Facebook sa kritizuje zbytocne prilis. Vsetko je to o slovickareni.
Keby tam neboli "priatelia", ale "znami", alebo "kontakty" tak by to nikoho netrapilo. (a co si budeme hovorit - vacsina ludi to pouziva ako obycajny zoznam kontaktov, nie ako vyjadrenie realnych priatelov)
Takisto by mi bolo jedno, keby mi niekto v ICQ prelozil "contactlist" na "friendlist" - pre mna to su aj nadalej len kontakty a nemam dovod, aby u mna slovo "priatel" stratilo na hodnote.
Sukromie? Kazdemu co jeho jest. Ked mam strach o sukromie, tak tam logicky nedavam sukromne veci. Ked tam davaju moje sukromne veci "priatelia", tak prehodnotim koho tam mam.
@ikuto Na jednu stranu je pravda, ze inflacia slova priatel je viditelna (hlavne u mladsich ludi)
Popravde mi je ale jedno, ci bezny 15-rocny chalan bude 95% znamych volat "znami" a 5% "kamarati / priatelia", alebo ci bude 95% znamych volat "priatelia" a 5% "blizki priatelia".
na fb chodim len kvoli niektorim ludom aby som sa s nimi mohla dohodnut ked nemam kredo ale na nich cisl oale najviac aj tak oblubujem birdz...ale pokial spravne s nim zaochadzaš neni problem
Keby som držal 53 A3-jek asi by som sa tváril rovnako kyslo. Ešte dobre, že to točil niekde v japonsku, tam ho nikto nespozná Keby ten chalanko aspoň nevyzeral ako frňák vinco čo nám za barákom vyberá smeťáky, tak by som si to možno pozrel aj dva krát. Nie som človek, ktorý by tam trčal 24/7, ale v tomto videu nie je ani jeden dôvod, nad ktorým by som sa aspoň chvílu pozastavil... Sú to len kecy, je to ako nepoužívajte autá, lebo keď šoférujete tak sa tvárite ako snoopy, alebo nejazdite v tmavom BMW lebo každý si o vás myslí, že ste gangster. Myslím, že facebook bol fantastický nápad, a hlavne královský kšeft o čom svedčí hodnota 50 miliárd dolárov (odhad podľa NY Times). To, že má niekto 5874 priatelov, používa debilné skratky a pridáva si medzi priatelov ludí, ktorý v skutočnosti nemá rád je jeho vec, keď sa mu chce čítať všetok ten odpad...
Takže tieto idea mi už idú na nervy lebo jednoducho každý prikyvuje a povie si áno má to niečo do seba, ale nikto nič neurobí. A ja som na FB a ani sa nechystám deaktivovať si účet. Som tu v kontakte s ľuďmi, priateľmi, kamarátmi ktorý si ďaleko a nevieme sa inak spojiť. A som z tých ľudí, ktorý sú rovnaký na FB ako v skutočnosti
Samotna stranka za nic nemoze Chyba totiz nie je v strane ale v uzivateloch. Nikto nikomu nekaze mat 1350 priatelov len preto, ze raz ste sa s nimi stretli na nejakej zurke a uz nikdy nevideli. Nikto nikomu nekaze pisat kazdu myslienku do statusov ako do dennicka. Nikto nemusi vidiet tvoje fotky, je len na tebe, ci si fotky das a komu ich spristupnis.
Ani pokec nie je sam o sebe zly, ale chyba je v uzivateloch co tam chodia - uchylaci, pedofilovia a polonahe 13tky ktore ich podporuju
@elkiller stale mozem prispevok na nastenke zmazat, odtagovat sa, povedat dotycnemu nech ma zmaze, lebo ja si nezelam aby moje fotky boli na nete? stale je to o ludoch, ked je niekto taky co mi bude pchat proti mojej voli veci na nastenku, mozem ho zmazat z priatelov...
@sandy114 jeden príklad: neviem či si si vedomá toho že aj po vymazaní, ostáva fotka či video (fb to nazýva IP content) fyzicky na serveri a automaticky po nahraní na facebook poskytuješ "licenciu na svoje duševné vlastníctvo" dokonca je prenositeľná ako som dobre pochopil MTB
@fanklublbl ked ma niekto odfoti na nejakej akcii a da si to na facebook do svojho albumu je jedno ci som registrovana alebo nie na fb... ked som už raz suhlasila s tym, aby ma dotycny odfotil, tak potom si nemam co stazovat
okrem toho, ked uz ste vsetci taki pokakani ze vase fotky budu zneuzite... kazdy den ked prejdete obchodnym centrom, okolo banky, na benzinke ste zaznamenani na priemyselnej kamere, kazdy bankomat robi fotky kazde 3 sekundy, staci ze okolo neho prejdete a je aspon jedna fotka na svete, za kazdym ked prikladate isic v autobuse na citacku sa zaznamenava kam idete, kazda platba kartou zaznamenava kde ste boli... tak mozem okaslat ci mam nejaku fotku na fb
mne sa paci jedna baba a ked som si prezeral jej aplikacie na facebooku tak tam mala "Miluje ta ?" . tak som to vyskusal a napisal tam jej meno vysla nejaka statistika a chtiac nechiac som to dal zverejnit na jej stenu ... takze osieram cely facebook zradny ...TRAPAAAAAAAAS !
