Možno od veci téma, ale dnes som nad tým tak premýšľala.
Čo si myslíte, že ste zdedili po otcovi /mame /babke atď...? Píšte, čo Vás napadne, či už po fyzickej, psychickej, povahovej, emocionálnej alebo inej stránke Prípadne, ak máte súrode
po otcovi mám zelené oči a pred pár rokmi aj rýchli metabolizmus, ale nejak sa to asi zmenilo pred 20tkou, nie som si istá, ale možno je to antikoncepčnými tabletkami čo som týždeň brala, lebo mi z nich bolo dosť zle..po mame mám bolesti chrbta, celulitídu, divné prsty.. neviem prečo nacházdam len tie zlé veci...
ale nedávno som zitila, že mám po nich veľmi dobré zuby, vie, že obaja ich majú celkom v dobrom stave a ja doteraz nemám žiadnu blombu..a po otcovi mám trochu umelecké vlohy inak mi nič pozitívne nenapadá
Po otcovi som vraj zdedila mimiku, pery, oči, materské znamienko a vysoký nart (škoda, že som po ňom nezdedila aj typ postavy a talent) a ešte jednu veľmi zlú povahovú črtu (ach)
Po mamke mám ten úžasný typ postavy, pehy a inak neviem... Mne sa nejak nezdá, že by sme sa podobali aj povahovo sme dosť rozdielne...
Krivé prsty na nohách a oči po ocovi, po mame ako aj bradu a nos tak aj ústa (vraj), po starkej nohy a po starkom črty tváre. Ocových rodičov som nepoznala (zomreli skôr) tak neviem. A po psychickej stránke nič. Povaha je podobná ocovi a emocionálna stránka po mne.
Minule som rozmyslala, ake drobne hluposti som podedila po starych rodicoch.. Po jednom dedkovi som zdedila sen lietat, on chcel byt strasne pilotom a aj mna to laka. Po babke som zdedila mackanie veci v dlani, ona vraj vzdy mackala hlinu a ja tiez stale nieco potrebujem.
S dalsou babkou sme strasne milovali slivky, nepoznam nikoho, kto ich zje tolko na posedenie. A jedneho dedka som nepoznala, ale vzdy ked som sa hrala s ohnom tak mi vraveli, ze som pyroman po nom.
A s mamou v snoch rovnakym stylom lietame. Len som jej to ako decko raz opisala a tvrdila mi, ze.aj ona mala presne take sny.
no a po tatkovi som romantik, taky ten typ co sa rad prechadza za dedinou ked zapada slnko.
oci, tvar obocia, pery a zuby po otcovi, stavbu tela zase po mame...ale celkovo si myslim ze som podobnejsia otcovi, aj sposob rozmyslania mame rovnaky, a nejake tie vlohy na kreslenie mam po nom
výzor som čistý brat a sestra... podoba jak lusk tí to majú po tatovi takže po tatovi... ale na ňom to už nie je ani vidieť tak ako teraz na bratovi keď som bol mladší tak ako by som bol jeho klon
po otvoci zeleno-hnedé oči, a celkove vyzorovo sa dosť podobáme.... štíhla a vysoká som tiež po ňom.... škaredo píšem ako on a celkove aj povahovo máme podobné črty velmi.... pri nakupovaní čohokolvek sa vždy zameriam na danú vec... idem, vezmem , zaplatím a idem preč... presne jak on.... po mame som možno výrečná, papulnatá.... a s bratom sme veľmi rozdielny.... aj výzorovo (on blondiak, zaoblené tvary) a povahovo tiež.... nie som až taká drzá ako on a tiež som sa učila lepšie ako on.... on všetko fláka...
vobec nic kks. ja sa na nikoho nepodobám-ani na rodičov,ani na sestry..
raz mi hovoria že uplny otec,ptm uplna mama pre zmenu,takze to su podla mna len take bullshity,aby reč nestála. asi som poštárova
vlastne nie. výšku som zdedila po tatinovi... aj fuzy dobre,delám si prdel.
po babke haluxy to poteší najviac
povahovo? ... neviem. u nás sú všetci cholerici a väčšinou to,čo oni riešia mam hlboko v prdeli. neznášam hádky,krik a ostré výmeny názorov,ani to,že zakaždým treba byť na seba hnusní a škodoradostní.
počkať. som vlastne ozaj v správnej rodine?
ale ne.. čím som staršia,tak aj ja som výbušnejšia,ale to je už tým prostredím,ktoré na mna vplýva. no darí sa mi dost sa krotiť a určite nechcem byt ako oni takze
suma sumarum-čierna ovca som,akurat si myslim,ze som, povahovo dopadla od nas asi najlepsie.
