Na raňajky mám väčšinou nejaké pečivo (rožky, chlieb s maslom) a buď čaj alebo kakao. (Sem-tam v škole kávu)
Na obed no...podla toho, kam ideme s kamoškou, buď niečo sladké alebo normálne, z rôznej kuchyne atd... ale vždy je to teplý obed.
A večeru tiež buď dáke pečivo, alebo kuskus so zeleninou atd.
To je jedno hlavne nech je to jedle a zdrave...nebavi ma vobec velke vyvaranie ...mam rada rychle a chutne jedla ..ziadne take ako moja mamka robi ked idem k nej ,sice mi chutia ale je to uz starsia klasa
mam strasne problemy takto jest a strasne mi to nevyhovuje najradsej by som zrala raz denne ....zial mega turbo pomaly metabolismus s tym nesuhlasi, tak sa musim nutit
prve ranajky banan
druhe ovsenna kasa s kakaom, orieskami, datlami, goji, kokosom
obed - whateeeveeer - rastlinne veci - hokaido polievka, hrachova kasa, ryzoto z celozrnnej ryze, what evs
snaq - raw tycinka
dalsi obed - to iste ako prvy obed
veceraa- polievka, salat (ak mam po cviceni tak viac tofuženicu, sala s 300g domaceho humusu etc. etc.)
Na 3,14ču sa stravujem.
Na raňajky zjem pol balíčka gumenných cukríkov, na obed hrnčekovú polievku a na večeru párik v rožku. Vlastne sa ani nedivím svojim príbuzným že ma nútia ísť k lekárovi...
@narazuvzdornaa coooo, 3000 kcal denne?
mne myfitnesspal povedal, ze ked ccem schudnut, musim do 1700 denne
ale tiez to mam takto, radsej menej jem, nech si mozem dat vecer vino/pivo
raňajky väčšinou praženica so zeleninou .. obed ako čo / kedy, také klasické obedové jedla su to, ale bez polievky .. a večere len niečo malé, nejaké pečivo a podobne
Rano zvyčajne chlebík rožteky alebo toasty.
Obed nejaké mäso s prílohou a to žeriem až kým to nedožeriem čiže je to aj olovrantík aj večera aj všetko ostatne
Na raňajky väčšinou korenistý slimák z mletým mäsom (majú ho v bille) , na obed väčšinou mäso, na večeru šunka, syr, bageta atď. alebo bryndzová pomazánka a chlieb vo vajci, alebo iné. Medzi tým samozrejme čo príde Jeden deň v týždni mávam filmový, keď si dám ľahký obed a na večeru pizzu ku filmu.
Raňajky buď žiadne, alebo len dačo drobné - dnes som raňajkovala jablko. Na obed jedávam polievku a po druhé, čo je tiež teplé varené jedlo, ale neviem to nijak zgeneralizovať, lebo sa to strieda. Na večeru buď to, čo bolo aj na obed, alebo väčšinou navarím cestoviny, prípadne tofu s ryžou, nejaké rizoto... Keď nie som doma, tak občas večeriam pizzu. Hlavne medzi obedom a večerou a po večeri zvyknem jedávať aj niečo drobné, či už ovocie, dezert, malú porciu vareného jedla... ako sa pritrafí
@piter09 ale na tuto temu, mam profesora, ktory uplne hejtuje sposoby stanovovania kalorickej vydatnosti potravin a vkuse sa nad tym rozculuje, ze tie hodnoty na obaloch nie su ani len orientacne
ale ja basically cely oktober zeriem ozaj tych 3000 priemerne, z coho by som cisto podla priamej umery mala pribrat rovnych 5 kg, k comu ale nedoslo, lebo...?? netusim
mienim si z toho spravit nejaky uchylny excelovsky tracker, ktory mi vypocita.. uvidim, nieco proste
@narazuvzdornaa rád by som vedel na základe čoho pán profesor usúdil že je to len orientačné lebo mne rozdiel 300-400kcal robí 0,5kilo týždenne...
Mimo prípravy idem 3000kcal a v príprave začínam skresavať a posledny mesiac do váhy idem bielkoviny tuky do 1800kcal a potom už len z vody chudnem 48h pred.
Ked som svojej doktorke povedal že davam 5kilo na vode dole tak sa namna pozerala ako na žijúci zazrak a to chalani bežne bez trapenia daju dole 8-10kilo. Takže doktorov a professorov berem s rezervu ...
