Ešte nie tak dávno som skončil brigádu na pokladni, čiže som zažil veľa situácii, kedy by som s úsmevom ľudom oddelil hlavu od tela ale zaujíma ma skôr opačná strana, čo dokáže vás nahnevať na pokladníkoch/pokladníčkach ?
@narazuvzdornaa nám jeden čas chceli zobrať lebo nám niekoľko krát za sebou nedopadli dobre testovacie nákupy, tak sa nám vyhrážali že to nám dajú ako za trest 0_0
Je to jedna z prác, ktorú by som nikdy nevykonával. Tak nemôžem negatívne hodnotiť. Proste nech si ten človek robí čo chce, mne ide o nakup nie o nadväzovanie kontaktov. Pokiaľ ma fyzicky nenapadne, neriešim
a viete, co vsetko vadi pokladnikom na zakaznikoch?! brigadovala som v tescu rok a pol, a kolko kokotov som stretla, no sorry ale ked ma jeden nasral do zerava tak na dalsich desiatich som sa proste nedokazala usmievat.
ked ma nadriadeny nepustil na wc a picka co pocula telefonicku konverzaciu sa mi zacala smiat
ked mi pauzu dali az po rovnych siestich hodinach, ked som uz odpadavala od hladu...fakt, ked sa clovek snazi vzpriamene sediet bez toho aby odpadol, je tazke sa este usmievat
ked niekto minutu po zatvaracke dosiel s dvoma plnymi kosikmi
ked pojebany cigan dosiel pat minut po zatvaracke a az ked som mu to hnusne krrabicove vino nablokovala z neho vyliezlo, ze nema peniaze
ked sa ku mne niekto spraval ako k poslednemu hovnu
ked mal niekto pocit ze to, ze mu nefunguje kreditka je moja vina
and I could go on, and on...
sorry, ludia ale obccas sa usmievat neda. akoze, chapem, ze existuju rasple, ktore sa neusmeju, ani keby im manualne nadvihnes ustne kutiky. ale niekedy to proste fakt nejde...
nic,
ale najdu sa aj vynimky
ako ked je dakto KOKOT
v jednom lidli v anglicku robil typek s polskym menom este, proste kazdy tyzden som si tam kupil pivo alebo vincenzo, kazdy raz zavolal manazera nech sa pozre na moj obciansky ci je to prave...
KAZDY tyzden kokot hnusny, neviem ci to robil preto ze pat minut zabije tym a bude to mat platene a fakt ma uz nepozna ked som tam bol za tyzden aspon dva razi
Chápem že nie vždy sa dá usmievať a fakt niektorí ľudia sú sprostí a človeka na pol dňa rozhodia. Ale keď sa niekto tvári že ho obťažuješ a vyrušuješ tým že si niečo kupuješ to ma vie najviac dostať
@marcello111 to je normálna vec, že v obchodoch majú zakázané rozmieňať, lebo ktovieakí vychcaní blbečkovia ťa vedia oblbnúť a okradnúť o pekné prachy a hádaj kto to potom musí zaplatiť... ok, bola to babka, ktorá také niečo asi nespraví, ale nikdy nevieš
@marcello111 nemôžeš sa hnevať na pokladníčku, v každej práci sú nejaké pravidlá ktoré treba dodržiavať a ani my sme nemohli rozmieňať. Možno pre bežného zákazníka nepochopiteľné ale má to svoje opodstatnenie. Teraz si predstav že tá babka začne vymýšľať (bežná vec) že som jej zle rozmenil a bude robiť cirkus a tým sa zdrží rad, navyše by to kľudne mohlo skončiť prepočítaním kasy, čo znamená že pokladňa by sa musela zatvoriť a to by ešte len boli nadávky od zákazníkov ktorí by stáli v rade.
Brigadovala som za pokladnou v kauflande,tak som si vyskusala aj tu druhu stranu,ano nie vzdy to je lahke,ale zas som to brala tak,ze je to moja brigada a som tam pre tych ludi,tak som sa snazila byt k nim mila. Takze najviac ma nasere asi ak je pokladnicka neprijemna a ufrflana a vybija si to na zakaznikoch,fakt chapm ze sa moze stat,ze ma zly den a tak,ale je to jej praca
Neznasam, ze si velmi casto neuvedomuju, ze ziju z mojich penazi (a nie naopak). To plati v zasade o kazdej jednej profesii okrem b2b.