vlastnosti (samozrejme len tie negatívne - ako tvrdohlavosť po ocinovi a urážlivosť po mamine
výzorovo neviem, ja neviem posudzovať podoby, ale ževraj ja a najmladšia sestra sme do ocinovej rodiny (inak ja sa aj so sestrou dosť podobáme, ja čo mám fotky z detstva, tak to úplne ako ona) a druhá sestra je do mamininej rodiny
inak sa všetky tri dobre učíme, to sme zdedili po mamine, aj keď tá najmladšia to trochu fláka
Tak povaha nie som po nikom, to viem na istotu istôt Ale fyzicky som po ocovi zdedila, väčší nos a na nohe mám presne ako on druhý prst najväčší a po starkej malé oči a postavu (ach)
so sestrou sme si veľmi podobné. ešte aj hlasy máme nerozpoznateľné a napríklad po dedovi som zdedila záľubu v písaní a fotení, po mamke som trochu flegma a na ocka sa veľmi podobám
Ja aby som sa teda tiež zapojila Len som nad tým dosť rozmýšľala, asi toho bude viac Vopred sa ospravedlňujem - tie moje slohy...
Výzor:
Oči po mame (tvar, veľkosť... farba po jej mame), nos - mix oboch rodičov, pery - po otcovi, vlasy asi po mame, lebo otec mal čierne, mamina tmavohnedé , obočie a mihalnice (chválabohu po otcovi. Mamina má také jemné a krátke aj mihalnice, aj obočie, ja mám obe čierne a pevnejšie.
Črty tváre (sánka, lícne kosti...) asi skôr po otcovi, ten mal takú hranatejšiu tvár. Mamina má oválnu.
Postava - možno z oboch strán dačo, prsia vraj buď po jednej, alebo po druhej babke, lebo mamina má menšie A zvyšok postavy po hociktorej strane, ale nie po maminom otcovi, lebo on je taký ten "chudý a dlhý". Vysoká som síce rovnako, ako je mamina a bol otec, ale postavu mám svalovitejšiu a hrubšie kosti.
Povaha a záľuby:
Myslím si, že do dosť veľkej miery je o výchove, ale tak...
Otec ma viedol k hudbe, láske k prírode a zvieratám, trošku k bohémskosti Hudobný talent mám asi po oboch, mamina spievala v zbore, tatino hral na basu a spieval sólovo. Talent na kreslenie po mame, ale stále kreslí a vždy bude kresliť krajšie, ako ja To sú tí ľaváci Talent na tanec po mame. Lásku k vareniu po mame a babke Po mamine mám talent na slohy, príbehy, písanie básničiek a textov, po otcovi mám nadanie na gramatiku - GRAMMAR POLICE (vraj tatko veľakrát len tak z nudy zobral červené pero a opravoval chyby napríklad v novinách . Po otcovi aj pekne píšem.
Z povahových čŕt (nechce sa mi veľmi rozpisovať) - po otcovi som "ťažká povaha", avšak empatickosť, srdečnosť, úprimnosť a citlivosť a všetky emocionálne črty asi skôr po mame, to trochu zmierňujú. Otec mal francúzske korene a ako taká francúzka si aj občas pripadám Kedysi som bola výbušná, prchká, žiarlivá, a milujem "la vie" ako aj francúzi Dobré jedlo, hudba, vínko, láska a ....tak
Po otcovi som cieľavedomá a viem si vytýčiť cieľ (avšak on ho málokedy dosiahol, lebo ak nebol ľahko dosiahnuteľný, veci už nevenoval pozornosť) a mamina ma zase celý život učila, že nič nie je zadarmo a všetko si treba "oddrieť", takže ja sa do tých "cieľov" aj dostávam Občas.
Praváčka som po otcovi (brat a mamina sú ľaváci). Krv mám po babke - ani jeden z mojich rodičov nemal/nemá krv 0.
A kuriozitky: mám rada zápisníčky, perá a iné kancelárske potreby a som puntičkár a perfekcionista po otcovi. To ale asi nebude o výchove, o tejto jeho záľube a puntičkárstve som sa dozvedela, až keď už nebol medzi nami.
Nejem vnútornosti okrem pečienky a nejem surové mäso, vajíčka, a morské príšery - mám voči nim odpor, rovnako ako moja mamina.
