no chodim na nabozko z donutenia mojej babky moj oco nebol v kostole najmenej 30 rokov a moja mama tam chodI tiez len raz za cas, ja na nabozku velmi nepocuvam, ale rozpravalo sa o niecom ze jezis premenil vvodu na vino a ze to bolo na svadbe a malo to z
no tak ja chodim na katolicke gymnazium...a mame povinne nabozko...to je snad jasne ...
no a co som tym scela povedat...vlastne..my to mame tak,ze hodina je ako diskusia...profka nam dava priestor vyjadrit sa..a my sa vyjadrujeme,...a tym,ze sme katolicke gymnazium,si nemysli,ze mame take iste nazory ako cirkev...to vobec nie..raz sme profke dali tak zabrat,ze nemala slov... ...
po prve: odstavce a interpunkcia! kazdemu sa to bude lespie citat
po druhe: ziadne ze z donutenia babky.. babku treba poslat kade lahsie s tymto, jedini kto ta mozu dopliest su taki fanaticki ucitelia ako na nabozenstve..
bohuzial jej svoju pravdu nevysvetlis.. zaved osvedceny sposob.. usmievaj sa a prikyvuj a hlavne sa daj co najskor prelozit na etiku.. babka nebabka..
no skratim to, ona nam neda vyjadrit svoj nazor, proste ona nam povie latku, no a niekedy to vôbec nema logiku, a to s tym manzelstvom to ma zaujimalo preto lebo moj tatino bol rozvedeny ale nemal s tou manzelkou deti no a teraz je s mojov maminou a obja nemozu chodit na prijmanie,tomu ze oco nemoze chodit na primanie to este pochopim, ale preco moja mamina nemoze chodit na primanie ved ona sa s nikim nerozviedla len si zobrala rozvedeneho muza je to dost hlupe a ked som sa jej na tospytala tej ucitelky tak povedala nieco co s tym vobec nesuviselo lebo asi nevedela co ma povedat,a s tym sexom to ma netrapilo len som dala priklad, to som sa ja nepitala len ma zarazilo co to zacala rozpravat, a tym sa tu pitam ci aj u vas na nabozku je to tak
Preco ta to trapi? Vsak nie su veriaca tak ta to nemusi rozculovat. A okrem toho podla biblie je tiez hriech to podla mna, ak chodi niekde s ineho dodnutenia a nie z vlastnej potreby. Na co chodis to nabozko: lebo ta prinutila babka? Takto po krestanksy pici by to jebal.
Kasli na to. Podla biblie je to hriech sex az po svadbe. Ale kolko ludi malo najprv dieta a z potom deti Aj moji rodicia. mali najprv mou sestru a a z potom svadbu
to by dopadlo keby moja babka zistila, u nas bol velky problem s tym ze si moja mamina zobrala rozvedeneho muza, sa neviem kolko rokov sa babka nerozpravala s mamkou, a moja mama to uz nehcce zazit takze tam chodit musim no
Nenechaj si svoj rozum popliesť náboženstvom. Tam nikto nikdy nenájde pravdu. Je to len zo strachu z nevedomosti, z neznámeho, z nevedomia o tom prečo existujeme. Pochopenie toho všetkého siaha mimo nás. Bližšie sa k tomu všetci dostaneme len myslením ktoré nemá konca, kde žiadna teória nie je správna.
statisticky vzate (jedna sa o moj sukromny vyskum) drviva vacsina mladych ludi v boha neveri ale drviva vacsina z nich sa obrati na vieru po cca 30 roku zivota mnohi aj skor
Aj ja som musel kedysi chodit na nabozenstvo s dedkovym natlakom. Tak som musel chodit, ale potom si rodicia zjavne uvedomili ze ja som neveriaci a veriaceho zo mna neurobia.
Aj ja musim chodit na nabozko kvoli mame. Ona je z jednej malej zapadakovskej dediny, kde sa chodi skoro kazdy den do kostola a vsetci su tam silne veriaci. Raz ma nutila ist do kostola a mne sa prave vtedy vobec nechcelo, tak som jej v zachvate hnevu povedala ze neveriaci predsa nemusia chodit do kostola a ju skoro porazilo...tak som to nejak ututlala a uz to radsej nebudem spominat, nejak musim prezit tie navstevy kostola 2krat do roka
Ale nabozko v skole ma bavi, ostatni na etike musia robit same referaty a my tam len sedime, ucitel nieco cita a my si mozme robit co chceme...a niekedy je s nim poriadna haluz
Ja som weriaca ale formality tiez neuznawam.Dolezitejsia je podla mna viera v Pana Boha ako nejake chodenie do kostola a pocuwanie zmetenych fararow(cest wynimkam),ktory sa twaria ako welky bohabojnici a popritom znasilnuju deti v krestanskych taboroch...
