Co si myslite o ludoch ktory posidzuju cloveka ci chodi v znackovom alebo iba nejaqom lacnom??
Neznasam mojich spoluziakov preto lebo podcenuju najkamosa pretoze nechodi v najznackovejsich veciach. Man maju radi ja plno znackovych veci nie ze by som bol na tom zatazeny ale vzdy nieco dostanme ! Ale dostam to ma to trapi ako vidim ze ho neberu do
hm,ani ja nenosim znackove dokonca vobec,..ale nic proti mne nemaju ani nič,..to zaleží od ludi asi.. nekto to chape a nekto ne a mysli si ze jaky zebrak.. treba mat v pici..
tak ja osobne by som nemala rada tým pádom tvojich kamarátov. Neznášam také pubertálne decká (tým nikoho neurážam), čo si myslia, akí sú bohovia len preto, že majú adidas a nike na sebe. Mne to skôr príde strašné smiešne.
Ja keď si chcem kúpiť niečo kvalitnejšie, tak potom tak, aby tú značku nebolo nejak vidieť.
..ja to tak nevnimam, ale neznasam poznamky niektorych, ked ma niekto teplaky na telesnu od cinana, ze "haha od cinana"...a take...jak keby teplaky boli to najpodstatnejsie co kazdy musi mat len znackove...
ked som zacal chodit na strednu ti najhustejsi hip-hoperi nosili iba kenvelo a mysleli si o sebe dost vela...akoze kenvelo je supacka znacka tak by som sa s nou nechvalil...jedine znackove na co si potrpim su botasky a skolska taska(tym myslim mna a nie u druhych ludi)...a inak mam na haku ci ma niekto na tricku nejaky nezmami napis alebo velku "fajku" nike...
Včera som sa akurát bavila s priateľom o školských uniformách v Anglicku. že vraj sú pekné ...
A u nás to raz tak chcela učiteľka na základke zaviesť, aby neboli vidieť tie rozdiely medzi žiakmi. ešte na základke a strednej je to dosť vidno, na výške to má každý u prdele (že to tak poviem). Tam si každý nosí čo chce. Niekto blúzočky, niekto mikiny...
ale priznam sa, radsej si ja sama kupim znackove veci, a aj sa mi znackove veci viac pacia, teda vacsinou...ale ja si na nich nasetrim sama ..mama by mi nedala 1000na jedno triko alebo tak
@7 myslim ze by aj u nas skolach by mohli byt uniformy absolutne by mi to nevadilo pretoze mal som moznost byt an vymenom pobyte ej to good taq ci mate na konte milion a chodite od guciho ale iba primer nikto to neriesi podstane bolo co ste mali v hlave!!
@8 No to už je vážne každého vec, sto ľudí, sto chutí, ako vidím. Ja by som si tisícku na sto percent neminula na jedno tričko, čiže v tomto tvoju mamu úplne chápem .
A inak mne sú značky ukradnuté a podobne ako zakladateľ diskusie neznášam ľudí, ktorí ich berú ako základný faktor posudzovania hodnoty daného človeka... Na také typy len kladivom
nosím značkové oblečenie, hlavne kvôli tomu, že neznášam, ak sa mi niečo rýchlo zničí, ale ak niekdo nemá práve značkové oblečenie, tak ho neodsudzujem.
A ak niekdo hodnotí druhého podľa toho, či chodí v značkovom, tak je podľa mňa úbohý.
Ale čo iné čakať od rozmaznaných deciek, ktoré to majú v hlave úplne popletené
ked sa niekto sprava k cloveku podlatoho, akej znacky ma handry tak mi to pride maximalne sproste..ja si uz z principu nekupujem a nerobim veci ktore su prave "in" lebo ked su "in" tak pre mna su "out" lebo je to prave "in"
@13 v kazdej triede je nejaq elita ziakov ktora si vtyvori partu a ostany su otsideri ja som dodedvan tiez patril k otsiderom ale nejaq ma tam zobrali nai newiem ako ! ale co uz oni fajci a piju a ja to abslotne nemusim si mylsia ze si frajeri ale podla mna su obycjani chudaci a egoisti
@19 presne. ako aj my máme na výške "elitu" a aj ich tak posmešne voláme, ale oni sú v menšine, ich je asi 5 a nás je ostatných 35, takže v boji by prehrali
@21 u nas je to inaq 19 je elita a 3 su mimo nej takze je tu ina siucia aj ked som predseda triedy obcas sa aj ja bojim povedat svoj vlastny nazor a radsej ich podrzim aj ked viem ze to nei je sprvne a svedomie mi hovri nieco ine
Ja napríklad mám problém teraz nakupovať, lebo všade je kopu šedej, fialovej, čudnej zelenej a nie také tie žiarivé farby. Aj v Nitre kúpim skôr na Polygóne a v Black and blue (neni to tam drahé) ako keby nakupujem v iných obchodoch, lebo všade je to isté.
no ja si tiez nejak moc nepotrpim na znackove veci... asi jedine co musim mat znackove a kvalitne je spodne pradlo to obdobie ked som musela mat vsetko znackove ma uz nastastie preslo... takze je mi jedno jedno ci na handrach mam nejaky nepodstatny napis alebo nie...
no a ludi urcite neposudzujem podla toho ake oblecenie nosia,podstatne je aky su,sa predsa nebudem kamaratit s dajakym cockom len preto ze ma siltofku adidas
btw.new yorker,kenvelo,a pod. neratam k znackovym veciam
@8 mne tiez mamina tolko neda za veci,ale to skor preto ze sa jej nepaci moj styl obliekania a nechce ho podporovat,sa cudujem ze mi na narodky zacvakala boty
@19 nie vzdy je to tak, my v triede nemame ziadnych elitnych ludi co sa separuju od "outsajderov", asi mam to stastie byt v relativne rovnocennom kolektive
odjakziva som sa pohybovala medzi ludmi ako ste to vy nazvali elitou. ale musim povedat, ze je elita a elita, tak ako je clovek a clovek. tym myslim, ze su ludia, ktori sa obliekaju znackovo, obklopuju sa takymi ludmi , ale neodsudzuju ostatnych a su ludia, ktori sa s vami nebudu bavit len preto , ze mate tricko od cinana. cizee podla mna tak ako netreba posudzovat ludi podla znacky alebo nie, nemali by sa podla toho posudzovat aj ludia. niekedy sa ti , ktori si tzv. outsideri boja vobec k takym ludom ozvat, lebo si myslia, ze ich hned odpalkuju. ono to vsetko niekedy ani nie je o obleceni ako skor o charizme toho cloveka, o jeho prejave a osobnosti cizeee... asi tak
@26 janemam stastie byt v taqom kolektive uvazoval som aj o pretsupe na ine gymko ale tam je to este drsnejsie ak nies ste coool taq nepatrite tam a daju vam to ja riadne pocitit
@36 to vážne až tak? u nás to nebývalo až tak veľmi cítiť. proste ako baviť sa bavil každý s každým. ale tak priatelia už nemuseli byť. ale neignorovali sa.
