a smiem vediet preco sa pytas?ze ci planujes alebo len tak uvazujes?mno ja uz mrtvolky nejim 4roky...no a otazka ano ci nie...no to je vec kazdeho...od kedy?od kedy ces....len ako ze podla ,,mudrich ludi" az ked je dokonceny rast...dospievanie...ze aby bolo vsetko ok...ale ako hovorim...aj je zdravotny stav ok tak je to ok...ja napr chodim asi raz za rok na krvne testy ci mam vsetko ok....mimochodom mam a latky obsiahnute v mase sa daju nahradit....no teda l-kanitin je myslim len v mase ale da sa prezit.... ...no a keby ti bolo za nim tak moc smutno tak sa da kupit ako vyzivovy doplnok....
O problematike viem len to malo, ktore sme sa dozvedeli na biologii od profesorky (bola vegetarianka pokym nezacala studovat biologiu) - a to, ze vegetariani sa musia sakramentsky dopovat s doplnkami vyzivy aby mali vsetky potrebne latky, ktore prijme "nevegetarian" v potrave.
Proti vegetarianom nic nemam, pokial mi nezacnu tlacit do hlavy kaleraby.
Ale vdacnejsia tema by boli skor extremy - vegani a itariani(neviem ci sa to pise takto)
SENT: to je blbost ze tlacit sa doplnkami....to co je v mase sa da nahradit uplne prirodzene...samoska ze je ine ak niekto prestane jest maso a papci to co predtym a to maso len vynecha...napr...rezen so zemiakmyi a da len tie zemiaky...alebo ken kneblu...alebo ryzu....samozrejme aby si to clovek nahradil musi zmenit cele stravovanie....
podla mna to nieje riesenie a nic to nezmeni na tom ako vela umrie zverat koli nenazranym ludom{ }ale mam dobry pocit ked ich nejem..pretoze viem ako sa k tym zvieratam spravaju,teda nie vsade, ale videla som vela dokumentov ako sa neludsky k tym Z. spravaju. zabiju ich 10 udermy do hlavy, co inak robia tym bzucacim neviem ...
Ja som taky polovicny vegetarian, ked maso, tak len hydinu aj to len prsia.. Nie ze by som maso jest nemohol, ale ked je niekde co i len trosku mastneho, alebo nieco ine, co nie je ciste maso, tak mi je zle.
Ale paradox je, ze slaninu a oskvarky by som chaloval kazdy den
Hm, ja mäso veľmi nejem, ani keď musím (t.j. ani pri rodinných príležitostiach), pretože vtedy mi väčšinou chcú nanútiť kačku - ako prepáčte, ale bleeee (A)(A)(A)..
mäso nejem, pretože mi vyslovene NECHUTI, a myslím to vážne, nie je to nijaký rozmar, mäso mi nechutí odmalička, nikdy som ho veľa nejedla, jedávam iba ryby. Nepokladám za vhodné vyškrtnúť mäso úplne zo svojho jedálnička, ale sú ľudia, ktorí nemôžu (resp.nechcú) ani ryby a je úplne zbytočné ich nútiť - o tom viem svoje...naši si večne myslia, že musím zvýšiť príjem mäsa a čo ja viem čo ešte, ale ja proste nemôžem, nedokážem. Napr. nedávno mame praskli nervy a povedala, že ak to kuracie sote nezjem, ostanem sedieť štyri hodiny pri stole. A hádajte, čo som urobila? Ostala sedieť!!
co si myslim? ze niekedy je to mozno lepsia moznost ako sa dobre stravovat
ale odkedy som mala pred nosom "zaujimavosti", ktore sa podobali na varene mäso v polievke, stalo sa mi, ze som stahovala hrdlo, aby som nemusela zbierat zvratky, bez srandy
Aknelka: som uz vyse roka. krvne testy mam vpohode. Akurat mi jedna lekarka povedala, ze vraj statisticky sa vegetarianom rodi viac autistickych deti. Co si o tom myslis?