@piter09 takisto nechapem ktorí trener ti odporučil ist do 1800kcal denne to by si musel mat pod 80kilo ak mas okolo stovky a chces chudnúť je to uplne zbytočné ísť 1800kcal ba dokonca kontraproduktivne. spomalíš metabolizmus a ak si po diete nedáš pozor na pomalé nabehnutie kcal (100tyzdenne) tak to máš toho vela na S5 a zas polroka startujes metabolizmus aby fungoval ako tak.
@narazuvzdornaa ono podla tabuliek vzivote nezistíš kolko kcal primes na to aby si musela pribrať na to si treba sledovať váhu. Metabolizmus možeš mať hocijaký...
Tie tabulky su dobré na orientačné začatie stravovania sa na určitých kcal a to je tak celé...
Potom už len sama na sebe skúmaš.
Dalej sledujes kedy co ješ čo sa ako trávi, či mas vela sacharidov atd... ale to je tak +/´20 % ako u koho.
Najednoduchsie to zistíš tak že sa vážiš ráno na lačno a vidíš ako ti ide váha.
Ja sa stravujem strasne nezdravo. Ranajky mam, len ked mi ich ma kto zrobit, lebo sa budim na poslednu chvilu takze vacsinou je to nieco na styl krupica s grankom - jogurt s ovocim - vsemozne kase (hlavne mliecna bananova), kokteily, alebo potom nieco nesladke - ham and eggs, chlebik vo vajicku s kecupom, parky (resp. hot-dog), toasty, oblozene chlebiky....
potom do skoly je to hrozne typicke: kuracia bageta a popripade daco sladke (mame pred skolou bageterku a nestiham si nikdy robit desiaty)... dakedy si zrobim rozok s dacim, ale povacsine nemam s cim, lebo mi to nechuti
potom obedy zasa nikto nestiha varit, tak chodime vacsinou do restauracie. Jem casto take tie ceske knedlikove jedla ci take obycajne ze kuracie mäso, kasa, hranolky, zelen. obloha... alebo potom aspon raz tyzdenne zemiakove placky plnene kuracim mäsom... a cez vikend je casu viac, takze to mame jedlo doma ale vacsinou su to take rychle jedla typu pirohy, cestoviny atd.
a polievka je to u mna 95% casu kuracia, ak sa vyslovene doma nezrobi ina...
a potom vecere casto vynechavam a zjem len nieco sladke.. nemame nic take ako ze si rodina sadne k veceri.. takze to vypada ako zvysky z obeda (ak sa vari doma) a inokedy daco narychlo.... kludne chlebik s paradajkou, alebo chocapic s mliekom, alebo co chladnicka dala
Ja jem vkuse rožky/chleba s maslom, syrom a salamou/šunkou. Ale ranajky casto nemám lebo spím do obeda alebo nie je kedy. Tak rovno nejake varene jedlo bezne ako ryza s masom, ja neviem, placky, nieco vyprazane so zemiakmi atd. A vecer zase rozky/chleba ... na rozkoch by som vedel byt cely zivot
@paria333 to mi odporicul myfitnesspal.com , ale v pohode to zabera, za 2 mesiace som dal asi 5 kil, s tym, ze to nedodrziavam uplne vzdy, ale snazim sa to aspon neprekrocit ovela. A vlastne ked cely den sedim, nemam prakticky ZIADNU fyzicku aktivitu, myslim, ze tych 1700 je realnych.
je to velmi premenlive, no ked mam "neobmedzeny" pristup k jedlu, tak do seba nemam problem napratat 5-7000 kcal denne uplne s prehladom, v intrakovom rezime som zas dokazal prezit aj na menej ako 1000 denne. a na vahe mi to spravilo MAXIMALNE dva kila za mesiac, aj to som si vzdy povedal, ze "hm, ako nestandardne som pribral/schudol" nejak to proste neriesim, no, zjem co je, kedy je a kolko toho je.
ahahaha, sa teraz smejem, ale uz mam svoje roky a pride cas, kedy s tymito stravovacimi navykmi skoncim so 150 kilami a infarktom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Na obed no...podla toho, kam ideme s kamoškou, buď niečo sladké alebo normálne, z rôznej kuchyne atd... ale vždy je to teplý obed.
A večeru tiež buď dáke pečivo, alebo kuskus so zeleninou atd.
Hned ked vstane mám protein + vitaminy všetky čo treba
druhe ranajky mám biely jogurt
Potom mám olovrant a to mám mozzarelu nejakú šunku a zelenína ako paradajka alebo uhorka. (menim za vajicka obcas)
Obed nejaké maso trosku zeleniny len pre chuť.
Pred treningom sunka hydinová a nejaký sejr supnem.
