asi to prvé, lebo nejaké základy už má isto prebraté, čo vidí okolo seba a tak ale zas to je individuálne, ak sa mu viac páči nemčina, tak sa naučí skôr nemčinu...a taktiež je angličtina skôr vyučovaná na školách väčšinou...ale tak, neviem prečo sa pýtaš, či sa rozhoduješ, čo sa skôr učiť, alebo len tak
podla mna si ludia myslia, ze anglina je lahsie len preto, lebo sa s nou stretavaju od malicka ... ja sa EN ucim tiez od mala a nemcinu som mal len 4 roky, ale zda sa mi to byt lahsi jazyk (nieze by som ju nejak velmi ovladal je to len pocit) ...
to zalezi ako sa to ucis, je to dost individualne, ale aj nemcina ma kopu vyhod, napr. castokrat si vies kopu slov odvodit, ma lahsiu vyslovnost, a ta gramatika mi nepride az taka nezvladnutelna,
je to možno divné ale nemecká gramatika sa mi zdá oveľa ľahšia...je toho dosť ale keď má človek systém v učení (a ten som vďaka výbornej učiteľke na strednej mala) tak je nemčina ľahká ako pierko a zas v angličtine mám oveľa väčšiu slovnú zásobu z filmov, pesničiek, seriálov, hier a tak
nemčina je podľa mňa asi ako jediného človeka na Zemi hrozne pekná, ale je ťažká jak sviň. no možno je to preto že angličtinu som sa začala učiť asi v 8 rokoch? a nemčinu na strednej...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
podľa mňa angličtina má ťažšiu gramatiku..
lebo v nemčine sa zas bez členov už skôr dorozumieš..
a celkovo je to ľahký jazyk i keď v pesničkách rozumiem holý...
nemcina ma pady a rody