Ja milujem ovocie a zeleninu.Ja by som ju dokazala jest aj cely den v kuse...Ale mäsa sa nemozem vzdat. Tiez ho mam rada. Len ja ked vidim daco na mäse mastne ta mi je zle. A vyberam si, ake chcem a na aky sposob. Napriklad slaninu nejem, ani salamu(okrem pikantnych), sunka mi uz tiez velmi nechuti... Najradsej mam kuracie a morcacie. Ale ja vlastne ziadneho vegetariana nepoznam
som vegetarianka uz 2 roky a je to naylepsie rozhodnutie v mojom zivote...kazdy den mam vynikajuci pocit sama zo seba a vobec mi maso nechyba, som uplne zdravucicka zdrava. Nevegetariani sa mozte hanbit kvoli Vam hladuje polka ludstva a trpia miliony zvierat! len kvoli Vasej pohodlnosti a egoizmu !!!
Takze ja nie som vegetarian a nikdy som nebola, ani sa nechystam, nejake extra moc o tom neviem do hlbky, ale podstatu chapem... Mam rada zvierata a odudzujem ich nasilne zabijanie, no myslim si, ze je proti prirode nejest maso, co sa cloveka tyka, skor ci neskor sa vytvori nejaky deficit potrebnych latok, ktore potom telu dost chybaju...
Osobne maso moc nejedavam, naozaj len sem tam, nejak extra mi to ani nechuti, ale tazko sa tomu vyhyba, myslim, ze je to aj financne narocnejsie byt vegetarian, aj celkovo neviem co by som ako vegetarian vlastne jedla, nejake riasy a podobne by som do seba isto nedostala...
Poznala som 1 babu /nie nijak extra blizsie/ v mojom veku este na gympli co bola /neviem ci este je, ale asi ano/ vegetarianka, myslim, ze asi od puberty nejako, aj 1 ucitelka, co ma mala na seminari z anglictiny v maturitnom rocniku, inak nic... Myslim, ze je to dost mensinove, aspon u nas...
Proti vegetarianom nic nemam, nechapem preco by ma mal niekto napadat za to, ze obcas jem maso, ked je to prirodzena vec...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ano, poznam dve vegetarianky
O problematike viem len to malo, ktore sme sa dozvedeli na biologii od profesorky (bola vegetarianka pokym nezacala studovat biologiu) - a to, ze vegetariani sa musia sakramentsky dopovat s doplnkami vyzivy aby mali vsetky potrebne latky, ktore prijme "nevegetarian" v potrave.
Proti vegetarianom nic nemam, pokial mi nezacnu tlacit do hlavy kaleraby.
Ale vdacnejsia tema by boli skor extremy - vegani a itariani(neviem ci sa to pise takto)
a nevadilo mi to....bolo to v pohode.....
...ale treba papkať viac sóje,ovocia,mrkvy...a tak...
Ale paradox je, ze slaninu a oskvarky by som chaloval kazdy den
mäso nejem, pretože mi vyslovene NECHUTI, a myslím to vážne, nie je to nijaký rozmar, mäso mi nechutí odmalička, nikdy som ho veľa nejedla, jedávam iba ryby. Nepokladám za vhodné vyškrtnúť mäso úplne zo svojho jedálnička, ale sú ľudia, ktorí nemôžu (resp.nechcú) ani ryby a je úplne zbytočné ich nútiť - o tom viem svoje...naši si večne myslia, že musím zvýšiť príjem mäsa a čo ja viem čo ešte, ale ja proste nemôžem, nedokážem. Napr. nedávno mame praskli nervy a povedala, že ak to kuracie sote nezjem, ostanem sedieť štyri hodiny pri stole. A hádajte, čo som urobila? Ostala sedieť!!
ale odkedy som mala pred nosom "zaujimavosti", ktore sa podobali na varene mäso v polievke, stalo sa mi, ze som stahovala hrdlo, aby som nemusela zbierat zvratky, bez srandy
moj super kamarat je vegetarian uz dlhuuu dobu
Osobne maso moc nejedavam, naozaj len sem tam, nejak extra mi to ani nechuti, ale tazko sa tomu vyhyba, myslim, ze je to aj financne narocnejsie byt vegetarian, aj celkovo neviem co by som ako vegetarian vlastne jedla, nejake riasy a podobne by som do seba isto nedostala...
Poznala som 1 babu /nie nijak extra blizsie/ v mojom veku este na gympli co bola /neviem ci este je, ale asi ano/ vegetarianka, myslim, ze asi od puberty nejako, aj 1 ucitelka, co ma mala na seminari z anglictiny v maturitnom rocniku, inak nic... Myslim, ze je to dost mensinove, aspon u nas...
Proti vegetarianom nic nemam, nechapem preco by ma mal niekto napadat za to, ze obcas jem maso, ked je to prirodzena vec...