Po mamine som občas taký "polepetko", neuhýnajú mi zárubne, kľučky, furt sa niekde porežem alebo udriem - čo je paradox, lebo obe tancujeme s ľahkosťou; a často sa mi darí niečo pokaziť alebo rozbiť - čo je u mňa tiež paradox, lebo za 4 roky praxe čašníčky/barmanky som rozbila asi len dva taniere
@49 Kedysi som bola výbušná, prchká, žiarlivá - niečo z toho mi ostalo do dnes, ale už v dosť zmiernenej podobe - čas a skúsenosti (a problémy) ma odnaučili
po mame minimálne tmavo hnedé vraj prenikavé oči, problém s vyrážkami na tvári na tom istom mieste , že nemám náznak celulitídy ako ani ona aj napriek nadváhe.. po otcovi postavu ako pavúk- ručičky, nožičky a len vytrčajúe brucho.. a s bratom sa vraj dosť podobáme, zuby máme úpirie ako cez kopirák a máme mámpičistický pohľad na svet často ale tiež vieme prepadnúť divným náladám rovnakým štýlom
po tatkovi tvrdohlavost, divny humor ktory nikto nema rad ale my sa dobre bavime, a mlcanie ked na mna matka krici jo diki bez vas by som nemohla byt socka na antidepresivach, ktoru nikto nema rad
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
ale nedávno som zitila, že mám po nich veľmi dobré zuby, vie, že obaja ich majú celkom v dobrom stave a ja doteraz nemám žiadnu blombu..a po otcovi mám trochu umelecké vlohy inak mi nič pozitívne nenapadá
afinitu k športom po otcovi
zvyšok, čo je 99,9% vecí, neviem, po kom mám
Po mamke mám ten úžasný typ postavy, pehy a inak neviem... Mne sa nejak nezdá, že by sme sa podobali aj povahovo sme dosť rozdielne...
Zelené oči po tatkovi, hudobné nadanie (HA HA HA) asi od oboch rodičov.
S dalsou babkou sme strasne milovali slivky, nepoznam nikoho, kto ich zje tolko na posedenie. A jedneho dedka som nepoznala, ale vzdy ked som sa hrala s ohnom tak mi vraveli, ze som pyroman po nom.
A s mamou v snoch rovnakym stylom lietame. Len som jej to ako decko raz opisala a tvrdila mi, ze.aj ona mala presne take sny.
no a po tatkovi som romantik, taky ten typ co sa rad prechadza za dedinou ked zapada slnko.
ale výbušnosť po otcovi
snaha pomôcť po mame
oči po mame
výzor som čistý brat a sestra... podoba jak lusk tí to majú po tatovi takže po tatovi... ale na ňom to už nie je ani vidieť tak ako teraz na bratovi keď som bol mladší tak ako by som bol jeho klon
odvtedy mi je jasné, že chyba nie je vo mne, mám to dané geneticky z oboch strán
lebo ono je to ako fakt dosť pravda aj ľudia to hovoria
ale zase to hovoria tatkovi známi,a niektorí mamini známi hovoria, že som zase celá mama -.-
ale viac sa podobám na tatka a babku (jeho mamu),mám po nich nos,oči a dokopy ten celok sa podobá. a zase povahovo som asi po mamke a jej mame
a ak nie, tak za to moze tv a internet
po mame mám postavu
a ostatné je cudzie
A ten nos.....ten nos mám od mamy.
po mame: oči nerovnakého tvaru, úzkostlivosť, empatiu, kreativitu
po starkej (asi aj oboch): lásku k vareniu a pečeniu
po prababke: kozy
raz mi hovoria že uplny otec,ptm uplna mama pre zmenu,takze to su podla mna len take bullshity,aby reč nestála. asi som poštárova
vlastne nie. výšku som zdedila po tatinovi... aj fuzy dobre,delám si prdel.
po babke haluxy to poteší najviac
povahovo? ... neviem. u nás sú všetci cholerici a väčšinou to,čo oni riešia mam hlboko v prdeli. neznášam hádky,krik a ostré výmeny názorov,ani to,že zakaždým treba byť na seba hnusní a škodoradostní.
počkať. som vlastne ozaj v správnej rodine?
ale ne.. čím som staršia,tak aj ja som výbušnejšia,ale to je už tým prostredím,ktoré na mna vplýva. no darí sa mi dost sa krotiť a určite nechcem byt ako oni takze
suma sumarum-čierna ovca som,akurat si myslim,ze som, povahovo dopadla od nas asi najlepsie.
Po otcovi: bojazlivú povahu, vlasy, pery, nos, črty tváre a typ pokožky - farbu len z časti
a inak cela mama, cholerictvo po tatovi, neurozu po tete, , a uz som zabudla co som chcela...
výzorovo neviem, ja neviem posudzovať podoby, ale ževraj ja a najmladšia sestra sme do ocinovej rodiny (inak ja sa aj so sestrou dosť podobáme, ja čo mám fotky z detstva, tak to úplne ako ona) a druhá sestra je do mamininej rodiny
inak sa všetky tri dobre učíme, to sme zdedili po mamine, aj keď tá najmladšia to trochu fláka
a viacej vecí ma nenapadá
Mamina - povaha ,divný humor ,postava
Starká-vlasy
a oči neviem po kom mám kedže celá naša rodina má hnedé oči
A jediné, čo mám so súrodencami spoločné, sú pery
a samozrejme väčší nos, vlastne keď tak rozmýšľam taký normálny ale trochu väčší
Výzor:
Oči po mame (tvar, veľkosť... farba po jej mame), nos - mix oboch rodičov, pery - po otcovi, vlasy asi po mame, lebo otec mal čierne, mamina tmavohnedé , obočie a mihalnice (chválabohu po otcovi. Mamina má také jemné a krátke aj mihalnice, aj obočie, ja mám obe čierne a pevnejšie.