@33 ja som dost dlho nezapdal medzi tzv elitu lebo som bol za prilis dobry v skole mily a ine...Poznam cloveka ktroy len preto aby zapadol do kolektivu zacal fajcia pit nechapem preoc dost am to sklamalo a ja taqy nechcem bty ma MNOHO LUDI RADO PRETO AKY SOM ZE VIEM PODRZAT POTESIT NENADVAM NEFAJCIM NEPIJEM NEDROGUJEM A ESTE SLOVO KTOTE UZ DNES NIE VELMI CASTO POUZIVANE SOM GENTLEMAN ZE VARJ TO MI BOLO POVEDANE
u nas w triede je to tiez w poho, kazdy nosi, co ce, kazdy ma swoj styl a seci sme ini a podla mna je to taq ok a inac mne je jedno, jaka znacka, len hlawne nech to dobre wyzera... aj w sekacoch casto kupite uzasne wecicky... moja kamoska napr. minule zohnala conversky za 160 zo sekaca!!!! chapete??????
no neviem ,ale co sa mna tyka sa tato otazka znaciek akosi sama vyriesila s vekom ..proste sme zostarli/vyrastli ( mozno zmudreli) a ked sa v 9.rocniku na ZS, v 1. , mozno este trochu v 2. rocniku riesili teto znacky, da sa povedat ze teraz a minuly rok ( 3-4.rocnik)je to uplne naopak ...kral je ten , kto si zozenie lacnejsie a krajsie oblecenie uz je to klise , ked prideme do triedy a niekto povie jeej ake mas pekne cizmy..a spoluziacka : cina 400sk ..a seci tlaaak , myslim ze to trochu suvisi aj s tym ze uz sme seci zakusili co je to zarabat si pre seba, nielen nosit to ,co nam kupia rodicia
Najlepšie by bolo asi zaviesť uniformy na základných a stredných školách.
Bolo by to lepšie, hlavne pre tých, čo nemajú peňazí nazvyš. Lebo poznám veľa takých prípadov z okolia, že rodina nemá peniaze pomaly ani na základné veci, ako strava, poplatky a podobne a decku kupujú značkové oblečenie, obuv, lebo nechcú, aby sa mu v škole posmievali
Taketo veci ja osobne vobec neriesim. Decko nemoze za to, ze sa narodi do rodiny, ktora si nemoze dovolit mu kupovat kazdy tyzden nove nike botasky a adidas tricka.
Samozrejme ak sa uz clovek zivi sam, tam uz je skupinkovanie relativne normalne a prirodzene, pretoze uz nie je odkazany na ocinkove milodary a tu uz nevidim nic zle na tom, ked sa ludia posudzuju podla toho co v zivote dokazali (tam sa to zvycajne prejavuje aj na priaznivej financnej situacii). Ale ak sa nejaky fagan, ktory si sam nedokaze ani rit utriet predvadza a mysli si o sebe, ze je boh, ked ma jeho satnik aj s obsahom hodnotu sto tisic, tak takemu je dobre jebnut facku este skor, nez mu ju jebne sam zivot.
Inak sa snazim mat znackove (ale nie nike a podobne shity, ktore sa vyrabaju na statisice a tam uz analogicky klesa kvalita) aspon tricka a botasky. Kazdopadne vobec nepatrim do bohatej rodiny, preto je irelevantne porovnavat ludi na zaklade znaciek ktore nosia, kedze to absolutne o nicom nevypoveda.
Tak piznam sa, ze mam vsetko znackove ALE ked si tie veci kupujem tak nie kvoli znacke, ale preto, lebo sa mi tie veci pacia...ide o to ako vyzeraju, ako sa v nich citim a nie o to aka firma ich vyrobila. Ak by sa mi pacili veco z cinakov tak by som kupoval tam, ale nepacia sa mi.
Take ze velky napis Nike alebo adidas nie je pre mna. Nike akurat botasky, ale oblecenie ee. A este treba si aj upresnit co je znacka.
Lebo ked su tvoji kamosi oblecení, ze Kenvelo, New yorker a tak, tak by si ich mal oboznamit s tym, ze to je na zapade oblecenie pre chudobnych a vobec sa to tam neberie ako znacka.
U mna su znacky znackami apr. Pepe Jeans London, Zu Elements ( talianske ), Lacoste, Saxoo London atd atd
@49 no ale z vlastnej skusenosti viem, ze ani uniformy nie su lacny spas mna take tricko vyslo v prepocte cez 1000 korun, nohavice cez 2000 a sveter detto. A skolske uniformy tiez nezotieraju rozdiel medzi chudobnymi a bohatymi, pretoze niekto chodi v jednom tricku a svetry cely semester a niekto ma na kazdy tyzden nieco nove.
Podla mňa sú to úbohé trápne decká čo sa mu smejú. Nieje dôležité čo ma človek na sebe ale čo má v hlave. Ja osobne sa nad značkou vôbec nezamýšľam skôr nad kvalitou oblečenia. A tiež súhlasím s uniformami lebo by konečne neboli takéto problémy ale rodiny čo nemajú moc financií si ťažko môžu dovoliť kúpiť decku uniformu, ktorá stojí bohužiaľ dosť peňazí.
@52 akoze mne ja tiez nemusim amt prave ze nike :ä alebo nieco komorcne lacoste su celkoom good a pekne vecicky ked som si kupil lacoste koselu povedali ze co to je? traús nahodou babm sa pacaim ze ne som ako kazdy komercny
@54 No akoze na jedenj v skole u nas v meste dostanu uniformy za polovicu najlespie je na tom zeto boli tazky frajeri ktory si nvedli predstvit zviot aby prsili v kadejakej handre a taq to riaditelku nastvalo a zavidela uniformy halzza noo . ja sobne nemma nic proti uniformma u ans je to horuca tema na jar budeme mat ja my mozn
nemam rada ludi, ktori si myslia, ze ked maju na sebe znackove handry, na ktore zobrali od fotrovcov, su krali... ked si na take dokazu zarobit, prosim... ale ked sa chvalia, ze maju vela penazi co sa najviac ukazuje na obleceni, tak je to ubohe, pretoze tie peniaze nie su ich, ale jeho rodicov, takze oni mozu byt len radi, ze su radi, ze maju uspesnych fotrovcov...
@60 Vies peniaze su dobre ale vedia aj skodit my ne sme bohaty ale da sa to mam spoluziakov ktory sa neucia na konci podplatia ucitela pretoze maju ocka podnikatela a je im jedno kolko daju za handry maju tolko penazi ze si to nai poriaden nevazia !
Teraz idem pisat tak jak ma budu veci napadat tak sa necudujte ze preskakujem z temy na temu.
Tato tema sa v nasej triede riesi skoro stale, strasne vela ludi posudzuje podla oblecenia. A ano, nenavidim to. Aj ja mam sice par kuskov kvalitnych, ale nemam problem si kupit nieco lacne, a nebavim sa len s tymi ktori nosia "moje znacky". Vlastne si obcas myslim ze je to lepsie, a aj podla toho sa da spoznat osobnost. A co sa kvality tyka, myslim ze uz davno neplati ze cena = kvalita, lebo ked mi po pol roku pouzivania mikiny za 2500 (z coho asi 1500 robi len napis Protest na hrudi) z nej uplne vybledne farba tak je to dost ubohe, a myslim ze je lepsie si kupit 3 za 800 a vydrzia mi dlhsie. To ale rozmaznane deticky co od otecka tahaju peniaze a potom as tvaria drsne nechapu. Poznam osobu v mojom veku(17), ktora niekolko dni do tyzdna robi do 10 v restauracii a este z nej prinesie domov rodicom jedlo ktore dostane zadarmo a ma s neho najest ona, a chodi pekne (a neznackovo) oblecena (a ze ma toho oblecenia dost), a je to skvela osobnost.
