Podla ľudí okolo mňa som si vybrala školy, s ktorými sa len s ťažkosťami pri dnešnom preplnenom trhu uplatním... A preto chcem menšiu radu, čo si myslite, z čoho mám vačšiu šancu sa uplatniť? Z práva alebo z učiteľstva anglina, nemina... Bola som viacmene
Ako podľa mňa sú to ešte oba také odbory, že sa s nimi dokážeš uplatniť... A inak asi tie jazyky, aj keď učiteľia dostávajú málo... P.S. keď si právnici nevedia nájsť robotu, tak ja čo budem robiť so svojou históriou, ktorú idem študovať...
ano, to je pravda, jazyky su fajn, ale z ucitelstva je veeelmi tazko robit nieco ine ako ucitelku. Tlmocnictvo som chcela ale myslim, ze by som mala sancu len do BB na UMB a to asi vsetci vieme ake krasne meno ma ta skola a ak to s nou dopadne tak, ako sa hovori a skoncit s bc by nebolo bohvieco.
S tým právom máš pravdu, že je ich veľa. Ale myslím že zamestnanie sa dá najísť, ale s mizerným platom.
Ak by si išla na to učitelstvo jazykov, myslím že by si skôr mala prácu, ale neviem, či si vieš predstaviť, že by si učila, nemusela by si hned na nejakej základke, kde ťa majú všetci v paži ale napríklad aj v nejakej jazykovej škole, ľudí, čo sa chcú zdokonalovať v jazyku. Ak si vieš predstaviť, že budeš niekoho učiť, tak skôr to učitelstvo jazykov...
ja som tiež chcela právo,ale potom mi niekto vsugeroval,že právnikov je veľa.a už keď u tých tvojich možností,tak neviem čo by som brala.či anglinu či nemčinu.fakt neviem
Paradox je to, že som viac naklonena k jazykom... ale pred rokom, ked som bola prijata na neminu na UMB a neprijata na pravo som sa rozhodla este rok pockat, lebo som chcela na pravo a reku to sa mi oplati... a nakoniec tam ani nepojdem, teda mozno.
@tanta ale ja nechcem byť učiteľka... Takže ozaj neviem čo so mnou bude... Ale aspoň je to trochu perspektívnejšie ako archeológia... Však najorv treba vyštudovať a potom sa zamýšlať nad tým, že čo ma uživí...
Ano, mozno ide kazdy druhy ale kazdy kolky sa dostane? a tak je ich vela, uznavam, ale kolko skonci kazdy rok ekonomov? manazerov? ved v kazdom vacsom meste je nieaka detasovana ekonomika alebo manazment...
ghalanos zo psychologie podla mna sa uplatnis a este ak by si mal chut si spravit 3.stupen studia este lepsie... a s tou historiou to bude asi vacsi problem...
ako ucitelka si skor najdes pracu ale mat take povolanie no neviem neviem...mna by to urcite nebavilo..sice keby si neucila v skole ale mala nejake sukromne hodiny abo kurzy tak by si sa aj mohla uzivit...ale ja by som radsej brala pravo no ak chces ostat na sk
pokergirl, radsej chcem ostat na SR, pretoze pracovne leta v zahranici som si zo svojej skoly uz uzila 4 a poviem ti, ze stacilo. a to si neviem predstavit byt tam dlhsie
tak si @tanta vsugeruj, lebo je to pravda, že to, ako sa uplatníš, je LEN NA TEBE. Nie na tom, čo ideš študovať. Vyštuduješ IT, no ak sa neuchytíš, smola, robotu mať nebudeš. A napr. aj keď právnikov je veľa, ak si spravíš prax počas školy, z nej vyjdeš zo slušným základom vedomostí a budeš priebojná, určite prácu nájdeš. A samozrejme to môže byť aj naopak.
takže záleží LEN od teba, jednak sa rozhodnúť čo chceš študovať a jednak sa v tom uplatniť.
v práve to je dosť ťažké.. čo som počula, tak musíš vyštudovať a mať ešte aj prax.. či čo, proste .. ťažko.. a aj ja som chcela na právo ísť, ale .. možno že si dám prihlášku, ešte uvidím
ja by som ti odporucila ist studovat to co ta bavi...ja som prijata nap ravo do blavy na komenskeho avelmi sa tesim lebo to bol moj sen, suhlasim s nazormi ze ziadna skola neznamena ze budes mat super pracu, ide o to ako sa uplatnis
a tych ktori si myslia ze na pravo ide kazdy by som cchela vyviest u omylu, na prijimacky moze ist kazdy, ale ani zdaleka sa tam kazdy nedostane a samozrejme poriadne sita su aj pocas studia
drzim ti palce aby si si vybrala to co ta bude bavit a ak si vyberis to pravo a nemala si skoro vzdy ciste)ak chces ist do blavy)tak sa priprav na poriadne ucenie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ak by si išla na to učitelstvo jazykov, myslím že by si skôr mala prácu, ale neviem, či si vieš predstaviť, že by si učila, nemusela by si hned na nejakej základke, kde ťa majú všetci v paži ale napríklad aj v nejakej jazykovej škole, ľudí, čo sa chcú zdokonalovať v jazyku. Ak si vieš predstaviť, že budeš niekoho učiť, tak skôr to učitelstvo jazykov...
a chod tam čo ta bavi viac
tak si @tanta vsugeruj, lebo je to pravda, že to, ako sa uplatníš, je LEN NA TEBE. Nie na tom, čo ideš študovať. Vyštuduješ IT, no ak sa neuchytíš, smola, robotu mať nebudeš. A napr. aj keď právnikov je veľa, ak si spravíš prax počas školy, z nej vyjdeš zo slušným základom vedomostí a budeš priebojná, určite prácu nájdeš. A samozrejme to môže byť aj naopak.
takže záleží LEN od teba, jednak sa rozhodnúť čo chceš študovať a jednak sa v tom uplatniť.
skor tie jazyky
a tych ktori si myslia ze na pravo ide kazdy by som cchela vyviest u omylu, na prijimacky moze ist kazdy, ale ani zdaleka sa tam kazdy nedostane a samozrejme poriadne sita su aj pocas studia
drzim ti palce aby si si vybrala to co ta bude bavit a ak si vyberis to pravo a nemala si skoro vzdy ciste)ak chces ist do blavy)tak sa priprav na poriadne ucenie