Odporucal by som vsetkym pokladnickam a pokladnikom tyzdnovy edukacny program tu na Taiwane (resp vseobecne vo vychodnej Azii), aby zistili ako sa spravat k zakaznikom.
Vobec nic. Robila som to a je to psycho. A to ze ,,ziju z nasich penazi,, nikomu nedava pravo ich nepustat na wc, nadavat im a ptm sa cudovat ze sa neusmievaju. Velakrat ma blokuju zduti pokladnici a aj mili a je mi to dost jedno. Ja som k nim vzdy mila
jedine co ma sere je ked sa bavi s kolegynami o sukromnych veciach a vyhukuju po sebe ako na trhu a ma totalne v pici ze tam stojim "MOJA KEDY MAS PAUZU?????" atd
absolútne nič, nech si robia svoju prácu, ja odídem. Ak je pomalá, pomôžu jej kolegyne. Ak pokazí bliknutie tovaru, čakáme na vedúcu. Ale mne to nevadí, stáva sa.
@staphylococcus ale to je tvoja práca a svoju prácu máš vykonávať dostatočne napriek rôznym prekážkam.
No a teraz tie problémy, to by som aj knihu mohol napísať, skúsim to zhrnúť do 10 bodov:
1.Spomalenosť- to je jedno z najhorších vlastností, lebo inak sa tvoria dlhé kolóny a potom tam čakám aj 10 minút.
2. Neschopnosť- a stále niečo blokuje odznova, zle zadala a potom volá druhú predavačku na pomoc, a zatiaľ ubehnú 2 minúty.
3. Netrpezlivosť- ja viem tu si protirečím ale vrátim sa k druhému bodu, oni si môžu dovoliť zdržovať, ale hlavne, keď ja vyberiam peniaze tak jak zbesnetá tam čaká kedy už vyberiem tie peniaze, normálne mi ruku nastaví k ústam.
4. Žiadna spolupráca- to je to keď jedna predávačka pri 20tich pokladniach a 3 kilometrová kolóna ľudí
5.Nechuť do práce- a takým nudným hlasom: "Ach ešte niečo?"
6. Arogancia- za toto by som vraždil, keď je drzá predavačka a normálne ma dokáže vyrajcovať
7. Neochota pomôcť- aj zákazník sa môže pomýliť, tak zrobím chybu a ona to nechce dať vymeniť ani vrátiť za pána
8. Konverzácia s predavačkami- nás ignorujú ale svojím kamoškám dajú pauzu
9. Nevera k zákazníkom- chýba mi 1 cent a iona mi ho nechce predať aj keď jej poviem, že zajtra Vám ho donesiem. Aj keby som zavudol tak 1 cent ju nezabije Bože.
10. Vek- horšie zaochádzanie neplnoletých zákazníkov. Síce teraz to už tak nie je. Ale tak pred dvoma rokmi ma ignorovali a hovorili a kde máš rodičov? To ako, že nemôže 12 ročný chalan sám nakupovať?
Takto.. Moja mama robí celý život v obchode a keď si má vybrať medzi dokladaním tovaru (cháp aj vláčenie paliet naložených ťažkou múkou, minerálkami) a sedením za pokladňou, tak berie ten tovar. Ono to neni sranda vysedieť/vystáť (aj to už zažila, vedúcich mala kadejakých :/ ) aj 5-6 hod. bez prestávky na záchod, jedlo a neustále opakovať tie isté frázy dookola, pričom ľudí máte kadejakých, aj sa vás pokúsia ošmeknúť, aj pourážajú, nabliakajú do človeka, mnohokrát len z toho dôvodu, že si potrebujú na dakom vybiť svoju zlosť... Čiže ja si vážim čo robí, lebo vidím, ako chodí každý večer domov strhaná a je to proste riadny zaberák aj po fyzickej aj psychickej stránke. Lebo si vezmite, že tam dáky blázen začne po vás ziapať, alebo len taký cigánisko čo nechce zaplatiť a vy sa tam s ním naťahujete... A niet úniku... No, neni to med lízať.
A ešte dodám, že najsmutnejšie na tom je, že zarobí menej ako ja (a to o dosť). Pričom ja nemám ešte ani strednú dokončenú a brigádujem popri škole a ona chudina derie ako vravím celý život takto Acj jaj...
