Ja som anorekticka nebola, nie som a nebudem ale dievčatá pro ana celkom chápem. Často za to nemôžu. Chápem aj pro mia, pro si, ppp atď. (Nevieš, nájdi si na googli.) A čo si o nich myslíte vy?
Treba pochopiť, že anorexia a bulímia sú choroby, nie životný štýl. Ťažko vyjadriť názor k psychickej poruche, to je akoby som sa ťa pýtala na názor na schizofréniu...
Je mi ľúto že ich myseľ je uväznená v pekle. Úzkostné osobnosti majú sklon k tomu, aby sa u nich rozvinul strach z jedla a rigidné stravovacie návyky.
Môžno by stačilo len keby ste ich začali chváliť že vyzerajú dobre. Že sú jedinečné.
@5
Sa ale vždy aj nad tým čudujem ako sa často odsudzuju takýto ludia, alebo stači, že je človek chudý a je to zlé...........ale pokial je človek tučny a povie sa mu to, tak už je uražka, pripadne keď sa mu to povie, alebo keby sa mu odporučilo aby schudol to je také spoločenské tabu, čo sa nehovorí.
Keď je to ako skutočná diagnóza, tak určite že za to nemôžu a mali by sa liečiť. Taktiež si myslím, že nie vždy to vznikne len tak, ale skôr ako sekundárny zástupný problém niečoho iného. Podobne ako často môžu vznikať povedzme aj rôzne závislosti. Zas na druhej strane, základný znak anorexie je, že tie dievčatá chcú byť čo najviac štíhle, akoby "dokonalé". Preto si myslím, že niekto, pre koho vzhľad nie je vôbec dôležitý, tak do toho asi tak ľahko nespadne (ale samozrejme môže spadnúť zase do niečoho iného). Samozrejme je to len môj pohľad a názor, až tak sa v tom zase neorientujem.
Ja mám zase ten problém, že ak nie som úplne psychicky v pohode, tak nemôžem vôbec jesť. Kľudne aj celé dni. Resp. ak aj niečo zjem, tak sa do toho musím vyslovene veľmi nútiť.
Len by som ešte možno vyzdvihla to, že často stretávam s tým, že ľudia často vopred "označujú" chudé dievčatá ako anorektičky. Nechápem, kde sa tieto predsudky vzali. Tých dôvodov, prečo je žena/dievča chudá môže byť xy. Či už je to genetická predispozícia, rýchly metabolizmus, nechutenstvo spôsobené stresom, depresiou, úzkosťami, ďalej poruchy štítnej žľazy, či nejaké iné ochorenie atď. Tých dôvodov je nespočetne veľa.
každy si zvoli cestu životom sám...
boli anorektickí a boli aj aj morbidne tuční a zomreli a vlastne všetci do jedného aj tí s tou ok postavičkou...
je to každého vec, ľutovať niekoho asi nemá zmysel, čo si kto zvolil s tým bude žiť...
@marcello111 Ked budeš mať doživotnú traumu z toho že ťa otec znásilnil tak je to vlastne tvoja vlastná voľba ? A potom ešte aby si nezabudla myslieť pozitívne.
"nie som ani nebudem" xD neprajem to ani najvačšiemu nepriateľovi ale nikdy nehovor nikdy. Dnes som už v pohode no ešte pred 2 rokmi som bola anorektička so všetkým čo k tomu patrí a akurát asi pred týždnami mi na FB vybehla moja "spomienka" ako som pred 4 rokmi napísala, že zo mňa nikdy nebude anorektička, lebo na to príliš milujem čokoládu a predsa. Pochádzam z perfektnej rodiny, ničoho nemáme nadbytok no všetkého máme dostatok, rodičia nás so sestrou ľúbia, mám najlepšieho chlapa akého si môžem priať, na strednej som sa nemusela ani učiť a prechádzala som s jednotkami a dvojkami, na kozmetiku, makeupy a take somariny som miňala najmenej peňazí, takže ani vzhľadom som nebola posadnutá a predsa sa stalo. Do dnešného dňa netuším prečo, kvoli čomu, čo bol ten zlom a predsa som sa z 55kilovej svalnatej baby dohnala na 43 kilovú kostru..
Človek ktorý to neprežil to nikdy nepochopí, denno-denná depresia, plač, klamanie, nenávidenie samej seba, vyhýbanie sa zrkadlám.. a pritom som inteligentné dievča xD
Takže tak.. čo si myslíš o mne? Som krava alebo ako?