FB nemám...je to blbosť, ktorá nás oberá o čas a o možnosť osobného kontaktu...a to už ani nehovorím, koľko samovrážd a vrážd sa stalo kvôli nemu...a niečo ako ochrana osobných údajov?? ha to v USA neexistuje od 11.septembra...nečudujem sa im, ale ani sa tam nepchám..nemám chuť aby mi SIS zaklopala na dvere a žiadala odomňa vysvetlenie ako som myslela to, že "bože, láska, ja ťa tak milujem, že ťa až láskou zabijem"
FB je úplne pohode lebo tam mam len tých ktorých poznám a mam tam súkromie ...keď sa tam človek nudí tak sú tam aj všelijaké aplikácie hry ...dobre to tam vymysleli ...
je to dobrá vec v tom prípade, keď si vaši rodičia nájdu kamarátky po 25 rokoch a môžu od nich opýtať číslo, aby mohli dať nejakú tú stretávku. inak vôbec. strata času, ale som tam každý deň (musím sa priznať), lebo hoc len na sekunu idem, vždycky tam príde niekto, kto ma zahovorí a som v prdeli
Nepotrebujem byť ultra mega in a nad vecou tým, že ho nemám. Aj keď je to obrovský hit.
Som vďaka nemu v kontakte s kopou ľudí, mám tam všetkých spolužiakov, takže sa dá riešiť dosť školských vecí - jednoducho to beriem ako miesto, kde mám po kope veľa známych. Hlavne ušetrím za kredit.
ked niektori su taki blbi , ze by som im zakazal pouzivat aj normalnu nastenku , nie to este FB , ako sorry ale co som minule kukal spravach , ked chalan kradol priemyselnu kameru kt. nahrava na pevny disk a cely cas sa do nej dival a este mal aj menovku na tricku...taketo nieco robia aj ludia na FB ale iba ich vinou , nikto ich nenuti aby tam davali fotky,videa a potom sa stazuju , ze nemaju sukromie ... je to normalna stranka na kontakty , ako ju vyuzijete je na vas , ALE JE LAHSIE ZVALOVAT SVOJU SLABOST NA STRANKU
facebook doslova potrebujem, je to najlepšia forma ako sa dohodnúť o veciach ohľadne školy a podobne. dokonca som cez neho nadviazala na staré vzťahy s ľuďmi s ktorými som sa už hrozne dávno nevidela.
ja fb používam lebo podľa mňa je to veľmi dobrá vec , čo sa týka kontaktu s kamarátmi. Myslím takých kamarátov , ktorých nevidiím každý deň a prostredníctvom fb si s nimi viem pokecať . Nemusím míňať kredit na smsky Takže toť môj názor. Ale čo sa týka tých závislákov čo si tam každu minútu robia nejaké priblblé testy a posielaju srdiečka a píšu na nástenku každú somarinu , to naozaj hraničí s..... demenciou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
Keby tam neboli "priatelia", ale "znami", alebo "kontakty" tak by to nikoho netrapilo. (a co si budeme hovorit - vacsina ludi to pouziva ako obycajny zoznam kontaktov, nie ako vyjadrenie realnych priatelov)
Takisto by mi bolo jedno, keby mi niekto v ICQ prelozil "contactlist" na "friendlist" - pre mna to su aj nadalej len kontakty a nemam dovod, aby u mna slovo "priatel" stratilo na hodnote.
Sukromie? Kazdemu co jeho jest. Ked mam strach o sukromie, tak tam logicky nedavam sukromne veci. Ked tam davaju moje sukromne veci "priatelia", tak prehodnotim koho tam mam.
lahsie je zvalit vinu na jednotky a nuly, ako si uvedomit, ze problem je niekde inde
Popravde mi je ale jedno, ci bezny 15-rocny chalan bude 95% znamych volat "znami" a 5% "kamarati / priatelia", alebo ci bude 95% znamych volat "priatelia" a 5% "blizki priatelia".
Vo vysledku su to zase len tie slovicka
ved s kamaratmi pokecat , na to existuje 546546545464546 sposobov...
Ani pokec nie je sam o sebe zly, ale chyba je v uzivateloch co tam chodia - uchylaci, pedofilovia a polonahe 13tky ktore ich podporuju
a ked ta niekto cvakne a drbne ti to na nastenku ?
lepšie nie?
a keďže je: from USA, tak sukromie je tam úplne tabu... fajn dá sa nastaviť to kto vám môže a nemôže čumieť do profilu, fotiek atď.
kopu fakt drzích! aplikácii ktoré vyťahujú info. alebo skupiny ktoré na základe nejake hlúposti zdruzuju obrovske masy ľudí... je to choré...
a navyše zmazať účet? nemožne! toľko problem na ktoré natrafíte... neskutočné niečo...
Nepotrebujem byť ultra mega in a nad vecou tým, že ho nemám. Aj keď je to obrovský hit.
Som vďaka nemu v kontakte s kopou ľudí, mám tam všetkých spolužiakov, takže sa dá riešiť dosť školských vecí - jednoducho to beriem ako miesto, kde mám po kope veľa známych. Hlavne ušetrím za kredit.