Takže partia mladých si vo vedlajšom dome robievajú žúrky a mne to už neskutočne vadí, plus je to mládež a sú stále v podnapitom stave...Takže som sa rozhodla, že to budem riešiť tak, že zavolám policiu a mám otázky:- Môžem zavolať aj normálnych policajto
Áno môžeš to oznámiť aj na normálnej polícii. Keďže sa jedná o priestupok, polícia je povinná toto oznámenie prijať.
A povedať máš to čo vidíš. Hlavne že ti vadí že sú hlučný.
Ale na rovinu ti poviem že s tým polícia nemá šancu NIČ spraviť. Jedine že sa zľaknú a sami dobrovolne prestanú robiť hluk. V tomto prípade je najefektívnejšie sa sťažovať správcovi bytovky. Ale tých policajtov samozrejme tiež zavolaj.
@6 ti nepomôže ako som písal polícia s tým nemá čo robiť.
1.) ak polícii neotvoria dvere, policajti nemôžu nič robiť.
2.) ak dvere otvoria a tí mladí sú aspoň trochu vychcatí tak žiadnu pokutu nezaplatia lebo polícia môže pokutovať len vtedy ak je priestupok jednoznačne zistený. A v tomto prípade by potrebovali mať na certifikovanom prístroji nameraný hluk a toto meranie by museli mať dokumentované aby mohli dať pokutu a dokázali to potom obhájiť.
Ale ako vieme tak policajti takéto prístroje nemajú
Mozes volat policajtov kolko chces, ale nic to nevyriesi. Ak im mladi neotvoria, tak sa nic nedeje. Ak im aj otvoria, tiez sa nic nedeje, policajti im nemozu prist do bytu a dat im fukat. Nehovoriac o tom ako uz bolo povedane, policajti nemaju "hlukomery". Spravca bytovky s tym tiez nic nespravi - nemoze ich vystahovat. Suma sumarum, nocny klud je len taka fraza...
Polícia príde ,zakopkajú na dvere,nikto im neotvorí a idú pekne naspäť.
Poprípade sme zažili ešte to,že zaklopkajú-zazvonia,povedia nech si to dáme potichšie,my povieme jasné jasné,a odídu.
Poprípade sme zažili že sme im povedali že si to potichšie dáme,susedka zavolala políciu znova,začali do nás dávať,že bude pokuta,tak sme zadelili,nech nám ju teda dajú a zistilo sa,že nám ju dať nemajú ako ... Pretože nemali čím ten hluk merať Stokári
Najlepšie je tam ísť osobne a povedať, že trváš na tom, aby sa tieto žúrky skončili a urobiť tam riadny zásah proti rušeniu nočného pokoja a prístupu alkoholu deťom.
Policajti nič nespravia, ak by tam aj prišli tak by im musel otvoriť očividne nezletilí a očividne opitý človek.
1. Nemusia im ani dvere otvoriť pokiaľ nemajú dokázané, že naozaj prekročili tú hranicu hluku, ktorú môžu napáchať a aj ked by im dali najviac upozornenie, pretože som bol na pár takých akciách a s tým prístrojom som ich nevidel ešte.
2. Ako im dokážu, že sú opitý/nezletilý ? Je to ich byt pokiaľ nemajú dobré podozrenie tak sa im ani preukázať nemusia.
Zavolaj ich rodičom, jediné čo pomáha.
Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!
Volala som niekoľko nocí takto za sebou na susedu... policajti tam vždy prišli, aj niekoľko krát za noc... Ona neotvorila... takže nula bodov, a tak či tak, keď tam prídu prvý raz, je to iba napomenutie. Riešilo sa to potom tak, že sme poznali rodičov, a bolo sa sťažovať u tých... Neviem vlastne ako to skončilo, aj vďaka nej chodím domov čo najmenej, a keď som tam, je ticho.
Takže nočný kľud je maximálna hovadina, ktorá síce na niečo je, ale aj keď ju poruší niekto, nič sa s tým spraviť nedá.. len v prípade, že ten niekto býva v podnájme... tam je šanca, že nájomca je normálnejší a z bytu ich vysťahuje.
