lexaurin vymysli si nejaku aktivitu alebo sa vyber aj sama na miesto poblizku kde si nikdy nebola, fajn tak na odreagovanie niekedy a zvysok casu do spolocnosti
rozpravam s Kristom rozpoviem mu vsetky svoje problemy aj ked o nich vie a poprosim ho o pomoc vacsinou sa vomne rozplynie pokoj a niekedy akoby ohromny prisun stastia a energie ze by som vystrelil ako raketa doporucujem skusit najucinnejsie veci byvaju casto zdarma
@chlorofyl nemusis pustat vsetko naraz chodievaj na pravidelne prechadzky kde mu budes o vsetkom rozpravat A PRIATELU TO NAJHLAVNEJSIE! odovzdaj mu svoje hriechy a pros ho o to aby si si spomenul na vsetky a vsetky mu odovzdal lebo ked pride ten cas tak ta mozu stiahnut ako giganticka zelezna gula
Ja som sa naučila, že keď niekomu porozprávam svoje problémy, najskôr mu to len vezme čas a nebude vedieť čo s tým. Že sa po rozhovore budem cítiť rovnako stratene ako pred ním. Jediné, čo sa zmení je ešte možnosť, že to o chvíĺku o mne budú vedieť aj ďalší ľudia. Že ma sklame, vyzradí to, alebo to použije proti mne. Takže ja sa cítim osamelo viac-menej vždy. Poznám veľa ľudí. Veľmi veľa ľudí sa mi zdraví, dáva so mnou do reči... úplne stovky.... ale nemám jediného priateľa. A ako tak čas šiel, naučila som sa veci riešiť inak. Napríklad si svoje problémy píšem a potom sa na ne pozerám, akoby mi to písal niekto iný, že čo by som mu poradila. A taktiež sa zvykenm vypísať viac-menej cudzím ľuďom a potom sa posuniem (aspoň to nevyužijú a ja to dostanem zo seba)
No čo by som s tým robil. Spomínam, som naštvaný, smútim atď. ... Nie je komu sa sťažovať. A nikoho to aj tak nezaujíma. Çiže si na to sám. A ked ti neprepina a nedokazes sa zabit, tak si v poho. Typicke depresivne nalady.
No je to možno trošku zvláštne u mňa, lebo keď si tu tak čítam komentáre, tak to tu nezaznelo, ale najčastejšie sa v prípade osamelosti zamestnávam práve "prácou" ...ale prácou takou nie v robote, ale doma v kľude a v pohodičke okolo domu ...či už je to aj obyčajné kosenie trávy, polievanie alebo zvelaďovanie niečoho, prerábanie alebo aj také okopávanie a vytrhávanie buriny, ak je to nutné ...ja okrem kutilstva mám koníček aj v rastlinách, hocičo si pestujem, skúšam pestovať, takže vždy sa nejak zamestnám ...preto je to aj teraz pre mňa menej depresívne, lebo niekedy som okrem školy doslova zažratý do roboty
Alebo ak už je všetko tak zbežne urobené, tak sadnem na bicykel a idem sa niekam previesť alebo si vybavujem veci, ako včera poštu, kúpim si čo by som potreboval a chcel atď.. ...pomerne som "zavalený" robotou, no i tak niekedy cez to všetko hlavne v zime príde pocit samoty, preto je mojim snom mať raz veľkú záhradu a chatku niekde osamote od ruchu mesta (až našetrím)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
A hej, toto sa mi stava malokedy, vo svojom zivote mam az privela ludi a skor z nich byvam vycerpana, nez aby som bola osamela.
idem sa prejst // dam si pohar vina, spievam si a tancujem a divam nejake vtipne veci // najcastejsie - zavolam nejakych kamkov/kamky von predsa
Ja počúvam hudbu a spievam si pri tom Alebo si zahrám nejakú hru
pripadne kedysi som sa hadaval s blbymi ludmi na birdzi.
to cloveku velmi rychlo nielen zasyti dennu potrebu interakcie, ale aj pripomenie ze osamelost je ta lepsia moznost =D