ja som také... no... ateista nie som... nepopieram existenciu nejakej vyššej entity, ale myslím si, že spoliehať sa na jej pomoc je zbytočné... spolu k tomutu pridajte skutočnosť, že som presvedčená, že všetko zlé je na niečo dobré a naopak a môžte mi vymyslieť vierovyznanie
verim v osobne poznanie Boha, ktore je specificke pre kazdeho cloveka a ziadna skupina nemoze dat jedincovi poznanie, ktore tuto potrebu poznania Boha dokaze naplnit.
Urcite nie je na skodu pre niektorych ludi ked su v nejakej komunite, ktora im pomaha rozvijat vztah k Bohu v takej forme ako im je blizke, ale nie je dobre stat slepo za kazdym napadom "vodcu" takejto skupiny
Fuu kolko ateistov... fatk vam nezavidim.. nemat vieru musi byt dost bordel ...
neviem si predstavit ze by som zil a nemal by som ziaden zmysel lebo podla vas smrtou vsetko konci... verim ze po smrti budem zit tak tento kratky zivot je podla mna pripravou na ten vecny zivot a zijem ho najlepsie ako viem
Ja v pohode žijem aj bez toho,aby som potrebovala nejakého Boha.
Ale snažím sa tých katolíkoch a všetkých veriacich tolerovať,ale iba do tej miery,kým ma nezačnú presviečať o báji ako vznikol svet.Vtedy preruším spojenie.
da sa to. reaguejm na koment 7. POVedal pravdu. PRetoze atiesta je veriaci. zabudol si dat moznost neveriaci. PRetoze neveriaci neveri v nic. Ateista nepopiera existenciu Vyssej moci ale je proti nej, to je rozdiel. Ateista je veriaci
Pravdupovediac Darwinova toeria nieje dokazana ale mne osobne sa paci tiez viac Myslim ale ze niekde tam bude finta ktora spaja aj pismo aj darwinovu teoriu.
@tonykakko viem, že si sa pýtal evanielikov a ja ním nie som (môj postoj už poznáš , ale myslím si že sú evanielici najmä preto, že ich rodičia a iná rodina sú evanielici, a potom vlastne preto, že (ak som dobre dávala pozor na dejáku ) tak vlastne preto, lebo medzi katolíkmi a protestantmi (evanielikmi a podobne) v hrubej podstate nie je veľký rozdiel, iba tá protestantská verzia mi pripadá spravodlivejšia a logickejšia... ono je to vlastne len zreformované západné kresťanstvo ako také, trochu prispôsobené dobe (nie celkom, od Lutherových téz prešlo už skoro 500 rokov), ale stále lepšie ako to predtým.
Neradím sa ani do jednej skupiny, tak dávam nezainteresovaný pohľad na tieto veci.
neviem čo som. Verím v boha (je mi jedno, aký je to boh, či katolícky Boh, Budha abo pod. ) ale verím, že je niečo.... ale neverím na žiadnu cirkev a určite nie katolícku a jej vymyslené zásady a pod. logickejšia sa mi zdá evanjelická cirkev..
ja som cosi ako panteista...to je viera ze existuje nieco ako boh(ja som to,prv nez som sa dozvedela ze cosi ako panteizmus existuje nazvala "dusa/energia/zivot sveta") ale nie ako transcendentalna bytost ale ako taka energia ktora pohana cely tento svet a clovek ked zomrie tak to co sa nazyva dusa sa prida k tejto velkej dusi a s toho potom vznikaje nove duse ci uz ludske, zvieracie alebo kvetinkovske...
panteizmus sa nazyva aj naturalizmus...
netvrdim ze som 100% panteista ale asi najviac sa s tym zhodujem...
ale neviem celkom presne, ako je dneska v slovenstine definovany ateizmus... stary slovnik hovori "vedecky zdôvodnené popieranie náboženstva, viery v zázraky, v posmrtný život ap.;" ale novy tam spomina boha s velkym b, teda boha kopirajtovaneho upalovacmi carodejnic... tak ja neviem...
K tym evanjelikom. Logickejsie je to vymyslene ? Aby som vas trosku vyviedol z omylu. Je velmi podstatny rozdiel medzi katolickymi knazmi a evanjelickymi. Teraz nemyslim co vsetko ma co kto dovolene.