No a tak, no... Este ma urcite nieco napadne tak to potom dopisem
trapas trapas...kedze su to tvoji spoluziaci sudim ze aj rovnako stari,niet sa co divit,vacsina ludi v tom veku su este dost jebnuti ( je aj par vyspelejsich vynimiek )
@64 MYSLIM SI TIEZ ZE TVARIT SA TVRDO JE DOST TRAPNE! A TIEZ POZNMA TAQEHO CLOVEQA ONA ROBI TIEZ V RESTAURCAII ALE OD 3 DO8 ONI TO VYUZILI A VYCHUTNALI SI TO AKE TO JE ZE ICH OBSLUHE PODLA MNA TO BLO CHUDACKEHO KEDZE ONA JE OVELA LEPSIA AKO ONI V SKOLE!!A ONI SA POTREBOVALI LEN NAPAROVAT A TO A TO SA IM NEPACILO SKORO JU VYHODILI LENZE JA SOM DOST ZNAMY VSADE MAM VELA VIP CLENSTIEV TAQ SOM VSETKO VYSVETLIL MAJITELOVI A UZ AM LEPSIE PLATENU PRACU KEDZE ONA PATRI ZO SLBSEJ RODINY ALE OAN ZA TO NEMOZE!! ALE JE UPLNE SUPER V SKOLE ALE I KAMOSKA
ja nemam skoro nic znackove, kupujem si to co sa mi paci, aj ked je to z cinaku, dnes su aj znackove veci rovnako kvalitne ako made in china, prosim pekne kupite si nike adidas alebo neviem ake botasky a co vydrzia? akurat jedno leto a o rok kupite dalsie, ja mam uz 3 roky jedny botasky, neviem z kade, ale nie su derave, jedine co mi na nich vadi ze semis sa rychlo spini a zle umyva.
okrem toho mi liezla na nervy jedna spoluziacka co uplne vsetko musi mat znackove a sme boli cez volne hodiny v meste (skor sa tam napchala) a ona hrozna bola ked chodila po obchodoch
lool..uniformy nic nevyriesia..bohate decko si to vykompenzuje drahou zlatou retazou, rolexkami alebo niecim...
a btw mne je jedno co nosia ostatny ...ikeed ja mam par znackovych vecii (ale mike ani adihash ee...)...aa na telesnu a prax mam bezproblemou veci "od cinana" lebo v pohode stacia...
Neposudzujem ludi podla toho ci chodia v znackovom. Ti doticny co to robia su este hlupucky teraz ide o frajerinu. Len za par rokov oni budu chodit ako zobraci a ten chalan co doteraz nechodil v znackovom bude nosit luxusne veci tak to vydim ja. Saty robia cloveka tak sa vravi ale nie znacka cloveka. Ak sa mi pochopil. co som tym chcel naznacit.
takyto ludia su blbi, to je bze debaty.. ale ja napriklad nenosim znackove oblecenie a necitim sa kvoli tomu nejak diskriminovana, priatelov mam dost.. ono je to o tom, ako to clovek sam berie a zalezi to aj od povahy.. ja sa takymito vecami vobec nezatazujem, takze ma absolutne netrapi ci mam tricko za tri kila alebo za tri litre
ja osobne si potrpim na znackove veci..-ale nie kvoli znacke, ale kvoli kvalite, ktoru uz mam odskusanu a tiez som na to podobne ako @8 -sama si nasetrim nejaku tu tisicku a viac-tiez by mi mama nekupila..ale tak sem tam dostanem na narodky nieco-lebo tak vedia, co asi tak nosim...
no niekedy sa pozriem na cloveka, ze co ma na sebe-ale ide skor o to, ze ci je to pekne alebo nie..nejak hodnotit znacky-to nie. ved su vselijake mega supa znacky, co ani nepoznam
ale cim dalje, tym viac mi na tej znacke prestava zalezat..asi dospievam
@79 JA JA SI MYSLIM ZE LUDIA KTORY VSETKO DOSTANU NA ZLATOM PODNOSE PREBERU IBA FIRMU PO OCINKOVI A ZIVOT IDE DALEJ BOHTASI SU BOHATSIMI A CHUDOBNEJSI CHUDOBNEJSIMI
boze co mas s tym ocom podnikatelom..moj otec je podnikatel a co teraz..setci si budete mysliet ze sme neviem jak bohaty, ze mam znackove veci a neviem co? vidis tu uz mas posudzovanie ludi kt. nepoznas ale myslis si o nich svoje..a pre info..nechodim do znackovych obchodov /neratam Cropp Town, New Yorker, Kenvelo, Pogo a veci toho typu/ , a radsej si kupim lacnejsie veci lebo viem ze sa mi znicia..sice teraz mam na sebe veci kt. stoja okolo tisicky ale tak..ziadna velka kvalita...a dost casto som chodila do cinakov..a obcas aj teraz idem..
@53..myslim tym ze napr. mikina 900 sk, tricko 5OO sk, bunda 1500 sk , topanky 2700 sk, nohavice 1300 sk...ale zeby to bola kvalita..jedine tak ta mikina a topanky..a pritom ked sa pozries na cenu tak by to malo byt kvalitne..ale nj..new yorker je cisto nekvalitny obchod no..a aj kenvelo zacina byt...
@85 ja som NIKDE NENAPISAL ZE SU TO VSETCI LUDIA KTORY MAJU FOTRA PODNIKATELA NAMYSLENI TUPCI KTORY NOSIA SAME ZNACKOVE VECI ! FAKT KLOBUK DOLE VYNIMKAM
@82 iba niketore prestizne znacky si dvaju pozor na kvalitu a nie na kvantitu ! Niktore svetove znacky uz presuvaju fabriky z ciny do europy dostali podmienku od eu!
okrem toho asi vas, vsetkyych priaznivcov znackovych veci a nepriaznivcov cinakov, sklamem. nedavno sme mali hodinu tovaroznalectva a profesor nam rozpraval o vyrobe oblecenia. su velke fabriky v istych statoch, takych menej zaostalich..alebo aj nie, dajme tomu v cine, a tam sa vyraba tovar hromadne. potom pridu ludia z firiem ako nike, adidas, la coste ci jake to mate znacky vlastne a povedia chceme tolko a tolko tovaru, a takej a takej kvality. Napr. Nike zoberie 500 kusov triciek. musia byt dokonale spravene, ak su, zoberie si ich. ak nie su, necha tak neberie...pridu ludia z new yorkeru a ty sa uspokoja s takou kvalitou ake tie tricka maju. nakoniec dojdu ludia z cinakov, a poberu tie veci, kt. zostali, vacsinou nizsej kvality, ale obcas to tak ani nemusi byt. cize, veci sa vyrabaju v jednej tovarni, vsetko je z ciny, len nieco je kvalitnejsie, nieco nie..cize ak nadavane na cinaky, nadavate aj na svoje znackove veci, co sa tyka vyrobcu..a obcas je lepsie si kupit veci z cinaku za 100 korun nez z napr. kenvela za 5OO ked z toho napr. vyrastiem..a ten profesor pokracoval. jeho priatelka si kupila taku bluzku, stala okolo 700 korun alebo nejak tak uz nepamatam, a kupila ju v nejakom znackovom obchode. raz isli po meste a ona tu bluzku mala na sebe. a jak sa tak prechadzali v jednom cinaku zbadala presne tu istu bluzku kt. mala na sebe, o asi 300 korun lacnejsiu...presne to iste..aj mne sa to uz par krat stalo...ja len tak pomimo..
