že chodím na cirkevné gymnázium a lepšiu školu som si nájsť ani nemohla...úžasní ľudia, geniálni prednášajúci, super atmosféra a najmä pokoj a pohoda..
bola som 6 rokov na cirkevnej skole a potom som prestupila na normalny gympel, pretoze to co sa tam dialo bolo....wow....a teraz nemyslim tych 40 minut tyzdenne v kostole, ani 2 hodky nabozenstva tyzdenne. Drogy, chlast, sukanie krizom-krazom, ziadna moralka, same intrigy a podkopavanie.....nie ze by som bola svata, ale na tej druhej skole som si nasla ovela normalnejsi kolektiv. Ludia na tej cirkevnej sa privelmi burili.
@nathalicatko v prvej triede na zakladke nam rozpravali ako ktory apostol zomrel ako ich stahovali z koze upalovali nabodavali neviem kam a taketo veci ja si to sice nepamatam uz ale mama mi vravela ze som sa vtedy normalne v noci budila s placom z toho a takto
z neskorsich rokov stoji za zmienku ako sme sa rozpravali o tom "aky je sex zly" (kvarta teda 8.trieda) a jedna baba nevedela co je masturbacia a sestra (reholna) co nas ucila jej povedala nech si to doma pozrie v slovniku a PICOVINY cely cas fakt to je vymyvanie mozgu co tam robia
ciste zlo
ale tak uznavam ze nejakym veriacim sa tam mohlo pacit mne islo na nervy ze miestami co nam bolo prezentovane boli utoky na inych ako krestanov a inu ako nasu vieru a neexistovalo polozit "challenging otazku" ZASE SA NASIERAM
odkedy som stade prec bola som v kostole raz a aj to na pohrebe
po 6 rokoch mozem tvrdit, ze okrem par omsi za rok, modlitby rano a par sestriciek ako uciteliek je to viacmenej ako na obyc. strednej... ziadni svatuskari (cest vynimkam ), ziadne ohananie bozimi trestami atd.
so spoluziakmi normalne ideme na pivo, rozjeby v piatky, koncerty, vsetko proste
ze su to uplne obycajne skoly len s tym rozdielom ze maju patrona skoly ktoreho maju v nazve, raz za cas sa cez nejaky sviatok ide do kostola, a mozno sa tam trochu viac uci nabozenstvo. Inak tam chodia uplne normalny ludia, a samozrejme sa tam najdu tak ako na statnych skolach ludia ktory su fetaci, alkoholici, idioti a neviem co vsetko mozne. Chodil som aj na zakladku cirkevnu aj teraz chodim na strednu.
..že by som tam nešla.. Z počutia viem, že na cirkevnú dávajú rodičia svoje problémové ratolesti, lebo si myslia, že ich tam napravia. Potom to tam aj tak vyzerá.
Oproti škole, máme základnú cirkevnú a sú tam riadni hajzlíci...
@aguri500 z principu proti nim ako takym (kedze ja ako zaryty odporca cirkvi som si pripadala v konecnom dosledku najtolerantnejsi clovek na celej skole) ale proste ako to podavaju to sa nemoze hentak. proste aby tam ucili deti ze my sme dobri a oni su zli a ked sa nieco opytas nebodaj na zle co cirkev urobila tak si nemyslim ze v 14 rokoch je pre teba vhodna odpoved: bud ticho.
z principu kludne ved nech nejako deti vedu k viere k NORMALNYM ZDRAVYM a cirkevnym hodnotam ale aby ich ucili zit v harmonii a pravde a nie hovorit si co sa mi hodi
Cirkevne skoly podla mna su pokrytci. Zbozne sa tvaria, ale su horsi nez ostatni (lebo si myslia, ze ked sa modlia, tym padom su lepsi a tym padom si mozu viac dovolit)
ale aj tak najepickejsie bolo ked som sa opytala ci mozem byt dobry clovek a eventuelne prist do neba ked nikomu nerobim zle konam dobre skutky pomaham druhym proste som dobry clovek ale nechodim do kostola nemodlim sa neverim v boha ale nikoho nenapadam proste sa nad povodom zivota az tak velmi nezamyslam
bolo mi povedane ze ak sa nemodlim tak nemozem byt dobry clovek a tym padom ani prist do neba
@najivna no tak potom si mala smolu na skolu, taketo pixoviny u nas teda neletia
ako vravim, nie vsetci ziaci, dokonca ani ucitelia nemusia byt krestania, ziadne vymyvania mozgov, normalna diskusia na vsetky temy, co sa tyka napr. nabozenstva. Ale zas neznamena ze budes bohovat na celu skolu alebo tak, akoze odtal potal
@najivna ou, ale tvoja škola bola základná nie? tam sa k deťom správajú ináč a niekedy im chcú prehnaným spôsobom vštiepiť "správnosť" do hláv....i keď, takéto opisy v prvej triede...no to je fakt sila...