Po treningu hned protak
Na veceru nejake maso ale už bez zeleniny a hned pred spaním tvaroh rozmixovany v mlieku + trocha protaku pre chuť.
Tak do 1800kcal
(jk, ale zas nie tak uplne)
prve ranajky banan
druhe ovsenna kasa s kakaom, orieskami, datlami, goji, kokosom
obed - whateeeveeer - rastlinne veci - hokaido polievka, hrachova kasa, ryzoto z celozrnnej ryze, what evs
snaq - raw tycinka
dalsi obed - to iste ako prvy obed
veceraa- polievka, salat (ak mam po cviceni tak viac tofuženicu, sala s 300g domaceho humusu etc. etc.)
Na raňajky zjem pol balíčka gumenných cukríkov, na obed hrnčekovú polievku a na večeru párik v rožku. Vlastne sa ani nedivím svojim príbuzným že ma nútia ísť k lekárovi...
mne myfitnesspal povedal, ze ked ccem schudnut, musim do 1700 denne
ale tiez to mam takto, radsej menej jem, nech si mozem dat vecer vino/pivo
Obed nejaké mäso s prílohou a to žeriem až kým to nedožeriem čiže je to aj olovrantík aj večera aj všetko ostatne
ale ja basically cely oktober zeriem ozaj tych 3000 priemerne, z coho by som cisto podla priamej umery mala pribrat rovnych 5 kg, k comu ale nedoslo, lebo...?? netusim
mienim si z toho spravit nejaky uchylny excelovsky tracker, ktory mi vypocita.. uvidim, nieco proste
Mimo prípravy idem 3000kcal a v príprave začínam skresavať a posledny mesiac do váhy idem bielkoviny tuky do 1800kcal a potom už len z vody chudnem 48h pred.
Ked som svojej doktorke povedal že davam 5kilo na vode dole tak sa namna pozerala ako na žijúci zazrak a to chalani bežne bez trapenia daju dole 8-10kilo. Takže doktorov a professorov berem s rezervu ...
@piter09 takisto nechapem ktorí trener ti odporučil ist do 1800kcal denne to by si musel mat pod 80kilo ak mas okolo stovky a chces chudnúť je to uplne zbytočné ísť 1800kcal ba dokonca kontraproduktivne. spomalíš metabolizmus a ak si po diete nedáš pozor na pomalé nabehnutie kcal (100tyzdenne) tak to máš toho vela na S5 a zas polroka startujes metabolizmus aby fungoval ako tak.
Tie tabulky su dobré na orientačné začatie stravovania sa na určitých kcal a to je tak celé...
Potom už len sama na sebe skúmaš.
Dalej sledujes kedy co ješ čo sa ako trávi, či mas vela sacharidov atd... ale to je tak +/´20 % ako u koho.
Najednoduchsie to zistíš tak že sa vážiš ráno na lačno a vidíš ako ti ide váha.
potom do skoly je to hrozne typicke: kuracia bageta a popripade daco sladke (mame pred skolou bageterku a nestiham si nikdy robit desiaty)... dakedy si zrobim rozok s dacim, ale povacsine nemam s cim, lebo mi to nechuti
potom obedy zasa nikto nestiha varit, tak chodime vacsinou do restauracie. Jem casto take tie ceske knedlikove jedla ci take obycajne ze kuracie mäso, kasa, hranolky, zelen. obloha... alebo potom aspon raz tyzdenne zemiakove placky plnene kuracim mäsom... a cez vikend je casu viac, takze to mame jedlo doma ale vacsinou su to take rychle jedla typu pirohy, cestoviny atd.
a polievka je to u mna 95% casu kuracia, ak sa vyslovene doma nezrobi ina...
a potom vecere casto vynechavam a zjem len nieco sladke.. nemame nic take ako ze si rodina sadne k veceri.. takze to vypada ako zvysky z obeda (ak sa vari doma) a inokedy daco narychlo.... kludne chlebik s paradajkou, alebo chocapic s mliekom, alebo co chladnicka dala
je to velmi premenlive, no ked mam "neobmedzeny" pristup k jedlu, tak do seba nemam problem napratat 5-7000 kcal denne uplne s prehladom, v intrakovom rezime som zas dokazal prezit aj na menej ako 1000 denne. a na vahe mi to spravilo MAXIMALNE dva kila za mesiac, aj to som si vzdy povedal, ze "hm, ako nestandardne som pribral/schudol" nejak to proste neriesim, no, zjem co je, kedy je a kolko toho je.
ahahaha, sa teraz smejem, ale uz mam svoje roky a pride cas, kedy s tymito stravovacimi navykmi skoncim so 150 kilami a infarktom.