a si myslíte ze gospelová hudba sú len tie kostolne pesničky??? ja som sa raz náhodou dostala na takýto koncert a vobec to nie je o tom, čo si myslíte...je to v poho aj rockova hudba a akurat sa spieva o viere...a je to zazitok a to ani nechodim do kostola...
no v prvom rade - gospel nie su zborove pesnicky to je zakladna chyba v premyslani
z pohladu krestana - skvele, ze nieco take existuje..vie ma to dost nakopnut a dat mi taky ten pocit..taky fajn
z pohladu konzumenta muziky xP : gospel nieje len o tom, ze je to o Bohu, hraju ho ludia, ktori miluju hudbu a existuje plno kvalitnych popovych, rockovych, dokonca metalovych gospelovych kapiel..jednoducho len maju inu temu na texty
U2 vam mozno nieco povie.. i oni sa daju zaradit do toho co sa chape pod pojmom GOSPEL.. i ked ten povodny bol cisto cernossky.. dnes zahrna vsetko co v oblasti hudby patri ku krestanskej viere..
teda nielen zbor, ale i rock, pop, hip hop a vsetko ostatne.. nevraviac o tom ze uz su i metalove gospelove piesne..
okrem U2, este P.O.D a par dalsich.. (v dnesnej dobe uz pomaly kazdy, kto spomenie Boha patri ku gospelu.. prave kvoli odpisaniu a predsudkom.. a potom ked to niekto pocuje, len v nemom uzase otvara usta v zmysle "toto je gospel? ale ved to sa da i pocuvat!" )
co ja viem ja neverim v boha teda mozno verim ale nee na toho znameho ale proste verim ze neco vyssie jak my existuje no a k hudbe tak ja to nemusim moc.
mám rád gospel a spirituály, tie klasické černošské, k tomu neomysliteľne poriadny čiernočierny blues...
Zvyknem zájsť na festy bluesové a jazzové a raz som mal možnosť počuť hrať na piáno a ságo jednoho starého čierného pána, ktorý na koniec vystúpenia pridal pár spirituálov, ktoré ho naučili kedysi dávno v škole a bolo to tak silné, že kompletné osadenstvo toho podniku položil na kolená a väčšinu dokonca rozplakal (dokonca aj mňa a už len spomienka na to mi spôsobila mráz na chrbte)
Vies co par krat som to videl vlastne pocul na STV 2 a neviem no kazdemusa paci nieco ine akoze tancovat sa na to neda ale popocuvat preco nie ak je tam dobre hudba tak hovorim ze ano ja pocuvam vsetko hlavne co ma rytmus nemam nejaky oblubeny žaner
milujem ju najme v poslednom case Kriziaci Prehltnuty och perfektna pesnicka je aj Jerichove truby Moj Pan...inak gospel je perfektny mne osobne pomaha vo chvilach ked si myslim ze nemoze byt horsie alebo ked proste mam dost vsetkej ostatnej huby tak si pustim krizoakov timothy alebo cokovek ine a ideeem
kedze ju sám aj tvorím, učinkujem v 2 gospelových zboroch.... => ze ju mam rád.... celkom na pohlad jednoduché pesnicky obsahuje... ale z hladiska hudobníctva aj tie dajú zabrat... rôzne akordy...
hoc počúvam metal.... ale gospelová hudba mi dodala základy hrania na gitare... ostal som verný aj jej a v pohode sa dá počuvať všeličo...
ja sa hudbne neškatuľkujem... dokažem počúvať všeličo... no najmenej v mojom repertoari najdete RAP,,,, ten nemusím... ale pretrpím
@vewe ... cez tie tváre plné jamôk smiechových ... pekná pesnicka
mno na mna je to dosti naivne a sladke...ziadne hudobne experimenty sa v tom tiez najst nedaju ale je to celkom mile a raz som videla polton a bolo to dokonca aj vtipne (vtedy to este moderoval ten co hra policajta,ten okaty,veru veru a potom tam spieval volajaky frantiskan v sutane tak mi to prislo celkom sympaticke, odburalo to troska moje predsudky
ale teraz citam zvysok diskusie a nie som si ista co sa rozumie gospelom a potom mi doslo ze vlastne to su asi aj take tie slagre zo sestry v akcii? no tak to bolo drsneee,niektore tie cernosky maju taky hlas ze koniec
neviem nieje to hudba pre mna ale kto ju počuva nech ju pocuva mam kamosku ktora na nu neda dopustit a tiež poznam par ludi ktori sa dokonca takejto hudbe venuju a pritom keby si ich videla na ulici by si to nepovedala na nich
@pally27 a ma to do seba vela ...predtym s niektorymi sme si ani nepozdravili teraz ked sme v spolocnej skupinke na fare pozerame filmy ked sa stretneme pokecame ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Z tohto hľadiska je krásna.
Ale inak mám zborový spev rád.
z pohladu krestana - skvele, ze nieco take existuje..vie ma to dost nakopnut a dat mi taky ten pocit..taky fajn
z pohladu konzumenta muziky xP : gospel nieje len o tom, ze je to o Bohu, hraju ho ludia, ktori miluju hudbu a existuje plno kvalitnych popovych, rockovych, dokonca metalovych gospelovych kapiel..jednoducho len maju inu temu na texty
teda nielen zbor, ale i rock, pop, hip hop a vsetko ostatne.. nevraviac o tom ze uz su i metalove gospelove piesne..
okrem U2, este P.O.D a par dalsich.. (v dnesnej dobe uz pomaly kazdy, kto spomenie Boha patri ku gospelu.. prave kvoli odpisaniu a predsudkom.. a potom ked to niekto pocuje, len v nemom uzase otvara usta v zmysle "toto je gospel? ale ved to sa da i pocuvat!" )
Zvyknem zájsť na festy bluesové a jazzové a raz som mal možnosť počuť hrať na piáno a ságo jednoho starého čierného pána, ktorý na koniec vystúpenia pridal pár spirituálov, ktoré ho naučili kedysi dávno v škole a bolo to tak silné, že kompletné osadenstvo toho podniku položil na kolená a väčšinu dokonca rozplakal (dokonca aj mňa a už len spomienka na to mi spôsobila mráz na chrbte)
Toľko ku gospelu a spirituálom.
(dôkazom toho je, že jeden z nich, na hardfeste sadol za bicie úplne cudzej kapely a odohral s nimi celý koncert takmer bez chyby)
hoc počúvam metal.... ale gospelová hudba mi dodala základy hrania na gitare... ostal som verný aj jej a v pohode sa dá počuvať všeličo...
ja sa hudbne neškatuľkujem... dokažem počúvať všeličo... no najmenej v mojom repertoari najdete RAP,,,, ten nemusím... ale pretrpím
@vewe ... cez tie tváre plné jamôk smiechových ... pekná pesnicka