ja som na gymnáziu, takže to je o niečom inom...zjavne....
vsetky tie hlody su z 8.triedy cize 13-14 rokov to som si uz pripadala ze mam narok na nejaku normalnu odpoved
dovtedy nam vlastne viac menej prednasali potom v tom rocniku sme mali vlastne cely rok diskutovat. niekedy koncom septembra mi doslo ze budeme diskutovat len na temy ktore sa im hodia
môj pohľad na cirkevnú školu je taký, že sú v prvom rade obmedzené (!!!!) a nájde sa tam plno fanatických ľudí, ktorí sa 300krát prežehnajú, keď vám ujde pred nimi nejaké slovíčko, alebo na druhej strane absolútni exotovia, ktorých nenájdete ani na štátnom gympli a sú omnoho horší, pretože sa búria voči nim. Na taký gympel chodil môj brat - burič -... triednej chceli dať malú rakvu ako darček po stužkovej .. Potom tam chodila aj sesterka, z ktorej sa stala fanatická bifla... Do Ružomberku by som nešla ani keby mi za štúdium na Katolíckej univerzite platili: aby žurnalista nemohol písať o témach, ktoré sú zaujímavé a musel držať cirkevnú cenzúru? Akože sorry, aj keď majú skvelé vybavenie, za tú cenzúru mi to nestojí. ..
Ok, nájdu sa aj školy, v ktorých robia v pohode vyučujúci, ale to sú skôr výnimky a zázraky.
druhý stupeň na základnej som chodil....kolektív v pohode...raz do týždňa do kostola a to bolo tak akurát všetko...žiadne iné rozdiely oproti štátnej som nespozoroval...
akurát že tam bolo zopár starých konzervatívnych učiteliek ktoré žrali dosť nervy svojími názormi...ale inak neľutujem že som tam chodil a mám pekné spomienky
Išla som na cirkevné gymnázium, aj keď ma rodičia odhovrárali (len babka bola rada - no len kvôli tomu, že v tom čase to bola jedna z mála bratislavských anglických bilingválnych stredných škôl...
Po čase som si zvykla, mini omše strávené každý týždeň v jedálni nie sú také hrozné- niektoré kázne boli fakt zaujímavé a anglické náboženské piesne sú chytľavé, fakt Na povinnom náboženstve sme preberali hlavné svetové náboženstvá, bavili sa o témach ako interupcia, eutanázia a tak podobne...Vôbec sa nás nikto nesnažil nasilu presvedčiť o svojej pravde. Išlo skôr o to, aby človek vedel, v čo vlastne verí, respektíve neverí.
Väčšina ľudí aj učiteľov bolo super, veľa veľa hodín angličtiny s americkými lektormi... Síce sme 5 rokov nadávali, no teraz mi to chýba.
podľa mňa dosť to záleží od toho, že aká cirkevná škola.
lebo každá je iná, na niektoré len nadávajú, iné si nevedia vynachváliť.
