Som tretiacka na gympli a rozmyslam co by som mala studovat....rozmyslala som nad kadecim. Som si ista, ze technicke smery to nie su a ani farmaceuticke(chemiu nemusim)...chcem ist maturovat z dejepisu a nad druhym predmetom este premyslam. Rozmyslala som
ja som zmaturoval z DEJ a NOS , chemiu som nemal uplne v laske tiež, biolu zase až veľmi som na UZS buduci zachranar čiže nikdy nevieš kedy sa zmeni tvoj zaujem
Právo? Viem o právničke čo pracuje ako robotníčka za pásom... a nie je jediná. História? No a uplatnenie? Jedine ak učiteľka, ale to nie je zamestnanie ale povolanie, to musí človeka baviť za tú almužnu... žurnalistika? Z čoho chceš žiť??? To skôr vyzerá že chceš mať titul a "nejaká práca sa predsa len nájde"... ak ti môžem poradiť, choď na niečo technické.... tam sa uplatníš a aj dobre zarobíš (viem o čom hovorím, ja mám len strednú odbornú lebo FIIT som vzdal a na plat sa nemôžem sťažovať )
@neviemsivybratnick nesúhlasím s tvojím názorom, sama povedala, že si je istá, že technické nie, máš pravdu v tom, že by s tým mala asi najlepšie uplatnenie, ale má sa 5 rokov trápiť niečím, čo ju nezaujíma a nemá k tomu vzťah? to by som už radšej aj za tým pásom robila v tomto prípade.. sama som na technickej a dobrovoľne rozmýšľam nad odchodom, keďže to nie je malina a predstavovala som si to inak, pričom zisťujem, že môj vzťah sa k tomu len zhoršuje, keďže mám predmety, ktoré ma nebavia.. pričom väčšina odpovie, že sú len jeden rok, ale budeš ich potrebovať a využívať stále a stále bude tomu niečo podobné.. takže nevidím zmysel študovať niečo len kvôli uplatneniu.. radšej budem "obyčajná" robotníčka, ale šťastná ako po 5 rokoch zdeptaná zo školy, ale s titulom i keď ma to nebaví ... a navyše s každou školou má možnosť uplatniť sa a nie len na SVK, ale to je už o šikovnosti
a k téme teda, hlavne si vyberaj podľa toho čo ťa baví, zváž pre a proti, zatiaľ si nechaj dvere otvorené, máš ešte rok a dovtedy sa môžu tvoje názory zmeniť viac ako dosť .. držím palce vo výbere
pravo je kokotina podla mna. sestra tiez pravo vychodila a teraz ju nikde nechcu. to je absolutne cele o znamostiach. mozno ked posles cv dajakmu rudovi krutemu a vyfajcis mu cicku tak ta zobere za asistentku. urcite nechod na pravo. historia ... no ako bolo spomenute tiez o hovne mozes akurat tak ucit alebo sa venovat vede a vyskumu ale to je v tomto state katastrofa. archeologia to iste. mozno zurnalistika ze sa budes venovat praci v mediach. ked si pekna a dokazes sa presadit tak asi najlepsie riesenie.
archeologia je bezva! ale nejak nepasuje do tvojho vymenuvania... teda ako podla predmetu dejepis ano, ale pravo a zurnalistika mi idu viac dokopy a historia a archeologia zase spolu. Skus porozmyslat aj nad prostredim, kde by si po vystudovani toereicky pracovala... lebo pravo a archeologia ich maju dost rozdielne. Len si nemysli, ze je to taky Indiana Jones a nebudes ani Lara Croft, ver mi. Okres vsetko filmove, uplne vazne! Psychologicke testy- podla mna nepomozu, musis si to sama ujasnit.
no ved rozmyslam aj nad tym, ze ako si predstavujem svoju pracu a je pravda, ze by ma bavilo nieco kde by som sa mohla vyburit aj ustne, preto aj to pravo....
a neboj viem, ze ziadna Lara Croft ani Indiana Jones zo mna nebude som realistka
kamarat studuje zurnalistiku na UK a je to uplny fail.... nie je to vobec perspektivne a tie dalsie co si vymenovala tiez na Slovensku nie.... skor ta architektura, ale ta je tiez tazka asi ako technicke smery
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Silno rozmyslaj nad tym co ta najviac bavi + zohladni aj buduce uplatnenie.
Archeológiou by som s veľmi nezaoberal, pretože na Svk je to dosť biedne...
Čo tak architektúra ? Nejaký interierový dizajn ?
No a uplatnenie po VS pravo tak hmm no ...
Proste robim dost nieco ine ale som rad ze mam tiul
a k téme teda, hlavne si vyberaj podľa toho čo ťa baví, zváž pre a proti, zatiaľ si nechaj dvere otvorené, máš ešte rok a dovtedy sa môžu tvoje názory zmeniť viac ako dosť .. držím palce vo výbere
prax advokátskych koncipientov, skuska, cakacia doba...
Ale je pravda ze absolventov prava je velmi vela. Ale len ty najlepsi sa dostanu dalej.
hmm...ta inerierova architektura je fakt tip...porozmyslam nad tym a popozeram nieco o tom
viem,ze v technickom zamerani si najdem najskor zamestnanie, aj brat do mna vkuse huci nech idem tam, ale mna tento smer absolutne nebavi...
no ved rozmyslam aj nad tym, ze ako si predstavujem svoju pracu a je pravda, ze by ma bavilo nieco kde by som sa mohla vyburit aj ustne, preto aj to pravo....
a neboj viem, ze ziadna Lara Croft ani Indiana Jones zo mna nebude som realistka
btw vsetky tie tri su kraviny mam taky silny pocit
a čo napríklad medzinarodne vztahy v BA?? po končeni koly nemusiš robiť ako diplomatka,ale budeš vedieť jazyky aspoň
no este jedna z moznosti su medzinarodne vztahy, prave kvoli tym jazykom...asi zatial z toho vsetkeho to patrim k tym "top" moznostiam