Ak ten kto rusi klud nereaguje na vyzvy, malo by sa to posunut obecnemu uradu a ten im potom posle predvolanie. A idealne je ak sa stazuje viac ludi. Pripadne ak spisu spolocnu staznost na obecny urad s tym, ze uz niekolkokrat sa situaciu snazili riesit. Datumy a casy volania hliadky. A zaroven v staznosti poziadat o utajenie / zatajenie udajov o stazovatelovi/stazovateloch. Udaje musia byt na zvlast strane/liste staznosti. Potom uradnik nesmie ukazat ci vyzradit udaje/mena, ani vtedy ak chce vinnik nahliadnut do staznosti.
Normálne zavolaj políciu povedz že počuješ výkriky,ze tam niekoho zabíjajú že majú vypité alebo ze nejaký teroristi a vyriešené.A nemali na mňa nič.Rozkopali im dom disappointed:nelegálne to je ,na vlastnú zodpovednosť)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
skús im nadiktovať adresu toho domu....nie si hádam ich jediný sused
A povedať máš to čo vidíš. Hlavne že ti vadí že sú hlučný.
Ale na rovinu ti poviem že s tým polícia nemá šancu NIČ spraviť. Jedine že sa zľaknú a sami dobrovolne prestanú robiť hluk. V tomto prípade je najefektívnejšie sa sťažovať správcovi bytovky. Ale tých policajtov samozrejme tiež zavolaj.
1.) ak polícii neotvoria dvere, policajti nemôžu nič robiť.
2.) ak dvere otvoria a tí mladí sú aspoň trochu vychcatí tak žiadnu pokutu nezaplatia lebo polícia môže pokutovať len vtedy ak je priestupok jednoznačne zistený. A v tomto prípade by potrebovali mať na certifikovanom prístroji nameraný hluk a toto meranie by museli mať dokumentované aby mohli dať pokutu a dokázali to potom obhájiť.
Ale ako vieme tak policajti takéto prístroje nemajú
inak ale tiež by som to šiel najskôr skúsiť osobne... ani nevieš ako sa dostaneš na párty =D =D
v každom prípade volaj meských...oni už niečo vymyslia
Polícia príde ,zakopkajú na dvere,nikto im neotvorí a idú pekne naspäť.
Poprípade sme zažili ešte to,že zaklopkajú-zazvonia,povedia nech si to dáme potichšie,my povieme jasné jasné,a odídu.
Poprípade sme zažili že sme im povedali že si to potichšie dáme,susedka zavolala políciu znova,začali do nás dávať,že bude pokuta,tak sme zadelili,nech nám ju teda dajú a zistilo sa,že nám ju dať nemajú ako ... Pretože nemali čím ten hluk merať Stokári
To je krutá realita
@21
Zažívam-e pravidelne
Pamätáš si keď Tomáš nechtiac vyvalil bránu tým susedom zhora? Tiež z tým nespravil nikto nič ... Takže je v p. tak či onak ...
A rodičov by teoreticky zavolať mohli , čo situáciu ale určite nezachráni ...
my mame iny problem a to suseda ktory vrta zasadne od 20:00 do 23:00 a to dakujem bohu ze nie dlhsie...dufam ze som to nezakrikla...
1. Nemusia im ani dvere otvoriť pokiaľ nemajú dokázané, že naozaj prekročili tú hranicu hluku, ktorú môžu napáchať a aj ked by im dali najviac upozornenie, pretože som bol na pár takých akciách a s tým prístrojom som ich nevidel ešte.
2. Ako im dokážu, že sú opitý/nezletilý ? Je to ich byt pokiaľ nemajú dobré podozrenie tak sa im ani preukázať nemusia.
Zavolaj ich rodičom, jediné čo pomáha.
Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!Zavolaj ich rodičom !!!!
A suseda ďalej nemohla spať.
Och, akí nadšení ste z toho museli byť.