fuu, pravo??až som zaskočená že vedie:o)by ste mohli napísať aj dáke dôvody že prečo??a inak fakt ani môj študijný odbor tam nie je:o)heh no nehnevám sa, lebo už teraz mám pocit že po škole som zbytočná:o)
No pokial je kritérium nájsť si po škole dobre platenú prácu, tak medicína je tam len zo žartu urkite. A tlmočníctvo tak isto. To druhé som robil, to prvé študujem, takže...Právnikov je dosť. Skôr by som uvažoval nad technikou, IT, strojarinou-energetikou atp.
To je tak neskutocne relativny pojem... Napriklad takych pravnikov je uz tak plno, ze ako to tak vidim bude vacsina z nich o chvilu nezamestnana. Taktiez si moze niekto zvolit skolu, o ktorej si mysli ze ma vyborne uplatnenie, ale ak ho to nebavi a nedokaze to robit absolutne naplno, vtedy to samozrejme pre neho neplati. A niekomu sa oplati vybrat si hociaku skolu, alebo hoci aj ziadnu a ked je sikovny, moze sa mu darit este lepsie ako tej hrbe vystudovanych ekonomov. A casto krat sa oplati zvolit si menej popularny odbor, pretoze tam sa clovek lahsie dokaze zviditelnit (napr. rozvoj regionov), cize je to maximalne relativne podla mna.
podla mna z hladiska spokojnosti v zivote sa oplati studovat to, co ta najviac bavi. ak ta nic nebavi, tak si vyberaj podla prachov a bud nespokojny bohaty luzer, no..
s právom môžeš robiť veľa veľa vecí...a čo sa týka uplatnenia - záleží len na tvojej šikovnosti....my permanentne máme v škole oznamy o tom, že právnické firmy hľadajú pomocné sily...a ak sa osvedčíš...tak už stačí len "spread your wings and fly"
heh toto je cudna anketa, pretoze 90% ludi sa po vystudovani nevie zaradit v praci.. na zivot treba skusenosti, nie nejaku pravnicku skolu.. najlepsia skola je zivot. co z toho, ze ma niekto ekonomicku alebo pravnicku a ked sa ho clovek opyta, ci ma zviera dusu, odpovie: NIE.. heh
no podla mna sa oplati studovat pravo...ale ja by som nanho nesiel lebo by ma to vobec nebavilo...skor nieco s umenim by som si vybral...najlepsie fotografiu
na pravo sa teraz hlasia take mnozstva ludi ze aj ked sa dostanes na skolu, ked skoncis budes mat velmi malu moznost sa uplatnit. a ani do zahranicia nemozes ist.
podla mna sa oplati manazment a mozno aj ta medicina ked nebudes pracovat v statnom zdravotnictve
@12 holka má pravdu v práve sa môžeš uplatniť v mnoha oblastiach .. na Slovensku ešte stále nemá poriadnych medzinárodne uznávaných právnikov na jednotlivé oblasti ! @17 ako môže niekto povedať, že keď sa niekde hlási veľa ľudí z toho vyplýva, že sa aj neuplatníš ? @22 právo nikdy nevijde z módy to sami páčilo ! @24 študuješ právo,keď to tak dobre vieš ? alebo už si rpacovla pre nejakú advokátsku kanceláriu ?
@25 - na to, aby som vedel, ze v oblasti prava je vacsia ponuka ako dopyt, nepotrebujem studovat pravo ani pracovat pre advokatsku kancelariu, takze nechapem tvojej poznamke...
no hej IT je velmi dobre platene a hlavne ziadane... ale z toho vyberu to bude podla mna pravo, teda aspon trestne, ked je clovek hajzel a idem mu o prachy nie pravdu (99,99% pravnikov) vtedy sa da velmi dobre zarobit
niečo pre automobilový priemysel... vyznie to teraz divne, ale jazdiť sa bude vždy...
a dizajn, alebo konštrukcia je zaujímavá a veľmi veľmi dobre platená
no ja som spokojná s právom, ale samozrejme ak by som mala staviť na úplnú istotu, určite by som brala IT. Ale na to mám chlapa, ja nie som extra výnimočný talent na IT
a medicína je dvojsečná zbraň...doktorov vždy bude treba, otázne je ale čo sa potom považuje za uplatniť sa...ak chceš spraviť kariéru, medicínu by som si nevybrala...
medinu by mali študovať tí ľudia, ktorí ozaj chcú pomáhať a zachraňovať ľudí bez ohľadu na seba - lebo spravodlivú odmenu aj tak nedostanú. Samozrejme tým "rádoby" lekárom, ktorí sa len hrajú na to, že sú lekári a im stačí titul MUDr., tak tým by som nedala nič...sama som mala s takou skúsenosti...
ale naopak mám aj lekára, ktorého v podstate ľutujem, tak ochotný, milý, nápomocný a starostlivý človek sa len tak nevidí...a za to, že denne pomáha desiatkam žien, je určite nedocenený.
mne bolo praveze povedane ze pravo a podobne humanitne vedy ako sociologia a politologia sa neoplati ist studovat a nieco na tom bude pretoze vseci sa nahrnuli na pravo s vidinou velkych zarobkov takze pravnikov je dost. Ale v kadom pripade zavisi odk azdeho šikovnosti a priebojnosti pretoze ked si niekto povie ze nema sancu sa uplatnit tak naozaj nema.
Naopak udajne sa oplati informatika, ekonomia a všeobecne prirodne vedy, chemia.
Mna osobne by ale bavilo to pravo viac a aj nad nim uvazujem
vacsina miliardarov nema skoncenu strednu skolu, lebo je to pre nich strata casu inak perspektivu maju tie zamestnania ktore sa uplatnia v kazdej dobe, budem troska negativisticky: koho by si potreboval pocas vojny viac? doktora alebo pravnika? strojneho inziniera alebo politologa? uctovnika alebo technika?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
A čo je to vlastne "oplatí"?
a po práve ako povedala @ayreen sa da robiť viac vecí nie len právnik môže isť k exekútrom môže byť notár a ešte neviem čo nepamätám si proste rôzne
podla mna sa oplati manazment a mozno aj ta medicina ked nebudes pracovat v statnom zdravotnictve
@17 ako môže niekto povedať, že keď sa niekde hlási veľa ľudí z toho vyplýva, že sa aj neuplatníš ?
@22 právo nikdy nevijde z módy to sami páčilo !
@24 študuješ právo,keď to tak dobre vieš ? alebo už si rpacovla pre nejakú advokátsku kanceláriu ?
a dizajn, alebo konštrukcia je zaujímavá a veľmi veľmi dobre platená
a medicína je dvojsečná zbraň...doktorov vždy bude treba, otázne je ale čo sa potom považuje za uplatniť sa...ak chceš spraviť kariéru, medicínu by som si nevybrala...
medinu by mali študovať tí ľudia, ktorí ozaj chcú pomáhať a zachraňovať ľudí bez ohľadu na seba - lebo spravodlivú odmenu aj tak nedostanú. Samozrejme tým "rádoby" lekárom, ktorí sa len hrajú na to, že sú lekári a im stačí titul MUDr., tak tým by som nedala nič...sama som mala s takou skúsenosti...
ale naopak mám aj lekára, ktorého v podstate ľutujem, tak ochotný, milý, nápomocný a starostlivý človek sa len tak nevidí...a za to, že denne pomáha desiatkam žien, je určite nedocenený.
a andragogika samozrejme
Naopak udajne sa oplati informatika, ekonomia a všeobecne prirodne vedy, chemia.
Mna osobne by ale bavilo to pravo viac a aj nad nim uvazujem