@90 hej a z kade vies ze to je tak? kolko takych ludi poznas? dvoch, troch? myslis ze podla nich mozes posudzovat takmer setkych..toto je ta vasa nevyspelost...posudzovanie..
neviem preco si kazdy mylsi ze ak ma dieta otca podnikatela tak je automaticky rozmaznane..a stretla som sa s tymito nazormi uz viac krat..jak keby decko mohlo za to aku pracu ma ich otec..dobre, mozno si moze dovolit viac veci kupit, ale nie ovela, podnikanie je riskantne, raz mas dve auta, kopu prachov, styri mobily, a na druhy den mozes skrachovat..a sama vidim na otcovi jak sa furt stve ked mu neskoro chodia peniaze pre pracovnikov a hockedy hovori ze: teraz nie lebo nemam peniaze..to enni len o tom ze ked je podnikatel, tak stale ma co chce..casto nema nic, a je nervozny lebo nevie ci mu firma nekrachne..
ja na znackove veci uz davno kaslem a nikdy to nikomu nijako neprekazalo.. moji kamarati, spoluziaci, byvali spoluziaci su povacsinou inteligentni ludia, ktorych absolutne netrapi, kto ma co na sebe oblecene. (teda prevaznu vacsinu z nich)
ja som mala spoluziacky kt. by do cinaku nevliezli, a boli to pipky...a ja som bola zrejme co sa tyka oblecenia out lebo som mala veci casto z cinaku, ale tak co budem mat v 12 rokoch znackove veci ked z nich vyrastiem..ked som bola mensia ani sa mi znackove veci nepacili..jedine cinaky..teraz to je uz ine ale...napr. kedysi som mala z kenvela nohavice a nosila som ich pat rokov..pat rokov mi tie nohavice sedeli dobre..a viem ako mi ich mama nechcela kupit, lebo is myslela ze ich hned znicim a take boli drahe na vtedajsiu dobu...a nakoniec bola rada ze mi ich kupila..ale viem ze teraz to je dost o tom ake ma veci clovek na sebe..celkovo..si v ciernom? metalista alebo emo...a podobne..a vobec sa mi to nepaci..lebo niektori ludia akoby nechapali ze clovek sa obcas nemusi zaradit medzi urcite skupiny ale byt sam sebou..
@101 ale tak uznaj ze dneska ludia prilis posudzuju a nedavaju sancu najskor cloveka spoznat..najprv si o nom utvoria nazor..bud z vyzoru, z pocutia, z oblecenia,...a to je na tom hnusne..
@102 MAM SVOJ STYL V KTOROM SA CITIM DOBRE A NERIADIM SA NEJAQYMI MODNYMI OSIALMI ! SOM SAM SBEOU! NEZNASAM PRETVARKU AK SI MYLSIM O SBE ZE EJ NIECO VIAC !
@104 je to velmi zlee pretoze aj cloveq ktory na 1pohlda nevyzera suprovo moze mat ozajstne kvality vinikat sporte ci vskoel ! ale skoro kzady cloveq posudzuje podla oblecenia nie aky je v skutocnosti
ale napr. mala som spoluziacky, boli to dvojicky a ich otec bol podnikatel..ale tu bolo vidno ze sa navysovali..a preto som ich ani nemala rada..ale na druhej strane ina spoluziacka ma rodicov podnikatelov..a ta vzdy kazdemu nieco davala..to zavysi aj podla vychovy rodicov..ako ta vychovaju, ked budes zit v prostredi kde ti tlacia do hlavy ze si nieco viac, tak sa tak budes aj chovat..
čo ja viem, na základke som chodila v handrách od cudzích ľudí, ale myslím, že spolužiakom som sa nepáčila z iného dôvodu
je to problematika násťročných a zvyšné kategórie psychicky zakomplexovaných ľudí
ja nosím všetko, voľakedy som bola vyberavá, toto nie, tamto nie, rozčuľovalo ma, že som musela v cudzích veciach byť, na strednej som dostala za rok možno dvoje nohavíc a jedno triko za pár halierov, na výške sa nároky už aj mojej mami zvyšovali , a tak dnes nosím skutočne všetko, od handier doslova handier, až po elegantné vecičky, a vkusné značkové mňamky...mňa niekto sotva spozná podľa oblečenia, nemám presný výber ani, a každý deň sa obliekam inak, podľa nálady, situácie
@105 hej napr. ja som sa bavila na temu skolske uniformy s viacerymi kamosmi a vsetci tuto temu zavrhli..pre nich to bolo max. trapne ist do skoly v uniformach..ja by som to brala..napr. dost casto v tych napr. americkych sukromnych skolach /alebo hocakej inej krajiny/ je to caste..ja by som to privitala..aspon by som rano nemusela riesit co hodim na seba..
Pýtaš sa na vec , ktorej odpoveď je dopredu jasná.
104 ludí ti tu napísalo ako neznáša a opovrhuje takýmto posudzovaním človeka fajn a čo stoho? Toto nieje žiadna diskusia , pretože nikam nevedie . Iba sa vzajomne pobuchavate po chrbte ako neznášate istý spoločenský fenomén.
@109 a co ked medzi ludmi ktori to citaju je 5 takych ktori najprv pozru na to co mas na sebe a nie v sebe, a ked si precitaju 104 rovnakych nazorov ze to neni dolezite, tak aj ked len dvom rupne v hlave ze aha, asi na tom nieco bude a zamyslia sa nad tym, a mozno rano sa zobudia ako trochu lepsi ludia, nebude aj to uspech?
heh, kto na mne okrem ponoziek a spodneho pradla najde nieco, co nie je mejdin sekdhend, tak je dobry ale nie, znackove veci si skoro vobec nekupujem, lebo to je desne drahe, akurat minuly rok som si kupil nejake zlacnene gate Husky (za co ma maminka sprdla, ze ci chcem chodit medzi ludi v takych zaplatanych gatiach ) a chcem si kupit nejake lepsie tenisky, ale inak vsetko sekac alebo nejaky lacnejsi obchod (niekedy aj cinan, ale od isteho casu mam k tym ich obchodom trosku vyhrady, asi preto, ze som niekedy chodil vyhradne len tam )
Posudzovanie ludi podla oblecenia v skolskom veku, je smiesne, nakolko dany clovek si veci sam nekupuje, to, znamena , ze zato nemoze. Ak za to nemoze, nie je na mieste sa mu posmievat. Avsak, vieme kto chodi na ZS, a prve rocniky SS... Pubertaci... Tym som bol aj ja Ja som nikoho za to neosocoval, ale spoluziakov sme mali tiez takych ...
Ale ano. Dnes, dospeleho cloveka viem posudit podla jeho oblecenia. Je to jeden s faktov, ktory mi pomoze o danom cloveku si urobit svoj nazor (nehovorim ze je to jedniny a hlavny fakt, ale jeden s mnohych)
Podla oblecenia viete odhadnut ci ma clovek peniaze, ci ich nema, podla toho ci pracuje, v akom platovom zaradeni, co je prenho prednejsie a podobne.
Kazdy z vas to robi, mozno o tom ani nevie.
Predstavte si situaciu.
Pridete do autobusu, ja neviem KOSICE - Trnava
Su tam len 2 volne miesta. Kazde z nich je na dvojsedacke, to znamena, ze vzdy budete vedla niekoho sediet.
Na jednej strane je dajem tomu 30 rocny pan, trocha zarasteny, v neznackovych handrach, bez nejakeho vkusu na oblecenie.
Na druhom sedadle sedi zase ale 30 rocny muz, avsak velmi pekne obleceny, ocividne v znackovych veciach, pekne upraveny, prijemne navonavkovany, s elegantnymi topankami a ja neviem drahymi hodinkami na ruke.
V vosom pude, ku komu by ste si sadli ? Ak ste si odpovedali toho upraveneho pana, tak ste si vlastni spravili na toho druheho cloveka predsudok. A ruku na srdce, nehovorte, ze by ste si sadli k tomu druhemu ...
-------------------------
Taky isty priklad mozeme kludne uplatnit inak.
