Všetci vieme, že sťahovanie (hudba, filmy..) z internetu je nelegálne. Teda už u nás aj zákonom podložené. No chcem sa opýtať, ak si konvertujem hudbu z yt cez stránku, je to síce nelegálne, ale môžem to urobiť, bez toho "aby mi na to prišli?"
@decass ak by som chcel veľmi, aby bolo všetko legálne,
tak by som si zapol na youtube hudbu a nahrával ju cez napríklad audacity a nahrával výstup, čiže speakers...
Alebo skús sťahovať z čínskych stránok tak aby tomu nikto nerozumel a sťahovanie bude v znakoch...
akurát som nad týmto presne pred 10timi minútami rozmýšľala a rozhodla som stiahnuť 3 ďalšie filmy cez torrenty...
ja si neviem proste predstaviť, že odteraz nebudem môcť sťahovať, nech tie filmy a seriály najprv sprístupnia na slovensku a potom nech mi kecajú o nelegálnom sťahovaní.
@cathy ja tiež nie. ešte možno seriály, tie si pozrieš, ale ja som starý Star Trek fanúšik a to už kooopu veci IBA stiahneš, už nedostaneš nijako ináč, nehovorím o filmoch z 60-90rokoch. Takže pohodička sťahovať?
Filmy kukajte online, a hudba nieje zakázaná ale ide tu tvrdenie proti tvrdeniu, ak vám na to prídu že sťahujete nelegálne filmy, tak to už je potom narušenie súkromia, ochrana osobných údajov- len poskytovateľ wifi dokáže zistiť či ste filmy sťahovali, ale nemôže sa dostať k osobným údajom /histórii prehliadania/ bez vášho súhlasu.
@decass Ja by som sa týmto vôbec netrápila, strašili nás s Acta a podobnými pizdovinami, len nás chcú vystrašiť, takže sťahovať budem dokiaľ mi domov nepríde šek s pokutou/inak toto by ma zaujímalo. Pokiaľ som počula tak to bolo prijaté len v európskom parlamente ale nás sa to priamo nedotýka nakoľko by to bolo proti našej ústave. Ale to som počula, nech ma niekto poučí /
inak ja vyžadujem anglické filmy+anglické titulky a filmy, ktoré hľadám na slovensku nebudú dostupné ani o 20 rokov /aneb už teraz sú dosť staré. A také tie malé britské tv shows, ktoré sa mimo UK ani nedostanú/. Keď mi toto budú schopní poskynúť tak ok. @matwejo Inak díki za typ!
@cathy v apríli sme už aj my prijali zákon. ide ma roztrhať. počula som, že chodia fámy, že ono ak ti na to prídu, tak vraj ti pošlú vírus, neviem toto, či je to naozaj pravda, ale tak nechcem mať XY záložiek z yu, lebo "nemôžem stiahnuť".
@decass to s tým vírusom je podľa mňa kolosálna hlúposť skôr to budú robiť tak, že ti za to príjde seriózne pokuta, ale ako to už netuším lebo sa do toho vôbec nerozumiem.
Ale ja to neriešim, sťahovať budem, nech mi lezú na chrbát
a z yt sťahuj uplne v poho podľa mňa.
@matwejo toto som potrebovala! Lebo veľa televízií má voľne sprístupnené archívy ale je to len v rámci UK.
Ale keďže ja som anti technický typ tak to dám spraviť nejakú šikovnému spolužiakovi asi
@cathy normy a nariadenia ktoré prijme EU parlament sú pre nás bohužiaľ záväzné. ale myslím, že v prvom rade budú skúmať, kto film zavesil na internet, nie kto si ho stiahol. aj keď.. kto vie. ale nemienim si za to platiť, keď bude kultúra cenovo dostupná, potom im hodím centy
dobre, myslím, že @sabnacke máš pravdu. skôr pôjdu prve po tom, kto to tam zavesil, až tak budú hľadať kto to stiahol. lebo tak by roky a roky mohli riešiť ľudí, keby to každý sťahoval.
@normalguy Oni to nezisťujú od tvojho pc ale od poskytovaeľa tvojho internetového pripojenia, ked sleduju torrent tak zistia aka ip adresa ho stiahla, potom si podaju ziadost nech im poskytovatel spristupní kto mal taku ip adresu a bum, maju ta a uz ti pride pokuta. Absolutne legálne.
na 100 % môžeš hocičo sťahovať bez toho aby si mala nejaký problém myslím že u nás na to každý jebe a každý deň si niekto dačo sťahuje a proste secko je v pohode takže buď kľudna
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
tak by som si zapol na youtube hudbu a nahrával ju cez napríklad audacity a nahrával výstup, čiže speakers...
Alebo skús sťahovať z čínskych stránok tak aby tomu nikto nerozumel a sťahovanie bude v znakoch...
ja si neviem proste predstaviť, že odteraz nebudem môcť sťahovať, nech tie filmy a seriály najprv sprístupnia na slovensku a potom nech mi kecajú o nelegálnom sťahovaní.
ale napr. za par reklam mas tu vcelku fajn aj nove filmy:
» ivio.tv//...
inak ja vyžadujem anglické filmy+anglické titulky a filmy, ktoré hľadám na slovensku nebudú dostupné ani o 20 rokov /aneb už teraz sú dosť staré. A také tie malé britské tv shows, ktoré sa mimo UK ani nedostanú/. Keď mi toto budú schopní poskynúť tak ok.
@matwejo Inak díki za typ!
» www.iprivacytools.com/ip-address-uk/...
a mas access k veciam co su len UK only,
alebo tu mas rozpisane rozne sposoby,
» www.makeuseof.com/tag/access-bbc-...
Ale ja to neriešim, sťahovať budem, nech mi lezú na chrbát
a z yt sťahuj uplne v poho podľa mňa.
Ale keďže ja som anti technický typ tak to dám spraviť nejakú šikovnému spolužiakovi asi