sorka tomas, nevsimol som si....mna ta tema napadla len kvoli tomu ze kamaratkyna sestra tu bola aj s priatelom anglicanom, a dokonca cernochom a co sme s nim kecali , tak sa mu tu velmi paci , ze by si tu aj zivot vedel predstavit, len jazyk mu nejde, bol tu druhy krat , dnes odchdzal a vravel ze uz sa tesi ked pride o rok hehe normalne slovaka narodovca zahrialo pri serdecku
Kamoska mi raz hovorila ze u nich boli na navsteve nejaki znami z Anglicka a vraj sa im tu pacilo...a poznala som jedneho Nemca co tu byval nejaky cas, tusim niekde na strednom Slovensku a strasne by sa tam chcel vratit (vraj su tu pekne zeny hmm v takychto chvilach som stastna ze som Slovenka ...takze tym co tu boli sa to tu asi celkom paci
Kazdy si mysli, ze slovensko je chudobna krajina a ze tu nic moc nie je. Mama mi raz vravela. Lebo jej kolegina ma dceru a jej frajer je s kanaday a ich rodicia sem prisli. A mysleli si, ze je tu chodba bieda a bli prekvapeny. Vela mliecnych vyrobkov co u nich nie je skoro vobec.
ludia hlavne nevedia ze taka krajina existuje, lebo vlada neinvestuje do prezentacie krajiny v zahranici dokopy nic...
a ti co tam uz boli, vacsinou sa im paci, ak ich nahodou niekto neokradol, neobral, nerozbil auto a tak...Slovensko nie je spinava krajina (ked sme uz pri tej spine), skor taka mala bodka v strede Europy, kde najdes vsetko...okrem mora
ako Europska unia ma vela krajin...vela ludi a kazdy ma svoj nazor na Slovensko.. Mame rodinu v Česku..boli v Košiciach a veľmi sa im tu pacilo...Ale napriklad taky Nemci v Tatrach sa z celeho Slovenska posmievali a zabavali sa na našich ľuďoch.... (počuval som ich rozhovory...no aj ked ja newem po nemecky ale rodina vie.. )
Neviem, ci niekto z vas bol tento rok na Euroweeku v Dansku. Zevraj skoro nikomu sa tam nedalo vysvetlit kde je slovensko, lebo nepoznali polsko, madarsko, rakusko a ani ukrainu. Jedine mali predstavu kde je rusko.
A to ze si mylia slovensko so slovinskom normalka.
nevlodnost nasich ludi si rozhodne nemaju sancu vsimnut nakolko nasi ludia sa im neustale pchaju do riti ked tu su a v podnikoch jasne ze su k nim mili jak keby to boli velvyslanci ked za to co u nich stoji pivo u nas jajebes celu krcmu (konkretne mam namysli anglicanov)
v Europskej unii sme brani podla mna ako vychodny stat ...
ale bol som napriklad v USA ,v Colorade ,a stacilo povedat nieco ako Svatoš ,Hossa ,Chara a pod ... a hned vykrikli "Czechoslovakia!!!" ... s jednym som sa tam hadal ,vravel mi ze je blbost ze sme sa rozdelili ,a kamarat z tadial mi vravel ,ze oni sa v skole ani takto Europske krajiny neucia ,a aj ked ,tak tam maju este Czechoslovakia...
akoze slovakia neni vyspela? D....noo podla mna si nemyslai nic lebo o nej v zivote nepoculi alebo maju predstavu ze jak rumunsko madarsko co je pravda..
kazdy politik powie ze sa mu pacilo na nejakej navsteve v neakej Krajne....ja si msylim ze na slovensku sa pacilo ale tá čistota vonku na uliciach je katastrofalna !
nie je to stopercentne k teme, ale aj tak: ked som bol raz v BA na autobusovej stanici, dosla tam akasi Japonka a dosla k takym starym babkam a spytala sa, ci nehovoria po nemecky, aj ked ja aj s kamaratom (mladi ludia ktori zjavne maju nejake jazykove znalosti v dnesnej dobe) sme boli hned vedla. Asi si myslela, ze babicky si pamataju este nieco z cias druhej svetovej vojny a ked sme sa s kamaratom ozvali ze vieme po anglicky, tak sa dost prekvapene zaksichtila, ze oooooo, slovensko je gramotne...
Ale Hostel si režisér povedal že nájde nejakú krajinu ktorá je bokom od hlavných turistyckých oblastí európy a nie je až tak známa. Kukol na mapu a ej, tam ti je nejaké Slovensko. Bol rozhovor s ním. Predpokladám že podobne to bolo aj s Eurotrip. Ale nezúfať, keď doženieme okolité štáty bude k dispozícii Ukrajina
ty co na slovensku uz boly,pokial ich tu neokradly, tak odchadzaly milo prekvapeni ze nieje tu taka zaostalost ako si myslely. dokonca boly prekvapeny ake drahe znackove veci tu nosia ludia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
» www.birdz.sk/casak/clanok.ph...
a ti co tam uz boli, vacsinou sa im paci, ak ich nahodou niekto neokradol, neobral, nerozbil auto a tak...Slovensko nie je spinava krajina (ked sme uz pri tej spine), skor taka mala bodka v strede Europy, kde najdes vsetko...okrem mora
A to ze si mylia slovensko so slovinskom normalka.
ale bol som napriklad v USA ,v Colorade ,a stacilo povedat nieco ako Svatoš ,Hossa ,Chara a pod ... a hned vykrikli "Czechoslovakia!!!" ... s jednym som sa tam hadal ,vravel mi ze je blbost ze sme sa rozdelili ,a kamarat z tadial mi vravel ,ze oni sa v skole ani takto Europske krajiny neucia ,a aj ked ,tak tam maju este Czechoslovakia...
"bratislavskeho" hostelu. ktory bol aj tak natacany v prahe..
preto mame asi tak malo turistov - vsetci sa boja
Okrem toho znami (prevazne Briti), ktori na Slovensku boli si len pochvaluju.