Ste riaditel spolocnosti, a prijmate do prace ja neviem, napriklad obchodnika. Klasickeho, ktory nepotrebuje chodit v saku, ani nic podobne.
Pride prvy clovek, je obleceny normalne, rifle, tricko, i ked napriklad znackove a ma prijemne vystupovanie.
Pride druhy, ale pride uz v saku, komplet upraveny, navonavkovany, drahe hodinky, HIGH END telefon, kufrik atd. Vystupovanie ma rovnake, ako prvy uchadzac. Koho si vyberete ???
Urcite toho druheho. Vam v podvedomi jasne vijde najavo - aha, ten sa snazi, upravil sa, riadne sa obliekol, chcel nechat dojem. Viete o tom, ze ten clovek tak prisiel cielene, ale lichoti vam to, ze sa snazil. Na to pomyslite na druheho, ktory sa uz tolko nesnazil, proste prisiel, a hotovo. Takze druhy by vyhral, len kvoli tomu, ze mal lepsie oblecenie, hoc kvalitativne bol na tom rovnako ...
Mňa akurát napadlo, že my sa na výške chválime, kde čo kto zohnal najlacnejšie, kde sú aké zľavy Veď na výške je veľa prípadov, kde sú decká z rozvedených rodín, potom musia platiť veľa za privát (intrák dostane málokto), takže keď príde spolužiačka s tým, že kúpila teplučký rolák za stovku, všetci pozeráme, že vaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuu, to kde sa tak dobre dá kúpiť
@120 vazne hovorim, ze v prvom pripade by som si sadol napriklad k tomu, ktory je ku mne blizsie a druhy pripad neviem velmi posudit. nehovoril si nic o ich vzdelani, pracovnych skusenostiach atd.
@120 a treba este povedat, ze tvoje priklady tak uplne nesuvisia s temou, pretoze tu sa hovori prevazne o pubertiakoch, ktorym rodicia kupuju znackove oblecenie a to je o niecom uplne inom.
nezálezí mi na tom co ma kto oblecene..ci je to znackove alebo z cinaku, ale skor o to že nie kazdí ma vkus.. ja ho tiez nemam dajaky super.. ale ta rozhodne by som si neobliekla rifle.. co maju na sebe kazdú farbu.. alebo flitre od vrchu k spodku.. tak myslim ze to ma od vkusu velmi daleko.. ja osobne nosim veci aj z kenvela ale aj z cinaku.. samozrejme nekupim prvé co mi pride pod ruku.. .. som skor za jednoduchost.. ale obdivujem tých co vedia super skombinovatt veci..
Predošlé komentáre som nečítal lebo ich je strašne vela, takže ak budem písať to iste ako niekto iné tak pardon
1. Ja absolutne neriešim čo ma človek oblečené. Keď to vyzerá dobre, je to skombinované dobre a cíti sa v tom dobre prečo nie?
2. Adidas, nike a podobne sú značky? Preboha, však to je taky istý čínsky tovar ako v čínskom obchode, akurát tam maju nášivku. OMG, ked už značku tak od popredných návrhárov.
3. Ľudia čo súdia iných podla toho do čoho (schválne som použíl výraz do čoho, lebo aj ja súdim ludí ako sa obliekajú (cháp skombinovanie a zladenie), ale nesúdim podla toho do čoho (cháp značku) sú uplne neodbavený, miestami majú podla mna až nízke sebavedomie, lebo povyšovať sa nad iných kvoli značke tak to je bez úrovne a myslím, že značkové oblečenie je jediná vec, na ktoru možu byť dotiční ,,hrdí".
4. Teraz je mrte moderné nakupovať v lacných obchodoch alebo second-handoch. Teraz ide o to kupiť čo najkrajšiu vec za čo najmenej. To teraz hýbe
Ja si na znacky nepotrpim,mne skor pride takych "vyznackovanych" ludi luto..vacsinou su to len obycajni zebraci,ktori potrebuju zdvihnut sebavedomie....ja mam akurat znackovy batoh do skoly a botasky a to len koli mojej donicenej chrbtici....inak oblecenie milujem iba z takychto normalnych obchodov,lebo je tak kraasne farebne
@125 Ja si mylsim tiez ze znacky ako adidas a nike a.i uz su az velmi komercne ! Modernejsie su menej pouzivane znacky Lacoste... tie su celkom good aj pre chlanov:ň aspon podla mna
@125 Ja sa tiez priznam ze som vsetky komentare do detailov necital ale spravim to co najskor INAC VSETKYM VAM VELMI PEKEN DAKUJEM ZA VYJADRENIE VASHO NAZORU POKLONA VSETKYM BIRDZAKOM KTORY SA VYJADRILI !!
mne su naprvy pohlad ludia obleceni v znackovom nesympaticky, akoby si mysleli ze su neviem co ked maju bundu za 1000... a racej mam tych ktorym je 15 co maju na seba a staraju sa skor o svoje srpavanie
no...akurat si predstavte ake by zaviedli uniformy na slovensku..stavim sa ze najhorsie na svete a hlavne ak by to mali schvalovat niekto od ministerstva...sa kuknite jak chodi obleceni...hrozne
Myslim ze je to nanajvys trápne,mne je jedno ci nieco znacku ma alebo nema ked sa mi to paci,a ludi ktorí cloveka posudzuju na zaklade znacky mam hlboko v analu....
Keď sú daktorí ľudia debili, na tom vôbec nezáleží či má alebo nemá značkové "handry", hodnotí sa podľa vlastnosti a spôsobu správania sa k iným ľuďom aspoň si myslím, ale to primitívnym "opiciam" nevystvelíš.
neposudzujem ľudí podľa výzoru, hlavne nech je čistý Ja osobne viem, kde je hranica ceny trička alebo iného odevu, pretože všetky obchody (takmer) čo sú napr. v Avione sú čínske nekvalitné veci čo sa sperú po pár vypraniach a nie sú ani trochu adekvátne ich cene Viem z vlastných skúseností, ale už mám obchody, kde sú veci kvalitné a mne ide hlavne o to
tak to je smutne ze vacsina ludi sudi len podla toho ci maju znackove veci alebo obycajne z cinaka myslim si ze na tom nezalezi ti ktori nosia znackove meciac nosia za sebou zvacsa to iste
ako väčšina ľudí čo je navlečená do značiek pôsobí dosť "snobsky" a väčšina vecí čo sa práve mne páčia nie sú rozhodne nejako zvlaštne značkové len nejaké také "obyčajné" a predsa sú mnohokrát krajšie a ľudí posudzovať alebo až odsudzovať kvôli takej to hlúposti svädší o tom akí "premúdri" sú oni....
sa mi to tu zdá také krásne, všetci tak ideálne odpovedáte, až sa mi veriť nechce..
je paradoxné, že v amerike nosia tieto veci len na šport, a tu sú to cool vecičky !
počuj, stoj pri svojom kamarátovi nebuď pokrytec, ak sa nevie brániť, tak sa ho zastaň. nechaj sa unášať svojim vnútorným pocitom - keď budeš cítiť, že niečo treba spraviť tak to sprav .
ja by som im povedala svoje, iba som sa rozčúlila, keď som to čítala.. rrr..
vždy som mala rada ľudí, čo sú out z kolektívu - sú to osobnosti kolektívy sú často povrchné - všetci sú k sebe sladký ako sa im to hodí..trapkovci..
navleč ho raz do svojich značkových vecí, či budú k nemu milší, ty koki..
podla mna je uplne jedno...jedina zancka ktoru nosim je NF,North Finder...aj to kvoli tomu teta ze ma obchod a jej dcera, moja sesterka si nieco oblecie pät krat a uz to nechce...takze fasujem dost veci aj nosenych, a pritom su skoro nove alebo maju este vysacku lebo sesterka ich nechce nosit...a INAK , TI TVOJI ,,KAMOSI" su uplni retardi...