No a co sa tyka tvojej nechuti k nabozenstwu a ucitelke,skuste si s nou date 1 hodinku konzultacie typu co by ste zmenili na hodine,co wam tam wadi...A ak tam wazne nexces xodit a nebawi ta to tam tak sa na to wykasli a prestup na etiku.
mf ja som typek ale tak zenit sa mozem v kostole ak by som splodil nejadeho jedinca birmovku mam a tyto fararkova haluziarovia este riesia ze ked ides do kostola aby si si zaobstaral podpis ja neviem s kerej pice to maju ale nech si robia to co uznaju za vhodne vsak cirkev ich zato plati a to co som spominal toho haluzaka popripade haluzacku no tak skorej by som chcel mat dcerku ale len jedine z lasky a vierovyznanie je u mna diskriminacia kazdy veri v to co veri a ludia tomu podobny by sa mali pozbierat a zacat riesit vlastny osud akoze kostol a respektive podobne veci konkretne vobec akoze vobec neodsudzujem
ale boha.. Každý nás len núti chodiť do Kostola a na druhej strane do teba jebú, že BOH je všade. taK načo dpč chodiť do Kostola? Keby chcem, pomodlím sa aj doma a aj v Kine aK to budem chcieť. Ja už aKože toto Kresťanstvo a ani nič podobné neriešim, je to strata času.. AKo sa hovorí, pomôž si sám a aj BOH ti pomôže. Niečo na tom pravdy bude...
Nuz tak a na co sa s nou hadat, pokial viem u nas na gympli nabozenstvo prebiehalo v style ze ucitelka cosi hovorila a 99% ludi na nu sralo... A naj hlaska bola ked si spoluziak otvoril bagetuzacal jest, ucitelka mu cosi povedala a on ze ste hladna? tak si kupte v bufete
Ale tak ze pozdravujem ucitelku A nech mi napise TSku ja si s nou rad podebatim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
no tak ja chodim na katolicke gymnazium...a mame povinne nabozko...to je snad jasne ...
no a co som tym scela povedat...vlastne..my to mame tak,ze hodina je ako diskusia...profka nam dava priestor vyjadrit sa..a my sa vyjadrujeme,...a tym,ze sme katolicke gymnazium,si nemysli,ze mame take iste nazory ako cirkev...to vobec nie..raz sme profke dali tak zabrat,ze nemala slov... ...
to kukala no ...
ale svadba nieje sprievodny jav toho papiera ale naopak !
niekoho milujes vezmes si ho,tak seci vedia, ze ako sa vec ma,a ze dostanete ten papier no tak to uz je len formalita...
a katecheti su vacsinou fanatici, ja nesom nak extra za svadby ale mozno nieco na tom posvadobnom sexe je
po druhe: ziadne ze z donutenia babky.. babku treba poslat kade lahsie s tymto, jedini kto ta mozu dopliest su taki fanaticki ucitelia ako na nabozenstve..
bohuzial jej svoju pravdu nevysvetlis.. zaved osvedceny sposob.. usmievaj sa a prikyvuj a hlavne sa daj co najskor prelozit na etiku.. babka nebabka..
Kasli na to. Podla biblie je to hriech sex az po svadbe. Ale kolko ludi malo najprv dieta a z potom deti Aj moji rodicia. mali najprv mou sestru a a z potom svadbu
Uz nabuduci rok som chodil klasika etika zase.
Ale nabozko v skole ma bavi, ostatni na etike musia robit same referaty a my tam len sedime, ucitel nieco cita a my si mozme robit co chceme...a niekedy je s nim poriadna haluz
Ak nechceš chodiť na náboženstvo alebo do kostola, nikdo nemá právo ťa nútiť
No a co sa tyka tvojej nechuti k nabozenstwu a ucitelke,skuste si s nou date 1 hodinku konzultacie typu co by ste zmenili na hodine,co wam tam wadi...A ak tam wazne nexces xodit a nebawi ta to tam tak sa na to wykasli a prestup na etiku.
Nuz tak a na co sa s nou hadat, pokial viem u nas na gympli nabozenstvo prebiehalo v style ze ucitelka cosi hovorila a 99% ludi na nu sralo... A naj hlaska bola ked si spoluziak otvoril bagetuzacal jest, ucitelka mu cosi povedala a on ze ste hladna? tak si kupte v bufete
Ale tak ze pozdravujem ucitelku A nech mi napise TSku ja si s nou rad podebatim
ak nie tak mas na vsetko vlastny nazor...tot vse!!!