Ešte nedávno, keď som chodil na strednú, tak intelektuálne decká sa veľmi radi oháňali týmto slovom. Teraz s odstupom času mi tak napadlo, čo si vlastne pod tým predstavovať?
neviem čím je tento pojem zvláštny keď už je dokonca udomácnený v Slovenskom jazyku keďže sa bežne už používa napr: Alternatívne zdroje energie, alternatívny pohon atď. Dokonca si ani neviem predstaviť v niektorých vetách akým iným slovom by som nahradil slovo alternatívny.
vsetko mimo hlavny prud.. inak hlupa "modernost" kedy je "in" vsetko alternativne, co vlastne z alterantivy robi "main stream" a do alternativy odtlaca povodne nealternativne veci..
ale nie, tak alternatíva je (podľa mňa), že si vyberieš inú možnosť ako sa to už písalo a tak to platí aj v hudbe a umení. Podľa mňa sa to používa hlavne preto, že chce človek dokázať vybrať si osobitne niečo osobité jemu. Ťažko sa to vysvetľuje...
Ale v skratke to je to, že si nevyberieš to, čo ti každý núka, ale to, čo sa naozaj tebe páči a budeš po tom pátrať (po alternatívnych zdrojoch )
idem byť zlá. mne keď poviete alternatíva, vybavia sa mi také tie malé bratislavské deti v nechutne úzkych nohaviach, podivných okuliaroch, čapičkách na hlavách, ktorí o sebe všade rozhlasujú, ako sú strašne jedineční, a pritom sú jak v uniformách vyrastení, chápete.
Prvé čo mi teraz napadne je kopa deciek v kockovaných/károvaných košeliach a Conversách, ktoré, ako už bolo povedané, urobili z alternatívy mainstream... Výhodou alternatívy však je, že sa vie zregenerovať a objaviť v novej - inej podobe.
@mayo ale ja nemyslím tvojich kamarátov, tí sú v pohode celkom niektorí ale myslím ešte väčšie deti, teda, mladšie, veď sa prejdi po meste niekedy, preboha tie myslím
no rozhodne robiť niečo inak. iné využitie nástroja, spojenie nástrojov, ktoré spolu bežne nefungujú, prepojenie štýlov, ktoré si nie sú blízke (s tým, že jeden stále prevláda), totálne zanedbanie melodiky a tak ďalej... je toho veľa...
ale inak si pod slovom alternatíva predstavím presne to isté, čo @transplantovana
a tak radšej to slovo nepoužívam
a najmä alternatíva nie je to isté, čo underground.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Chcelo to byť v ponímaní s umením...
hudba, umenie, media..
ale nie, tak alternatíva je (podľa mňa), že si vyberieš inú možnosť ako sa to už písalo a tak to platí aj v hudbe a umení. Podľa mňa sa to používa hlavne preto, že chce človek dokázať vybrať si osobitne niečo osobité jemu. Ťažko sa to vysvetľuje...
Ale v skratke to je to, že si nevyberieš to, čo ti každý núka, ale to, čo sa naozaj tebe páči a budeš po tom pátrať (po alternatívnych zdrojoch )
Potom napríklad za hercov bývajú alternátívny herci (náhradníci) keby náhodou ochoreli, zlomili sa atď...
Alternative rock ... mozno az ten najlepsi....
a toto mas alternativny rock (indie)
» sk.wikipedia.org/wiki/Alternat%C...
"ne ja som alternativ"
"ok tak nic "
ked som to raz videl a pocul no hroza inteligencia to bola obrovska
Snad nevies co je alternativa?
@johnysheek
@freedomko
@hellium
@andry
Vďaka, niečo takéto som čakal
no rozhodne robiť niečo inak. iné využitie nástroja, spojenie nástrojov, ktoré spolu bežne nefungujú, prepojenie štýlov, ktoré si nie sú blízke (s tým, že jeden stále prevláda), totálne zanedbanie melodiky a tak ďalej... je toho veľa...
ale inak si pod slovom alternatíva predstavím presne to isté, čo @transplantovana
a tak radšej to slovo nepoužívam
a najmä alternatíva nie je to isté, čo underground.