pozeranie tych filmov/serialov po angl. so sr/cz titulkami, alebo viac mozno pozeranie filmov ktore viem naspamat tak tie po anglicky...aj ta konverzacia a citanie textov, a isto aj ta gramatika je potrebna...
konverzacia z anglicky hovoriacou osobou,ktorá nevie ani ceknúť po slovensky.najlepšie íst do anglicky hovoriacej krajiny kde nebudeš mať na výber a uvidíš ako ti angličtina pôjde
pobyt v anglicky hovoriacej krajine. ucila som sa AJ cele roky a nevedela som zo seba dostat suvislu vetu. ale po tyzdni pobytu som mala pocit ze sa konecne dokazem dohovorit. a to bol len tyzden. podla mna je to najrychlejsia cesta naucit sa jazyk
gramatika a cvicenia maju vyznam az po tom, ako mas dostatocnu slovnu zasobu, poznas melodiu jazyka, vies ako sa tvoria vety, vies sa vyjadrovat.. az potom mozes prist na to, ako a preco sa tak tvoria.
ked sa to uci opacne, to je ako skladat zo suciastok daco aj ked vobec nemas ani len sajny co by to mali byt
zial, na skolach sa to pri sucasnom systeme inak neda
Pre mna knihy, to ma v učení angličtiny aj pred pár rokmi začalo motivovať - to ostatné nasledovalo, ale knihy boli prvým a hlavným zdrojom nových slovíčok a osvojenia si gramatických konštrukcií samozrejme, nemožno to oddeliť od tých dalších vecí. Azda až na tú gramatiku - ale tá sa učí oveľa lepšie z kníh ako seriálov, aspoň podľa mňa.
pozeranie filmov/serialov po anglicky bez titulkov a ucenie sa slovicok patnast minut denne. a rozoberanie gramatiky s niekym, kto vie anglictinu lepsie.
Ja hovorim ze anglictinu som sa neucil nikdy But clearly I am quite good at it Inak bol som na 3 mieste Olympiady z AJ v Bratislavskom kole v native skupine, na prvom bola jedna co bola tusim 6 rokov v USA, potom jeden cernoch anglican a na 3 mieste ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ked sa to uci opacne, to je ako skladat zo suciastok daco aj ked vobec nemas ani len sajny co by to mali byt
zial, na skolach sa to pri sucasnom systeme inak neda