mna by skor zaujimalo odkial sa vzal koncept reinkarnacie. povodom z indie ale neviem ci to ma zaklad len v tom ze ludia to tak vnimali alebo ci to je myslienka hlbsia a tajuplnejsieho charakteru nez si dokazeme predstavit
inak čudné ako ľudia odsudzujú Boha, cirkev a všetko a veria v to, že sa po smrti premenia na kávove zrnko (akože tí, ktorí to neodsudzujú tak v pohode, ale hlavné tí, ktorí tu po birdzi vypisujú všelijaké protikresťanské keci o tom, že je to blud a pod.)
@poke@17 asi preto je to tak, že "skutočná pravda" vie byť na prvý pohľad nepríjemná, "naráža" na ego človeka... je predsa "ľahšie" žiť s vedomím, že v budúcom živote budem slávny boxerista ako prijať a poznať samého seba s vedomím, že to kto som, má nejaký vyšší význam, ktorý môžem časom objaviť.
Už tu mi tá druhá časť prirovnania trvala dlhšie napísať, nie to ešte ju žiť.
@georg21 áno, môže to byť aj tým - ale je fakt čudné ako bibliu a celé náboženstvo prirovnávajú k rozprávke, pričom niektorí vyznávajú Satana a pod. :- D
celkovo asi máš pravdu, ľudia už vidia neskutočnú blbosť v náboženstve už len preto, že exitujú kostoly
je to nezmysel...reinkarnácia zľahčuje človeku zodpovednosť za život ktorý dostal...o čom to vlastne je? pobabrem tento život - nič to, v ďalšom budem lepší, alebo ako??? treba si uvedomiť že človek žije tu a teraz a je zodpovedný za tento svoj jediný život - inú šancu už nedostane...
@wayne skor si myslim ze demotivuje viera v Boha - takmer za vsetko zhoris v pekle
@poke nie každý vraví o kávovom zrnku Ten kto neveri v Boha a veri v Satana je min. debil.. ale keď tak skôr si myslím že ide len o nepochopenú recesiu.
K teme - verim v reinkarnaciu, aj ked neviem konkretne v ktory druh ale verim. Je to jedina vec kt. mi dava aspon aky-taky zmysel co sa tyka diania po smrti.
@imoceans tiež sa mi nepáči to vydieranie od katolíkov - buď uveríš a budeš spasený alebo neuveríš a budeš zatratený - keď sa k tomu pridá kresťanmi toľko ospevovaná slobodná vôľa tak to vyjde na smiech...ale každé náboženstvo má takýto princíp - buď uveríš a budeš sa mať dobre, alebo neuveríš a skončíš zle - už si niekedy počul aby nejaký skurvený moslim konvertoval povedzme na judaizmus? katolícke náboženstvo je najbenevolentnejšie a práve preto je zmietané a útočí sa naň z každej strany...
mysilm si ze je to jedno aj keby idem po smrti do neba alebo pekla zivot pokracuje takze je to reinkarnacia a naopak tiez ked po smrti dostanem telo a reinkarnujem sa budem zit dalej v nebi alebo pekle na zemi...myslim si ze vsetko je to iste...a v to verim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
But...just one
ba vlastne, je to hovadina na NTúúúúú....
inak čudné ako ľudia odsudzujú Boha, cirkev a všetko a veria v to, že sa po smrti premenia na kávove zrnko (akože tí, ktorí to neodsudzujú tak v pohode, ale hlavné tí, ktorí tu po birdzi vypisujú všelijaké protikresťanské keci o tom, že je to blud a pod.)
Už tu mi tá druhá časť prirovnania trvala dlhšie napísať, nie to ešte ju žiť.
celkovo asi máš pravdu, ľudia už vidia neskutočnú blbosť v náboženstve už len preto, že exitujú kostoly
som rád, že sa blíži doba, keď nejednému ateistovi alebo vyznávačovi iného náboženstva ovisne sánka ............filip
@poke nie každý vraví o kávovom zrnku Ten kto neveri v Boha a veri v Satana je min. debil.. ale keď tak skôr si myslím že ide len o nepochopenú recesiu.
K teme - verim v reinkarnaciu, aj ked neviem konkretne v ktory druh ale verim. Je to jedina vec kt. mi dava aspon aky-taky zmysel co sa tyka diania po smrti.