Video je krátkym zhrnutím projektu Integrácia pomocou úsmevu , ktorý sa uskutočnil 21. 12. 2013 pre deti z detského domova Medzilaborce. Čo poviete? Ak aj po tomto videu sú vo vás nejaké predsudky, hate...
myslim ze medzilaborce su uz plne ciganov a ked sa s tym nieco nespravi, za 10 rokov tam uz nebude nikto biely
hlavne ze maju po 15 deti a 10 z nich do domova potom -.-
pýtaš sa na môj názor ohľadom tohto videa, pričom vopred zavrhuješ moju prípadnú antipatiu a nesúzvuk s obsahom v tomto videu
a v skutočnosti neviem, nepoznám všetky dôsledky prečo v ľuďoch tkvie zlo, či je to to od neúčasti rodičov na výchove, alebo na to majú predispozície, takže nerobím závery len na základe toho, že mi niekto podstrčí emotívne video, pretože strata rodičov je smutná a tragická ale rozhodne sa nedá povedať že môže kompenzovať všetky budúce činy daných ľudi. A keď sa s tým človek deň čo deň stretáva, má o tom prežité vlastné skúsenosti, ktoré sa takmer stávajú pravidlom, ťažko ich budeš odvraciať od predsudkov - toto nie je môj prípad, len tvrdím, že sa nečudujem istým ľuďom ani.
a je pekné že existujú ľudia, ktorí sú ochotní pomáhať
radšej nech tie deti žiju v domovoch, ako by ich mali utratiť v lone matky a tak zničiť život, ktorý im dal samotný Boh ....
a nech je to už kto chce aj dieťa z polárneho kruhu, každé má právo na život...
buďte radi, že mate svojích rodičou, strechu nad hlavou a čo do huby...
lebo vo svete sa Bohužiaľ aj ináč žije ako u nás na Slovensku...
a moj nazor... budem otvoreny.. nemam rad Ciganov.. Ciganov, ktori nepracuju, nemaju snahu a jednoducho sa nechcu zaradit medzi "normalne" fungujucu socialnu vrstvu.. ale tu je pekne vidiet, ze ak tym detom niekto obetuje ten cas a usilie, tak aj tie deti same, maju snahu a chut nieco robit....
radsej nech to dieta vyrasta v detskom domove, kde bude mat aspon zakladny prisun vedomosti a opatery, nez by malo zhnit v spine a stat sa tym istym, cim su jeho nezodpovedni rodicia...
ok video je pekne spracované ale tú odvrátenú stranu cigánov neukázali.. mali sa prejsť po Dukelských a potom vidieť tie úsmevy! a že vraj tu chcú nasťahovať ďalších! nie som rasista ale neznášam túto mentalitu.. len to vykrikuje a robí bordeľ. dobre viem že existujú aj výnimky ale koľko? 1 z 15? a Humennská Podskalka to isté. človek sa musí báť ísť večer tou ulicou!
Krásny projekt, deti nemôžu za to aké sú a netreba ich odsudzovať len kôli tomu, že majú takých nezodpovedných rodičov. Naopak malo by sa im takýmto spôsobom pomáhať a zistiť v čom sú dobré a v tom ich aj viesť v budúcnosti. Nie je nič krajšie ako vidieť detský úsmev Palec hore
@jozotraktorista reagujem na tvoj príspevok. Ako môžeš povedať, že som za ten projekt zhrabol prachy a musel natočiť video?!! Toto ma neskutočne urazilo. Len na základe tvojej zakomplexovanosti ti chcem oznámiť, že na tomto projekte som nezarobil ani cent, dokonca som investoval zo svojho presne 48,52€ (len aby si vedel!!). Video som vôbec točiť nemusel, chcel som len šíriť osvetu, mať ho na pamiatku, prípadne ho ukázať mladým, že prostredníctvom projektu KomPrax môžu zmeniť niečo vo svojom okolí v rôznych témach bežného života.
*Takto vznikajú predsudky. Je mi ťa ľúto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
hlavne ze maju po 15 deti a 10 z nich do domova potom -.-
a v skutočnosti neviem, nepoznám všetky dôsledky prečo v ľuďoch tkvie zlo, či je to to od neúčasti rodičov na výchove, alebo na to majú predispozície, takže nerobím závery len na základe toho, že mi niekto podstrčí emotívne video, pretože strata rodičov je smutná a tragická ale rozhodne sa nedá povedať že môže kompenzovať všetky budúce činy daných ľudi. A keď sa s tým človek deň čo deň stretáva, má o tom prežité vlastné skúsenosti, ktoré sa takmer stávajú pravidlom, ťažko ich budeš odvraciať od predsudkov - toto nie je môj prípad, len tvrdím, že sa nečudujem istým ľuďom ani.
a je pekné že existujú ľudia, ktorí sú ochotní pomáhať
www.youtube.com/watch?v=gLOSCf6j3mA
a nech je to už kto chce aj dieťa z polárneho kruhu, každé má právo na život...
buďte radi, že mate svojích rodičou, strechu nad hlavou a čo do huby...
lebo vo svete sa Bohužiaľ aj ináč žije ako u nás na Slovensku...
a moj nazor... budem otvoreny.. nemam rad Ciganov.. Ciganov, ktori nepracuju, nemaju snahu a jednoducho sa nechcu zaradit medzi "normalne" fungujucu socialnu vrstvu.. ale tu je pekne vidiet, ze ak tym detom niekto obetuje ten cas a usilie, tak aj tie deti same, maju snahu a chut nieco robit....
radsej nech to dieta vyrasta v detskom domove, kde bude mat aspon zakladny prisun vedomosti a opatery, nez by malo zhnit v spine a stat sa tym istym, cim su jeho nezodpovedni rodicia...
*Takto vznikajú predsudky. Je mi ťa ľúto.