Ja chodím na cirkevné gymnázium a som maximálne spokojná. Vládne tam taká rodinná atmosféra a všetci sú k sebe milí, nikto nikoho neodsudzuje, študenti keďže sú vychovávaní duchovným spôsobom mi tam prídu vyspelejší ako na iných školách.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
prezila som na takych 8 strasnych rokov ale nastastie *chvilka narcizmu* som prilis silna osobnost *koniec narcizmu* nato aby ma to zlozilo
to nebolo normalne co sa na tej skole dialo
z neskorsich rokov stoji za zmienku ako sme sa rozpravali o tom "aky je sex zly" (kvarta teda 8.trieda) a jedna baba nevedela co je masturbacia a sestra (reholna) co nas ucila jej povedala nech si to doma pozrie v slovniku a PICOVINY cely cas fakt to je vymyvanie mozgu co tam robia
ciste zlo
ale tak uznavam ze nejakym veriacim sa tam mohlo pacit mne islo na nervy ze miestami co nam bolo prezentovane boli utoky na inych ako krestanov a inu ako nasu vieru a neexistovalo polozit "challenging otazku" ZASE SA NASIERAM
odkedy som stade prec bola som v kostole raz a aj to na pohrebe
ked vidim co robia fakt s detmi chce sa mi grcat
howg
so spoluziakmi normalne ideme na pivo, rozjeby v piatky, koncerty, vsetko proste
ale aby mi skola rozpravala take BLUDY tak dakujem pekne
..kvak..
Oproti škole, máme základnú cirkevnú a sú tam riadni hajzlíci...
z principu kludne ved nech nejako deti vedu k viere k NORMALNYM ZDRAVYM a cirkevnym hodnotam ale aby ich ucili zit v harmonii a pravde a nie hovorit si co sa mi hodi
bolo mi povedane ze ak sa nemodlim tak nemozem byt dobry clovek a tym padom ani prist do neba
zda sa vam to niekomu normalne?!
ako vravim, nie vsetci ziaci, dokonca ani ucitelia nemusia byt krestania, ziadne vymyvania mozgov, normalna diskusia na vsetky temy, co sa tyka napr. nabozenstva. Ale zas neznamena ze budes bohovat na celu skolu alebo tak, akoze odtal potal
ja som na gymnáziu, takže to je o niečom inom...zjavne....
@azel
tak to teda mám..
moznoze na strednej im az tak nejebe tam uz predsalen rataju s tym ze asi uz mas daky nazor na svet a taketo veci ale u nas to bol cisty brainwashing
je tam cítiť ľudskosť, nenásilnosť a toleranciu názorov...
vsetky tie hlody su z 8.triedy cize 13-14 rokov to som si uz pripadala ze mam narok na nejaku normalnu odpoved
dovtedy nam vlastne viac menej prednasali potom v tom rocniku sme mali vlastne cely rok diskutovat. niekedy koncom septembra mi doslo ze budeme diskutovat len na temy ktore sa im hodia
tolerancia nazorov
Ok, nájdu sa aj školy, v ktorých robia v pohode vyučujúci, ale to sú skôr výnimky a zázraky.
akurát že tam bolo zopár starých konzervatívnych učiteliek ktoré žrali dosť nervy svojími názormi...ale inak neľutujem že som tam chodil a mám pekné spomienky
a co viete?
rozdiel je možno v tom, že máme voľné dni aj cirkevné sviatky a sem tam miesto hodiny omšu na ktorej si môžem pospať.
Po čase som si zvykla, mini omše strávené každý týždeň v jedálni nie sú také hrozné- niektoré kázne boli fakt zaujímavé a anglické náboženské piesne sú chytľavé, fakt Na povinnom náboženstve sme preberali hlavné svetové náboženstvá, bavili sa o témach ako interupcia, eutanázia a tak podobne...Vôbec sa nás nikto nesnažil nasilu presvedčiť o svojej pravde. Išlo skôr o to, aby človek vedel, v čo vlastne verí, respektíve neverí.
Väčšina ľudí aj učiteľov bolo super, veľa veľa hodín angličtiny s americkými lektormi... Síce sme 5 rokov nadávali, no teraz mi to chýba.
lebo každá je iná, na niektoré len nadávajú, iné si nevedia vynachváliť.
Ja chodím na cirkevné gymnázium a som maximálne spokojná. Vládne tam taká rodinná atmosféra a všetci sú k sebe milí, nikto nikoho neodsudzuje, študenti keďže sú vychovávaní duchovným spôsobom mi tam prídu vyspelejší ako na iných školách.
len toľko môj názor.