Črty tváre (sánka, lícne kosti...) asi skôr po otcovi, ten mal takú hranatejšiu tvár. Mamina má oválnu.
Postava - možno z oboch strán dačo, prsia vraj buď po jednej, alebo po druhej babke, lebo mamina má menšie A zvyšok postavy po hociktorej strane, ale nie po maminom otcovi, lebo on je taký ten "chudý a dlhý". Vysoká som síce rovnako, ako je mamina a bol otec, ale postavu mám svalovitejšiu a hrubšie kosti.
Povaha a záľuby:
Myslím si, že do dosť veľkej miery je o výchove, ale tak...
Otec ma viedol k hudbe, láske k prírode a zvieratám, trošku k bohémskosti Hudobný talent mám asi po oboch, mamina spievala v zbore, tatino hral na basu a spieval sólovo. Talent na kreslenie po mame, ale stále kreslí a vždy bude kresliť krajšie, ako ja To sú tí ľaváci Talent na tanec po mame. Lásku k vareniu po mame a babke Po mamine mám talent na slohy, príbehy, písanie básničiek a textov, po otcovi mám nadanie na gramatiku - GRAMMAR POLICE (vraj tatko veľakrát len tak z nudy zobral červené pero a opravoval chyby napríklad v novinách . Po otcovi aj pekne píšem.
Z povahových čŕt (nechce sa mi veľmi rozpisovať) - po otcovi som "ťažká povaha", avšak empatickosť, srdečnosť, úprimnosť a citlivosť a všetky emocionálne črty asi skôr po mame, to trochu zmierňujú. Otec mal francúzske korene a ako taká francúzka si aj občas pripadám Kedysi som bola výbušná, prchká, žiarlivá, a milujem "la vie" ako aj francúzi Dobré jedlo, hudba, vínko, láska a ....tak
Po otcovi som cieľavedomá a viem si vytýčiť cieľ (avšak on ho málokedy dosiahol, lebo ak nebol ľahko dosiahnuteľný, veci už nevenoval pozornosť) a mamina ma zase celý život učila, že nič nie je zadarmo a všetko si treba "oddrieť", takže ja sa do tých "cieľov" aj dostávam Občas.
Praváčka som po otcovi (brat a mamina sú ľaváci). Krv mám po babke - ani jeden z mojich rodičov nemal/nemá krv 0.
A kuriozitky: mám rada zápisníčky, perá a iné kancelárske potreby a som puntičkár a perfekcionista po otcovi. To ale asi nebude o výchove, o tejto jeho záľube a puntičkárstve som sa dozvedela, až keď už nebol medzi nami.
Nejem vnútornosti okrem pečienky a nejem surové mäso, vajíčka, a morské príšery - mám voči nim odpor, rovnako ako moja mamina.
Po mamine som občas taký "polepetko", neuhýnajú mi zárubne, kľučky, furt sa niekde porežem alebo udriem - čo je paradox, lebo obe tancujeme s ľahkosťou; a často sa mi darí niečo pokaziť alebo rozbiť - čo je u mňa tiež paradox, lebo za 4 roky praxe čašníčky/barmanky som rozbila asi len dva taniere
otec: špicatá brada, apetít v jedle, logické myslenie, tón hlasu, zuby
vlasy mám pomedzi, lebo mamka je tmavá a otec blond
po otcovi ešte sladká krv a sklony ku alergiám , aftom a iným imunitným veciam
Farbu očí a dlhé rovné prsty s peknými nechtami po otcovi.
Tvar očí, línie tváre a pohľad po babke.
po mame vyCHRTlú postavu, malé dlane (+ pekné nechty)
po oboch mladistvý vzhľad
po dedovi tvrdohlavosť, zarputilosť
po babke asi usmievavosť
po tatkovi tvrdohlavost, divny humor ktory nikto nema rad ale my sa dobre bavime, a mlcanie ked na mna matka krici jo diki bez vas by som nemohla byt socka na antidepresivach, ktoru nikto nema rad
po mame škaredé písmo, občastné koktanie, malú postavu
po ocovi vlnité vlasy, záujmy, filozofickú povahu, vtipnosť
po dedovi a tete hlučnosť
po druhom dedovi lásku k hudbe (ale spievať ako on neviem )
a oči asi po mame