decko nevie ešte, čo chce robiť ďalších 40-50 rokov svojho života. Preto si myslím, že je lepšie ak má najprv všeob. prehľad, podľa ktorého sa môže rozhodnúť, čo jej ide viac a čo menej a podľa toho sa aj zariadiť..
@5 to nie je na nej, to je na gympli, je jedno, či sa chce profilovať či nie, musí sa.
+ inak mám v nicku 2 n, len pre innfo