@kalliopea "A ešte dodám, že najsmutnejšie na tom je, že zarobí menej ako ja (a to o dosť)"
Najsmutnejsie je, ze robi cely zivot entry-level job, ktory by mal byt vyhradeny specificky pre brigadnikov a studentov bez skillu. 20-30 rokov zivota je dost na to aby clovek ziskal nejake uzitocne skilly a vysplhal rebrik pracovneho trhu. Moja mama je taka ista. Za poslednych 20 ci kolko rokov (z vynimkou ked bola pol roka v Juznej Afrike) robila kadejake podradne prace viacmenej za to iste hovno.
@tommyhot Lenže keď robíš v malom obchodíku na dedine a ešte k tomu aj v regióne, kde je obrovská nezamestnanosť, tak si rád, že vôbec pracuješ, nieto aby si uvažoval o nejakom kariérnom postupe...
Isteže tu máme aj možnosť dochádzania za robotou, ale keď si to tak spočítaš, tak ťa to jednak stojí veľa energie a po finančnej stránke prerobíš aj gate :/
@kalliopea uz niesme v komunizme.... @35 ale pride mi to tak ze su ludia ktori maju fakt v pici ci nieco zarobia, proste robia ci uz za 400 alebo 600 alebo 800, das im 350, budu robit za 350
Keď sa správajú akoby boli niečo viac. V dávnej minulosti keď som nemal 18 mi nechcela predať nealkoholické pivo a tvárila sa akože prísne. Ďalšia v lidli tento rok už zatvárala pokladnu a v tom vyhlásili jej číslo s tým, že ju budú otvárať a môžme si vyložiť tovar. Teda sme to pochopili, že ešte tam chvíľu zostane pre ten nával a ja aj ešte jedna slečna sme si tam prešli od vedľajšej každý s nákupom 1-2 veci. Predavačka na nás spustila so zvýšením hlasom že ona zatvára a treba vedieť čítať.
@Kalliopea ale to je rovnake ako keby si sa stazovala, ze zijes v lese a nemas tam internet. Kto chce prachy, tak na dedine ich uz z principu nenajde, kedze je tam nulova kupna sila.
@39 no to by som zas takto neporovnával... Nieje to tak , viem to lebo tiez žijem na dedine, no nechce sa mi to tu teraz rozpisovať. Ale súhlasím s tym ostatným čo pises ze pokrok je kľúčový, teda aspon pre mna. Ale nerobím rozdiely medzi ľudmi či už zarába 300€ alebo 3000€. Ja si myslím ze každý si po čase nájde čo ho baví, či furt robiť to iste a mat istotu alebo podnikať a riskovať pripadne niečo na živnosť ... To už každý zbadá ked to začne robiť... Ešte napríklad aj osobne ppznam par ľudí ktorí si "prácou na živnosť " pravdepodobne narobia take problémi ze budú radi ked im ostane na chleba nasledujúce roky. Podnikanie / práca na živnosť nie je pre každého, proste sú ľudia ktorí vobec nevedia zvážiť riziko a ani im to moc nedopina ( niekedy až žasnem ako sú niektorí ľudia IQ-tyq a ani sa nevedia poučiť z vlastných chýb ). Ale zas na druhej strane poznám aj par šikovných podnikateľov čo dobre zarábajú a pekne si nažívajú.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
zazeranosť
neschopnosť
mať potrebu baviť sa s niekým iným
vela zbytočných otázok (clubkart a podobné pičovinky)
SPOMALENOSŤ
v každom prípade idem radšej do samoobslužnej pokladne
ked ma nadriadeny nepustil na wc a picka co pocula telefonicku konverzaciu sa mi zacala smiat
ked mi pauzu dali az po rovnych siestich hodinach, ked som uz odpadavala od hladu...fakt, ked sa clovek snazi vzpriamene sediet bez toho aby odpadol, je tazke sa este usmievat
ked niekto minutu po zatvaracke dosiel s dvoma plnymi kosikmi
ked pojebany cigan dosiel pat minut po zatvaracke a az ked som mu to hnusne krrabicove vino nablokovala z neho vyliezlo, ze nema peniaze
ked sa ku mne niekto spraval ako k poslednemu hovnu
ked mal niekto pocit ze to, ze mu nefunguje kreditka je moja vina
and I could go on, and on...
sorry, ludia ale obccas sa usmievat neda. akoze, chapem, ze existuju rasple, ktore sa neusmeju, ani keby im manualne nadvihnes ustne kutiky. ale niekedy to proste fakt nejde...
ale najdu sa aj vynimky
ako ked je dakto KOKOT
v jednom lidli v anglicku robil typek s polskym menom este, proste kazdy tyzden som si tam kupil pivo alebo vincenzo, kazdy raz zavolal manazera nech sa pozre na moj obciansky ci je to prave...