Je to psychická porucha, všetky tieto blogy, ktoré zdielajú fotky vychudnutých dievčat a šíria názor, že toto je pekné sú jednoducho choré. Ale týka sa to aj dnešného sveta, dievčatá, ktoré nemajú váhu 50-60 a vidia všade na internete pekné chudé vyšportované modelky majú komplexy a snažia sa to riešit hladovaním. Sú z toho deprimované a je to proste zlé na psychiku a preto ich toto aj donúti k takým činom. Treba to riešiť u psychologického poradcu a začať zdravo žiť. Ale sú tam aj iné faktory, napr. keď tlačia na modelky aby schudla 3 cm v páse, 4 kg pretože je "tučná" pritom má 55 kg a ešte ktomu pri výške 176. Je to všetki o psychike. Predsa keď modelka chce dobrý job, urobí pre to všetko a neuvedomuje si následky. Hrôza.
Nedokážem ich nijako ľutovať, pre mňa je to skrátka choroba z hlúposti/plytkosti (kremä tých, čo sa liečia ofc, ale čím to bude, že práve táto sorta sa túži vyliečiť najmenej, že).
tak pokial ide o vzhlad tak sa mi to nepáči. Inak čo ti budem hovoriť názor na chrípku,rakovinu, demenciu, depresiu, mums a neviem čo všetko? Proste choroby, treba liečiť keď a kým sa dá.
Sú to normálny ľudia ako ty!
Aký je medzi nimi rozdiel :
Bulimička: neje celý deň potom večer dostane hlad,tak si otvorí chladničku a zje všetko čo tam nájde po jedle prídu výčitky tak sa ide zvracať ba WC.
A Anorektička: keď sa pozrie do zrkadla tak sa vidí tučná tak sa snaží schudnúť že neje ale mozog je už trošku poškodený lebo sa stále vidí tučná pritom schudla.
A tiež sa pozerá koľko má jedlo kalórii a prehnane cvičí.
Takýmto ľudom treba pomôcť a povedať vyzeráš fajn, to vôbec nie je pravda že si tučná atď...a treba im pomôcť sa z toho dostať lebo sami to už nedokážu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A co si myslis o ludoch so zapalom pluc?
Dufam, ze mas tak dvanast a menej rokov.
Môžno by stačilo len keby ste ich začali chváliť že vyzerajú dobre. Že sú jedinečné.
Sa ale vždy aj nad tým čudujem ako sa často odsudzuju takýto ludia, alebo stači, že je človek chudý a je to zlé...........ale pokial je človek tučny a povie sa mu to, tak už je uražka, pripadne keď sa mu to povie, alebo keby sa mu odporučilo aby schudol to je také spoločenské tabu, čo sa nehovorí.
Ja mám zase ten problém, že ak nie som úplne psychicky v pohode, tak nemôžem vôbec jesť. Kľudne aj celé dni. Resp. ak aj niečo zjem, tak sa do toho musím vyslovene veľmi nútiť.
Len by som ešte možno vyzdvihla to, že často stretávam s tým, že ľudia často vopred "označujú" chudé dievčatá ako anorektičky. Nechápem, kde sa tieto predsudky vzali. Tých dôvodov, prečo je žena/dievča chudá môže byť xy. Či už je to genetická predispozícia, rýchly metabolizmus, nechutenstvo spôsobené stresom, depresiou, úzkosťami, ďalej poruchy štítnej žľazy, či nejaké iné ochorenie atď. Tých dôvodov je nespočetne veľa.
boli anorektickí a boli aj aj morbidne tuční a zomreli a vlastne všetci do jedného aj tí s tou ok postavičkou...
je to každého vec, ľutovať niekoho asi nemá zmysel, čo si kto zvolil s tým bude žiť...
Podľa mňa by mali všetci zomrieť, židia, vegáni a admini ako prvý
Človek ktorý to neprežil to nikdy nepochopí, denno-denná depresia, plač, klamanie, nenávidenie samej seba, vyhýbanie sa zrkadlám.. a pritom som inteligentné dievča xD
Takže tak.. čo si myslíš o mne? Som krava alebo ako?
A čo sa ti niečo nezdá
kto tu píše o znásilňovaní, téma je jasná, anorexia....
treba sa držať faktov...
Aký je medzi nimi rozdiel :
Bulimička: neje celý deň potom večer dostane hlad,tak si otvorí chladničku a zje všetko čo tam nájde po jedle prídu výčitky tak sa ide zvracať ba WC.
A Anorektička: keď sa pozrie do zrkadla tak sa vidí tučná tak sa snaží schudnúť že neje ale mozog je už trošku poškodený lebo sa stále vidí tučná pritom schudla.
A tiež sa pozerá koľko má jedlo kalórii a prehnane cvičí.
Takýmto ľudom treba pomôcť a povedať vyzeráš fajn, to vôbec nie je pravda že si tučná atď...a treba im pomôcť sa z toho dostať lebo sami to už nedokážu.