No tak ja mam vsetko znackove a fakt si na tom potrpim a musim mat vsetko dokonale....,ale urcite neposudzujem podla toho inych ludi,ze ci nosia zanckove alebo nie je to blbost podla mna....ked je to dobry clovek dobre si snim rozumies tak to je jedno ci je alebo neni obleceny v znackovom....ja si znackove kupujem preto lebo sa mi to paci a lepsie sa citim.... hm
taki ludia su iba brandisti... ak su zatazeni na to ze MUSIA mat oblecene znackove veci tak to je ich vec.. kazdy sme iny,,, ak na to maju nech chodia iba v znackovych..ale to ze posudzuju podla toho aj inych ja traapne..
@161 hmmm teraz mal meniny na Lukasa taq dotsl domna najnovsi model tricka nike ! a ja som mu povedal hned vzdy budme pri tebe stat ci uz chodis v zanckovom alebo nie zalezi na tom aky si a nikdy sa nemen lebo si super cloveq! on mi so slzami v ociach povedal ze som uzasny cloveq ! Noo hmmm psycholicka zhodnotila ze som na vyseej urovni ako niektory 16 a 17 rocny ludia ja si nemylsim´ ale co uz ! a mne je jedno co si myslia o mne spolocnost zalezi mi na tom aky som a to si na mne vela ludi vazi cestnost uprimnost a.i
Ja nosim aj take aj take. Podla toho co sa mi zalubi. U topanok hladim na znacku, pretoze som sa presvedcil ze poniektore znacky u obuvy su fakt kvalitne. Ale ked sa jedna o tricka a podobne - ako kedy... Ale clovek sa pdla toho nemoze sudit tak ale myslim ze to len deti tak beru,Starsi uz urcite nie aspon tí inteligentnejsi.
su to absolutne kurvy tie co posudzuju ludi podla znacky oblecenia a to hovorim ako clovek ktory ma v skrini aj tricka adidas a tak... ale uz na to nedavam ani prachy jebem na to sak aj tak to robia v cine ci v korey alebo v tajvane je jedno ci je to adidas nike umbro...alebo ...proste nezakladam si na znacke oblecenia a neposudzujem ludi podla toho co maju oblecene... a ti ludia co posudzuju tym bud sibe alebo zistia ako ja ze dobri ludia su aj ti co nemaju Puma tricko alebo diadora slapky, a ze naopak su niekedy strasni hajzli ti co maju na sebe aj slipy znackové alebo tanga
no tak mne je jedno co ma kto na sebe ja na zakladke som mal tiez spoluziakov ako hovorite elitu ako ja mam takmer vsetko znackove ale 90% tych veci mam proste nejak zohnane par krat lacnejsie ako stoja v obchode Napr. take botasky tam je lepsie znacka kedze znackove maju povacsine lepsie podrazky a lepsie sa v nich beha a napr. take ked tu niekto pisal ze nie je medzi znackovymi a neznackovymi rozdiel tak je a to ten ze napr. take znacky ako lacoste, tommy hilfiger atd. maju prijemnejsi material alebo ako to nazvat proste su prijemnejsie na telo Ale posudzovat podla toho ludi je dost hlupe
Inac je trocha smiesne, ze kazdy rozpravate o tom, ze neposudzujete podla oblecenia.
Ale desiatky z vas tu uz povedali, ze ked vydite nejakeho cloveka vyobliekaneho v znackovom, tak si o nom pomyslite ze sa chce zviditelnit, alebo ze si chce zdvihnut ego a podobne...
Ale tym ho vlastne posudzujete podla handier Sorry, ale ty co nieco podobne napisali, si dobre seru do huby
ja ludi podla znacoveho oblecenia urcite neposudzujem ved ani ja sa neobliekam nejako extremne znackovo ale mame v triede jednu spoluziacku ktora je z chudobnejsiej rodiny a nikto sa s nou nebavi a pri tom je to v poho baba a je mi jej luto fakt. si z nej vsetci robia stale srandu a prezyvaju ju hlavne chalani ale oni su este asi deti
a niekto povie ze neni rasista.....oki mozno ne v tom zmysle ako si kazdy predstavi....ale sak odsudzuju niekoho na zaklade toho ako vyzera teda co ma oblecene........sak to je chore.... jaaaaaj kde ti ludia na to chodia......nechapem.......sak nema kazdy miliony na to aby si kupil znackove veci.....ani ja nechodim v znackovych veciach a co.....ja sa tak tesim ked si kupim tricko za 150,-Sk a som ceela stastna, nejde o to co to stalo ale o to ze sa mi to paci.....ti co posuduju podla toho ci ma niekto znackove veci su chori....
Je to obrofska kravina ked ludia stale znackove preco by pekna ec musela byt pekna len vtedy ked je znackova?Strasna blbost a este k tomu jake su drahe daktore ta kupim botasy za 2000 a v inom obchode o 1000 menej take iste len nesu znackove taze odzubkovanie strasne...neoplati sa botasy sa zoderu i tak i tak rovnako a potom budes plakat ze kolko si za nich dal a sa neoplatilo ne?neskoda tych penezi?teraz si uz aj ludia svojim psom obojky z drahokamov davaju to u taky blazni ze je mi az zle.Ta asi tak
Podla mna je uplne jedno kto sa ako oblieka.... Mne zalezi hlavne na tom, aky je to clovek povahovo... Ne ako vyzera... Ty co odsudzuju ludi podla vyzoru si debili!! A je smutne ze je tychto ludi vela!
ja nemam rada znackove veci. radsej take obycajne, ktore si mozem kedykolvek upravit a osit, ako sa mi paci. znackoveho je skoda. nasi ma vsak nevedia pochopit. vnucuju mi ho a mne sa to protivi. mam sice par kuskov od znamych navrharov, ale mat na kazdej veci pumu a pod... takze je jasne, ze ludi vobec neodsudzujem len preto, ze nemaju znackove oblecko.
Nosim aj znackove veci aj normla handry nezaoberam sa tym ci je to drahe alebo lacne ked us tak pre mna je dolezite ako sa v tom citim a moji priatelia som mnou urcite nisu preto ze aaa nes ma nice triko ale preto aka som a podla toho sudim aj ja...a Z NEAKEHO NEPISANEHO PRAVIDLA....LUDIA V DRAHYCH HANDRACH SU BEZ CHARIZMY A BEZ CARA su to len nafuknute bublinky ktore odrazaju svetlo ale dnu su prazne a ked prasknu su nic...(nie vsetci ale vacsina)
to je uplne najtrapnejsie, kokos, sak to oblecenie je to iste iba nejaky debil v cine or kde na to vysil nejaku znacku...nosi sa to rovnako...ale zas neznasam ked niekto ma na sebe fake najvacsi a sa na tom strasne zaklada...prste oblecnie a znacky by sa nemali prilis komentovat, je to kazdeho vlastnna vec,,,
ach... u nas v skole sa mi to niekedy zda ako by vsetci boli vystrihnuti z nejakeho casopisu...ale zaujimave... tie najkrajsie babiky a naj kenovia znamkami az tak moc nevynikaju...
mozno su "uspesni" na gymply, ale v zivote... ktovie
podla mna nejde o to ci clovek chodi v znackovom alebo lacnom obleceni hlavne ide o to clovek aky je ale nie ci nosi tie drahe veci.podla mna j to nefer ked niekoho takto posudzuju najprv by toho cloveka mali dobre spoznat .
