Je niečo užitočné, čo ste odpozorovali od svojej rodiny a blízkych, ktorí vás vychovávali? Pochytili ste veľa zlozvykov, ktoré oni majú, alebo viac tých dobrých zvykov? Ste vďační za to, čo vás naučili, alebo si myslíte, že vám nevenovali dostatočný čas?
moja mama je najlepšia žena na svete a naučila som sa od nej veľa vecí.
najdôležitejšie, čo si pripomínam každý deň:
nikdy sa neznižovať na úroveň človeka, ktorý ma niečím sere. keď ma niekto urazí, nerozprávať na neho naspäť rovnakým tónom. keď sa niekto správa ako debil, nesprávať sa rovnako naspäť. neblížiť ľuďom, keď blížia oni mne. nevracať naschvály. proste nerobiť veci, ktoré mi vadia na druhých, lebo sa potom zo mňa strane rovnaký zlý človek ako je ten, koho nemám rada. ponížim samú seba a to nemá zmysel.
a čím som staršia, tým viac si ju za to, že mi to vtĺkla do hlavy, vážim.
Od vychovávateľov/iek v školskej inštitúcii som sa naučil, že je v pohode hodiť dieťaťu z piatich metrov do hlavy zväzok kľúčov, keď sa mu nechce vstať a ísť na obed.
Od rodičov som sa toho naučil naozaj veľa, to by som sem nevtesnal. Zhrniem to asi tak, že dosť na to, aby som zhruba vedel, aké vlastnosti po nich zdedené/rprevzaté sa mi páčia a akých by som sa najradšej zbavil, teda aký nechcem byť.
fakt moji rodicia su uplne super a nemyslim, ze som od nich pochytila nejake zlozvyky. cim som starsia, tym si viac uvedomujem kolko mi toho dali do zivota co sa tyka vychovy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
najdôležitejšie, čo si pripomínam každý deň:
nikdy sa neznižovať na úroveň človeka, ktorý ma niečím sere. keď ma niekto urazí, nerozprávať na neho naspäť rovnakým tónom. keď sa niekto správa ako debil, nesprávať sa rovnako naspäť. neblížiť ľuďom, keď blížia oni mne. nevracať naschvály. proste nerobiť veci, ktoré mi vadia na druhých, lebo sa potom zo mňa strane rovnaký zlý človek ako je ten, koho nemám rada. ponížim samú seba a to nemá zmysel.
a čím som staršia, tým viac si ju za to, že mi to vtĺkla do hlavy, vážim.
Od rodičov som sa toho naučil naozaj veľa, to by som sem nevtesnal. Zhrniem to asi tak, že dosť na to, aby som zhruba vedel, aké vlastnosti po nich zdedené/rprevzaté sa mi páčia a akých by som sa najradšej zbavil, teda aký nechcem byť.
fakt moji rodicia su uplne super a nemyslim, ze som od nich pochytila nejake zlozvyky. cim som starsia, tym si viac uvedomujem kolko mi toho dali do zivota co sa tyka vychovy.