M.L.King zreformoval to co mali katolici, nepacili sa mu iste praktiky ktore by sa nepacili ani mne ale: King nebol biskup tzn. vysvecovat za knaza moze len biskup, on bol len knaz to znamena : ze kazdy evanjelicky knaz nemoze vykonavat platne sviatosti => Toto su fakty kto ma iny nazor, rak si rad podiskutujem o tom Evanjelicky knaz by mohol vykonat platnu sviatost vtedy keby bol najprv katolickym knazom a potom prestupil do evanjelickej cirkvi. Lenze to zase znamena ze by ho zbavili pri vystupe funkcie a nemoze uz vysluhovat sviatosti. Z toho vsetkeho vyplyva ze kazda sviatost u evanjelikov je neplatna
TAkisto viem o jednom evanjelickom knazovi ktory prisiel za katolickym knazom na spoved a povedal: prisiel som za vami pretoze akosi neverim evanjelickym sviatostam. Toto bol extrem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
proste neverím že existuje Boh. bodka.
Urcite nie je na skodu pre niektorych ludi ked su v nejakej komunite, ktora im pomaha rozvijat vztah k Bohu v takej forme ako im je blizke, ale nie je dobre stat slepo za kazdym napadom "vodcu" takejto skupiny
Fuu kolko ateistov... fatk vam nezavidim.. nemat vieru musi byt dost bordel ...
Nechcel som nikoho urazit.
@7 to sa neda
Ale snažím sa tých katolíkoch a všetkých veriacich tolerovať,ale iba do tej miery,kým ma nezačnú presviečať o báji ako vznikol svet.Vtedy preruším spojenie.
da sa to. reaguejm na koment 7. POVedal pravdu. PRetoze atiesta je veriaci. zabudol si dat moznost neveriaci. PRetoze neveriaci neveri v nic. Ateista nepopiera existenciu Vyssej moci ale je proti nej, to je rozdiel. Ateista je veriaci
No schvalne ako vznikol svet?
Úprimne ..neviem ešte som na to neprišla Ale ak prídem,dám vedieť.
Jediné čomu však verím,je Darwinova teoria.Príde mi to oveľa..logickejšie ako tá verzia v Biblii.Ale nejdem sa s tebou hádať-nejdem sa rozčuľovať
Pravdupovediac Darwinova toeria nieje dokazana ale mne osobne sa paci tiez viac Myslim ale ze niekde tam bude finta ktora spaja aj pismo aj darwinovu teoriu.
ale skor sama seba povazujem za ateistku
on neni ateista ale agnostik
nic z toho ale najviac sa mi paci z uvedenych moznosti budhizmus
Neradím sa ani do jednej skupiny, tak dávam nezainteresovaný pohľad na tieto veci.
to je asi najlepsie
panteizmus sa nazyva aj naturalizmus...
netvrdim ze som 100% panteista ale asi najviac sa s tym zhodujem...
ale neviem celkom presne, ako je dneska v slovenstine definovany ateizmus... stary slovnik hovori "vedecky zdôvodnené popieranie náboženstva, viery v zázraky, v posmrtný život ap.;" ale novy tam spomina boha s velkym b, teda boha kopirajtovaneho upalovacmi carodejnic... tak ja neviem...
v kazdom pripade, nejsom ani jedno.
neveriaci = neveriaci
K tym evanjelikom. Logickejsie je to vymyslene ? Aby som vas trosku vyviedol z omylu. Je velmi podstatny rozdiel medzi katolickymi knazmi a evanjelickymi. Teraz nemyslim co vsetko ma co kto dovolene.
M.L.King zreformoval to co mali katolici, nepacili sa mu iste praktiky ktore by sa nepacili ani mne ale: King nebol biskup tzn. vysvecovat za knaza moze len biskup, on bol len knaz to znamena : ze kazdy evanjelicky knaz nemoze vykonavat platne sviatosti => Toto su fakty kto ma iny nazor, rak si rad podiskutujem o tom Evanjelicky knaz by mohol vykonat platnu sviatost vtedy keby bol najprv katolickym knazom a potom prestupil do evanjelickej cirkvi. Lenze to zase znamena ze by ho zbavili pri vystupe funkcie a nemoze uz vysluhovat sviatosti. Z toho vsetkeho vyplyva ze kazda sviatost u evanjelikov je neplatna
TAkisto viem o jednom evanjelickom knazovi ktory prisiel za katolickym knazom na spoved a povedal: prisiel som za vami pretoze akosi neverim evanjelickym sviatostam. Toto bol extrem.
Takze s tymy evanjelikmi neviem neviem
ale keby som si mala vybrať vieru,najviac mi vyhovuje hinduizmus,názory a hlavne na smrť a posmrtný život a podobne.