my mame ties jedneho takeho spoluziaka ktory nosi tak trosku staromodne veci a potom sa z neho niektori vysmievaju. no je to smutne vsak znackove ci obycajne ak sa da nosit je to v poriadku
Newm nám v trede to je šuma fuk aké má kto oblečenie skor to býva tak že taký čo býva noblikaný v neviem akých značkách sa vyfarbil ako debil ale tych je málo lebo s takých ,znčkárov´ vyšlo aj pár ľudí s rozumom a dobrým srdcom a a tý čo nenosia značkové to sme v tride akýsi až moc inteligentný lebo aj učku sme minule zaskočili otázkou (stáva sa to často u nás) ale o prti druhej deviatke sme vraj strašne dopredu tak neviem čo si mám myslieť (dneska je najlepšie nemyslieť)
@196 uuf este stale ma najdiskutovanejsie forum ale nejaq sa na moe ahuje co neznasate na chlanoch hmm sak chlani nie sme za taqy zly albeo ze by hej ??
nesud knihu podla obalu...sa hovori a plati to aj na ludi.....su ludia ktori si nemozu dovolit nosit znackove oblecenie,pretoze na to jednoducho nemaju,ale to este neznamena ze su horsi ako ini..........mozno su dokonca lepsi
no takych ludi nechapem bo nezalezi na tom kdo ma co oblecene... ale teraz je to tak ze radsej sa sniekym nezoznamim len kvoli tomu ze ma dake tricko s obycajneho obchodu.ani ja nemam dako vela zmackovych veci,,, no ale tym to asi nevysvetlime su uz taky... nwm ako by sa ony citili na jeho mieste urcite nie prijemne
ajeje to som sama zažila, mňa tiež tak na základnej podceňovali, lebo som nechodila v značkovom a proste bola som v tieni mojej kamošky, ale potom som si našla iné kamošky a tie neodsudzovali nikoho pdoľa oblečenia, tak to bolo potom super nevravím, aby sa ten kamoš teraz prestal s tebou baviť, ale proste niektorí ľudia sú fakt hnusní čo sa týka týchto vecí a teraz na strednej mám veľa kamošov aj bez značkových vecí, žijem dýcham..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
199 komentov
Ja keď si chcem kúpiť niečo kvalitnejšie, tak potom tak, aby tú značku nebolo nejak vidieť.
A u nás to raz tak chcela učiteľka na základke zaviesť, aby neboli vidieť tie rozdiely medzi žiakmi. ešte na základke a strednej je to dosť vidno, na výške to má každý u prdele (že to tak poviem). Tam si každý nosí čo chce. Niekto blúzočky, niekto mikiny...
nemám takých ľudí rada väčšinou sa s nimi bavia len tí "eliťáci"...
ja ľudí posudzujem podľa ich správania a vystupovania...oblečenie je dosť nepodstatné.
A inak mne sú značky ukradnuté a podobne ako zakladateľ diskusie neznášam ľudí, ktorí ich berú ako základný faktor posudzovania hodnoty daného človeka... Na také typy len kladivom
A ak niekdo hodnotí druhého podľa toho, či chodí v značkovom, tak je podľa mňa úbohý.
Ale čo iné čakať od rozmaznaných deciek, ktoré to majú v hlave úplne popletené
no a ludi urcite neposudzujem podla toho ake oblecenie nosia,podstatne je aky su,sa predsa nebudem kamaratit s dajakym cockom len preto ze ma siltofku adidas
btw.new yorker,kenvelo,a pod. neratam k znackovym veciam
@8 mne tiez mamina tolko neda za veci,ale to skor preto ze sa jej nepaci moj styl obliekania a nechce ho podporovat,sa cudujem ze mi na narodky zacvakala boty
teda skoro všetci .. niektorí ostanú drbnutí nafurt
Bolo by to lepšie, hlavne pre tých, čo nemajú peňazí nazvyš. Lebo poznám veľa takých prípadov z okolia, že rodina nemá peniaze pomaly ani na základné veci, ako strava, poplatky a podobne a decku kupujú značkové oblečenie, obuv, lebo nechcú, aby sa mu v škole posmievali
Samozrejme ak sa uz clovek zivi sam, tam uz je skupinkovanie relativne normalne a prirodzene, pretoze uz nie je odkazany na ocinkove milodary a tu uz nevidim nic zle na tom, ked sa ludia posudzuju podla toho co v zivote dokazali (tam sa to zvycajne prejavuje aj na priaznivej financnej situacii). Ale ak sa nejaky fagan, ktory si sam nedokaze ani rit utriet predvadza a mysli si o sebe, ze je boh, ked ma jeho satnik aj s obsahom hodnotu sto tisic, tak takemu je dobre jebnut facku este skor, nez mu ju jebne sam zivot.
Inak sa snazim mat znackove (ale nie nike a podobne shity, ktore sa vyrabaju na statisice a tam uz analogicky klesa kvalita) aspon tricka a botasky. Kazdopadne vobec nepatrim do bohatej rodiny, preto je irelevantne porovnavat ludi na zaklade znaciek ktore nosia, kedze to absolutne o nicom nevypoveda.
Take ze velky napis Nike alebo adidas nie je pre mna. Nike akurat botasky, ale oblecenie ee. A este treba si aj upresnit co je znacka.
Lebo ked su tvoji kamosi oblecení, ze Kenvelo, New yorker a tak, tak by si ich mal oboznamit s tym, ze to je na zapade oblecenie pre chudobnych a vobec sa to tam neberie ako znacka.
U mna su znacky znackami apr. Pepe Jeans London, Zu Elements ( talianske ), Lacoste, Saxoo London atd atd
A otázka či posudzujem takto ľudí v čom sú oblečený sa pre mňa vôbec nehodí. Tak, že neposudzujem ich podľa oblečenia.
Tato tema sa v nasej triede riesi skoro stale, strasne vela ludi posudzuje podla oblecenia. A ano, nenavidim to. Aj ja mam sice par kuskov kvalitnych, ale nemam problem si kupit nieco lacne, a nebavim sa len s tymi ktori nosia "moje znacky". Vlastne si obcas myslim ze je to lepsie, a aj podla toho sa da spoznat osobnost. A co sa kvality tyka, myslim ze uz davno neplati ze cena = kvalita, lebo ked mi po pol roku pouzivania mikiny za 2500 (z coho asi 1500 robi len napis Protest na hrudi) z nej uplne vybledne farba tak je to dost ubohe, a myslim ze je lepsie si kupit 3 za 800 a vydrzia mi dlhsie. To ale rozmaznane deticky co od otecka tahaju peniaze a potom as tvaria drsne nechapu. Poznam osobu v mojom veku(17), ktora niekolko dni do tyzdna robi do 10 v restauracii a este z nej prinesie domov rodicom jedlo ktore dostane zadarmo a ma s neho najest ona, a chodi pekne (a neznackovo) oblecena (a ze ma toho oblecenia dost), a je to skvela osobnost.
No a tak, no... Este ma urcite nieco napadne tak to potom dopisem
teda bavím sa s nimi aj s nimi dobre vychádzam, ale nejako extra pre mňa nie je dôležité byť s nimi...
okrem toho mi liezla na nervy jedna spoluziacka co uplne vsetko musi mat znackove a sme boli cez volne hodiny v meste (skor sa tam napchala) a ona hrozna bola ked chodila po obchodoch
a btw mne je jedno co nosia ostatny ...ikeed ja mam par znackovych vecii (ale mike ani adihash ee...)...aa na telesnu a prax mam bezproblemou veci "od cinana" lebo v pohode stacia...
