@1 ja si myslím že je to otom že človek dostal šancu (ktoru všetci zahadzujeme,česť vínimkam ) dokázať niečo ,možno sa trápiť na tomto svete ale potom po smrti mať nekonečnú dovolenku bez ťažkosti ... .
@66janica6 to v zatvorke moze rovnako dobre znamenat, ze krestania maju svoju odpoved - svoj nazor na to, preco su na zemi. nereba to hned chapat ako tvrdenie, ze ich odpoved je ta spravna a hlavne sa netreba hned posrat
Vsetky filozofie bez vynimky (ci uz nabozenstva, alebo filozofie bojovych umeni Kung Fu napriklad) maju spolocnu jednu vec , ze neveria na nahody.
Ani ja neverim na nahody a verim, ze vsetko, co sa stane ma svoj ucel a ma ma posunut niekam dalej aby som splnil svoje poslanie.....
Kazdy clovek by mal, alebo moze citit, ze je to proste pravda. Nemozete byt hudobnikom ak nemate hudobny sluch, nemozete byt spevak , ak mate skaredy hlas......
Ale to NIE SU handicapy.... to su bariery, ktore vam brania vydat sa nespravnou cestou..... mantinely, za ktore ist nemozete, ale pre kazdeho existuje ta spravna cesta aj ked ju hned nenajde.
Zmysel zivota je vyuzit nadanie, ktore mame kazdy ine a podla moznosti na dobre veci.......
mám taký pocit, že boli myslení ateisti a nie nekresťania....a myslím, že dosť veľká časť kresťanov to nevie mimochodom, to, čo si napísala v @6 nie je vyhranene kresťanský názor... a to s tou šancou je ešte ok, ale tvrdenie, že sme na svete, aby sme po smrti mali nekonečnú dovolenku.... (ja viem, nebola to hlavná myšlienka, ale vyplýva to z toho)
a môj názor je, že neviem, aj keď už som nad tým samozrejme rozmýšľala. a táto nevedomosť mi vôbec nevadí.
v roku 4570 nadviaže civilizácia zo zeme kontakt so stvoriteľom všetkého, osídlime vesmír a pozemšťanov s okolitými planetami na ktorých budú žiť bude 430 miliard..
@40 Oukej Osobne som si v takýchto prípadoch Zem vždy predstavoval ako veľký sociologický experiment spustený mimozemšťanmi, ale nezmyselnosť takých úvah je v tom, že to môže byť doslova hocičo. Napr. perfektný niekoľkotisícročný hybrid čiernej, bielej a ázijskej rasy môže byť úžasne chutný pre vesmírnych ľudožrútov, tak čakajú, kym sa to tu premieša. :F To si nerobím srandu , čo ak je zmysel života niečo hrozne nechutné?
Zatiaľ sa držím toho, že všeobjímajúci zmysel života je zachovať svoju genetickú informáciu, ktorá sa posunie ďalej. Ale to je dôležité pre tú genetickú informáciu, nie pre mňa ako osobu. Človek svoje gény doslova obrástol a preto samotný nemá zmysel - navyše je v tomto aspekte o dosť pozadu za chrobákmi, švábmi a baktériami.
Čiže, aby som to uzavrel, nemám svetonázor tohoto v tomto zmysle a úvahám nad ním neprikladám dôležitosť. Čím som zodpovedal originálnu otázku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
zmysel ľudstva, je dosiahnuť maximum... koniec vedy, dotknúť sa boha .. a potom sa niečo stane...
To je taka otazka, ze preco ma strom listy?
A k veci to nevie ani väčšina kresťanov.
Ani ja neverim na nahody a verim, ze vsetko, co sa stane ma svoj ucel a ma ma posunut niekam dalej aby som splnil svoje poslanie.....
Kazdy clovek by mal, alebo moze citit, ze je to proste pravda. Nemozete byt hudobnikom ak nemate hudobny sluch, nemozete byt spevak , ak mate skaredy hlas......
Ale to NIE SU handicapy.... to su bariery, ktore vam brania vydat sa nespravnou cestou..... mantinely, za ktore ist nemozete, ale pre kazdeho existuje ta spravna cesta aj ked ju hned nenajde.
Zmysel zivota je vyuzit nadanie, ktore mame kazdy ine a podla moznosti na dobre veci.......
mám taký pocit, že boli myslení ateisti a nie nekresťania....a myslím, že dosť veľká časť kresťanov to nevie mimochodom, to, čo si napísala v @6 nie je vyhranene kresťanský názor... a to s tou šancou je ešte ok, ale tvrdenie, že sme na svete, aby sme po smrti mali nekonečnú dovolenku.... (ja viem, nebola to hlavná myšlienka, ale vyplýva to z toho)
a môj názor je, že neviem, aj keď už som nad tým samozrejme rozmýšľala. a táto nevedomosť mi vôbec nevadí.
medzi nami.. to že my nedokážeme pochopiť a postihnúť zmysel ešte neznačí, že ho nepotrebuje resp nemá..
@66janica6 @stmortiis asi je zbytocne to pisat.. ale @pubertslatinocelny to vystihol..
okrem toho jedna sa o krestanov vs nekrestanov.. takze netvrdi ze ostatni to nevedia.. len ona neviem ze to nejak chapu/vedia..
Vanga Bulharská jasnovidka...
Zatiaľ sa držím toho, že všeobjímajúci zmysel života je zachovať svoju genetickú informáciu, ktorá sa posunie ďalej. Ale to je dôležité pre tú genetickú informáciu, nie pre mňa ako osobu. Človek svoje gény doslova obrástol a preto samotný nemá zmysel - navyše je v tomto aspekte o dosť pozadu za chrobákmi, švábmi a baktériami.
Čiže, aby som to uzavrel, nemám svetonázor tohoto v tomto zmysle a úvahám nad ním neprikladám dôležitosť. Čím som zodpovedal originálnu otázku
často som si kládla otázky, ako to, že tu zrazu som? prečo som? veľmi diskutabilné, avšak nikto nevie správnu odpoveď...
človeka