KAZDY tyzden kokot hnusny, neviem ci to robil preto ze pat minut zabije tym a bude to mat platene a fakt ma uz nepozna ked som tam bol za tyzden aspon dva razi
Úplne všetko ostatné nakupujem cez internet, nemám potrebu si kaziť deň nejakou kravou čo si musí liečiť svoje frustrácie na zákazníkoch.
Odporucal by som vsetkym pokladnickam a pokladnikom tyzdnovy edukacny program tu na Taiwane (resp vseobecne vo vychodnej Azii), aby zistili ako sa spravat k zakaznikom.
este nikdy ma pokladnicka nenasrala, takze asi nic
No a teraz tie problémy, to by som aj knihu mohol napísať, skúsim to zhrnúť do 10 bodov:
1.Spomalenosť- to je jedno z najhorších vlastností, lebo inak sa tvoria dlhé kolóny a potom tam čakám aj 10 minút.
2. Neschopnosť- a stále niečo blokuje odznova, zle zadala a potom volá druhú predavačku na pomoc, a zatiaľ ubehnú 2 minúty.
3. Netrpezlivosť- ja viem tu si protirečím ale vrátim sa k druhému bodu, oni si môžu dovoliť zdržovať, ale hlavne, keď ja vyberiam peniaze tak jak zbesnetá tam čaká kedy už vyberiem tie peniaze, normálne mi ruku nastaví k ústam.
4. Žiadna spolupráca- to je to keď jedna predávačka pri 20tich pokladniach a 3 kilometrová kolóna ľudí
5.Nechuť do práce- a takým nudným hlasom: "Ach ešte niečo?"
6. Arogancia- za toto by som vraždil, keď je drzá predavačka a normálne ma dokáže vyrajcovať
7. Neochota pomôcť- aj zákazník sa môže pomýliť, tak zrobím chybu a ona to nechce dať vymeniť ani vrátiť za pána
8. Konverzácia s predavačkami- nás ignorujú ale svojím kamoškám dajú pauzu
9. Nevera k zákazníkom- chýba mi 1 cent a iona mi ho nechce predať aj keď jej poviem, že zajtra Vám ho donesiem. Aj keby som zavudol tak 1 cent ju nezabije Bože.
10. Vek- horšie zaochádzanie neplnoletých zákazníkov. Síce teraz to už tak nie je. Ale tak pred dvoma rokmi ma ignorovali a hovorili a kde máš rodičov? To ako, že nemôže 12 ročný chalan sám nakupovať?
A ešte dodám, že najsmutnejšie na tom je, že zarobí menej ako ja (a to o dosť). Pričom ja nemám ešte ani strednú dokončenú a brigádujem popri škole a ona chudina derie ako vravím celý život takto Acj jaj...
Najsmutnejsie je, ze robi cely zivot entry-level job, ktory by mal byt vyhradeny specificky pre brigadnikov a studentov bez skillu. 20-30 rokov zivota je dost na to aby clovek ziskal nejake uzitocne skilly a vysplhal rebrik pracovneho trhu. Moja mama je taka ista. Za poslednych 20 ci kolko rokov (z vynimkou ked bola pol roka v Juznej Afrike) robila kadejake podradne prace viacmenej za to iste hovno.
Isteže tu máme aj možnosť dochádzania za robotou, ale keď si to tak spočítaš, tak ťa to jednak stojí veľa energie a po finančnej stránke prerobíš aj gate :/
@35 ale pride mi to tak ze su ludia ktori maju fakt v pici ci nieco zarobia, proste robia ci uz za 400 alebo 600 alebo 800, das im 350, budu robit za 350
@Kalliopea ale to je rovnake ako keby si sa stazovala, ze zijes v lese a nemas tam internet. Kto chce prachy, tak na dedine ich uz z principu nenajde, kedze je tam nulova kupna sila.