Tak s tymto mozem len suhlasit, lebo ludia ktori za mlada dostanu setko pekne na stol od rodicov sa nenaucia zarobit si na seba sami.
Fakt dobra myslienka, mas u mna male plus bielou fixkou do snehu
a vlastne ani neplatí, že to čo je značkové je pekné
ja si radšej kúpim niečo lacné, aj keď to možno nevydrží tak dlho. nekupujem si veci preto, aby bolo vidieť značku, kks
no niekedy sa pozriem na cloveka, ze co ma na sebe-ale ide skor o to, ze ci je to pekne alebo nie..nejak hodnotit znacky-to nie. ved su vselijake mega supa znacky, co ani nepoznam
ale cim dalje, tym viac mi na tej znacke prestava zalezat..asi dospievam
je to problematika násťročných a zvyšné kategórie psychicky zakomplexovaných ľudí
ja nosím všetko, voľakedy som bola vyberavá, toto nie, tamto nie, rozčuľovalo ma, že som musela v cudzích veciach byť, na strednej som dostala za rok možno dvoje nohavíc a jedno triko za pár halierov, na výške sa nároky už aj mojej mami zvyšovali , a tak dnes nosím skutočne všetko, od handier doslova handier, až po elegantné vecičky, a vkusné značkové mňamky...mňa niekto sotva spozná podľa oblečenia, nemám presný výber ani, a každý deň sa obliekam inak, podľa nálady, situácie
Za prvé toto fórum je úplne ale úplne zbytočné.
Pýtaš sa na vec , ktorej odpoveď je dopredu jasná.
104 ludí ti tu napísalo ako neznáša a opovrhuje takýmto posudzovaním človeka fajn a čo stoho? Toto nieje žiadna diskusia , pretože nikam nevedie . Iba sa vzajomne pobuchavate po chrbte ako neznášate istý spoločenský fenomén.
Odniesla si si niečo s tejto diskusie ? Nejake nove myslienky , podnety na premýšlanie? Nápad ako stímto nejak bojovať, zmeniť to?
Posudzovanie ludi podla oblecenia v skolskom veku, je smiesne, nakolko dany clovek si veci sam nekupuje, to, znamena , ze zato nemoze. Ak za to nemoze, nie je na mieste sa mu posmievat. Avsak, vieme kto chodi na ZS, a prve rocniky SS... Pubertaci... Tym som bol aj ja Ja som nikoho za to neosocoval, ale spoluziakov sme mali tiez takych ...
Ale ano. Dnes, dospeleho cloveka viem posudit podla jeho oblecenia. Je to jeden s faktov, ktory mi pomoze o danom cloveku si urobit svoj nazor (nehovorim ze je to jedniny a hlavny fakt, ale jeden s mnohych)
Podla oblecenia viete odhadnut ci ma clovek peniaze, ci ich nema, podla toho ci pracuje, v akom platovom zaradeni, co je prenho prednejsie a podobne.
Kazdy z vas to robi, mozno o tom ani nevie.
Predstavte si situaciu.
Pridete do autobusu, ja neviem KOSICE - Trnava
Su tam len 2 volne miesta. Kazde z nich je na dvojsedacke, to znamena, ze vzdy budete vedla niekoho sediet.
Na jednej strane je dajem tomu 30 rocny pan, trocha zarasteny, v neznackovych handrach, bez nejakeho vkusu na oblecenie.
Na druhom sedadle sedi zase ale 30 rocny muz, avsak velmi pekne obleceny, ocividne v znackovych veciach, pekne upraveny, prijemne navonavkovany, s elegantnymi topankami a ja neviem drahymi hodinkami na ruke.
V vosom pude, ku komu by ste si sadli ? Ak ste si odpovedali toho upraveneho pana, tak ste si vlastni spravili na toho druheho cloveka predsudok. A ruku na srdce, nehovorte, ze by ste si sadli k tomu druhemu ...
-------------------------
Taky isty priklad mozeme kludne uplatnit inak.
Ste riaditel spolocnosti, a prijmate do prace ja neviem, napriklad obchodnika. Klasickeho, ktory nepotrebuje chodit v saku, ani nic podobne.
Pride prvy clovek, je obleceny normalne, rifle, tricko, i ked napriklad znackove a ma prijemne vystupovanie.
Pride druhy, ale pride uz v saku, komplet upraveny, navonavkovany, drahe hodinky, HIGH END telefon, kufrik atd. Vystupovanie ma rovnake, ako prvy uchadzac. Koho si vyberete ???
Urcite toho druheho. Vam v podvedomi jasne vijde najavo - aha, ten sa snazi, upravil sa, riadne sa obliekol, chcel nechat dojem. Viete o tom, ze ten clovek tak prisiel cielene, ale lichoti vam to, ze sa snazil. Na to pomyslite na druheho, ktory sa uz tolko nesnazil, proste prisiel, a hotovo. Takze druhy by vyhral, len kvoli tomu, ze mal lepsie oblecenie, hoc kvalitativne bol na tom rovnako ...
1. Ja absolutne neriešim čo ma človek oblečené. Keď to vyzerá dobre, je to skombinované dobre a cíti sa v tom dobre prečo nie?
2. Adidas, nike a podobne sú značky? Preboha, však to je taky istý čínsky tovar ako v čínskom obchode, akurát tam maju nášivku. OMG, ked už značku tak od popredných návrhárov.
3. Ľudia čo súdia iných podla toho do čoho (schválne som použíl výraz do čoho, lebo aj ja súdim ludí ako sa obliekajú (cháp skombinovanie a zladenie), ale nesúdim podla toho do čoho (cháp značku) sú uplne neodbavený, miestami majú podla mna až nízke sebavedomie, lebo povyšovať sa nad iných kvoli značke tak to je bez úrovne a myslím, že značkové oblečenie je jediná vec, na ktoru možu byť dotiční ,,hrdí".
4. Teraz je mrte moderné nakupovať v lacných obchodoch alebo second-handoch. Teraz ide o to kupiť čo najkrajšiu vec za čo najmenej. To teraz hýbe
biele tricko obycajne 100sk
mala nasivka s krokodilom 2000sk
-------------------
lacoste tricko 2100sk
@139 to si radšej daj porád nakresliť na tričko, alebo niekde to robia, že im ukážeš dáš ten obrázok a oni ti spravia tú potlač na tričko.
P
je paradoxné, že v amerike nosia tieto veci len na šport, a tu sú to cool vecičky !
počuj, stoj pri svojom kamarátovi nebuď pokrytec, ak sa nevie brániť, tak sa ho zastaň. nechaj sa unášať svojim vnútorným pocitom - keď budeš cítiť, že niečo treba spraviť tak to sprav .
ja by som im povedala svoje, iba som sa rozčúlila, keď som to čítala.. rrr..
vždy som mala rada ľudí, čo sú out z kolektívu - sú to osobnosti kolektívy sú často povrchné - všetci sú k sebe sladký ako sa im to hodí..trapkovci..
navleč ho raz do svojich značkových vecí, či budú k nemu milší, ty koki..
STEPHAN ZNAČKOVÉ NENOSÍ A MYSLITE SI ČO CHCETE
Ale desiatky z vas tu uz povedali, ze ked vydite nejakeho cloveka vyobliekaneho v znackovom, tak si o nom pomyslite ze sa chce zviditelnit, alebo ze si chce zdvihnut ego a podobne...
Ale tym ho vlastne posudzujete podla handier Sorry, ale ty co nieco podobne napisali, si dobre seru do huby
mozno su "uspesni" na gymply, ale v zivote... ktovie
...