S kamarátkou sa doťahujeme a už mi lezie na nervy. Potrebujem nové argumenty a dúfam, že vaše názory ich budú plné. Takže takto: Moja kamarátka tvrdí, že dobrý človek je ten, ktorý sa riadi 10 prikázaniami, ja tvrdím, že dobrý človek sa riadi morálkou, et
podla mna to nemusia byt ani 10 prikazani, ani moralka ani etika...
podla mna dobry clovek je ten, kto pomaha inym ludom, kto je dobry k inym ludom, kto bezdovodne neublizuje, kto je fajn... a je jedno ci dodrzuje 100% prikazania, alebo nie (napr. ze ma ineho boha, alebo tak), ak je dobry tak sa sprava dobre k inym ludom, bez ohladu na pravidla, proste je dobry zo svojho vnutra sam od seba, nie podla dakych pravidiel
tak po prvé, čo to je vlastne dobro? ak niekomu pomôžem a myslím si pri tom, aká som úžasne dobrá, možno zároven niekomu nechtiac ubližim. nikto o sebe nepovie, že je zlý. to je na nic, tieto filozoficke debaty. dobro a zlo su relativne pojmy. a dobry ludia neexistuju. kazdy v sebe skryvame tu horšiu časť našho ja.
Syriana, máte obaja pravdu v tom prípade ak ten človek nemá pokrivené svedomie do takej miery, že už ani nevie rozpoznať dobro od zla. On si iba myslí, že je dobrý, lebo podľa neho je už aj zlo dobro.
Dobrý človek nie je ten o ktorom druhý ľudia tvrdia, že je dobrý. Pr. Pretvárka...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
podla mna dobry clovek je ten, kto pomaha inym ludom, kto je dobry k inym ludom, kto bezdovodne neublizuje, kto je fajn... a je jedno ci dodrzuje 100% prikazania, alebo nie (napr. ze ma ineho boha, alebo tak), ak je dobry tak sa sprava dobre k inym ludom, bez ohladu na pravidla, proste je dobry zo svojho vnutra sam od seba, nie podla dakych pravidiel
Dobrý človek nie je ten o ktorom druhý ľudia tvrdia, že je dobrý. Pr. Pretvárka...
Nikto nevidí do srdca druhého človeka.
Iba Boh vie kto je dobrý a kto zlý.
dobrý človek nevie, čo je zlo a teda ani dobro
radšej by sme sa mali zamyslieť nad tým, prečo aj napriek tomu ľudia konajú nesprávne..
Aký majú dôvod konať zlo a pomôcť im, aby konali dobro.
A konáme dobro, pretože sme si tieto veci z výchovy osvojili a zosobnili sa s nimi.