mno vela veci ma fascinuje napr vsetky tie fyzikanlen zakony a jak to setko tak moze fungovat a nwm co..a inak naozaj skoda ze sa vesmir nerata bo ten ma najviac fascinuje
Teda ak Vas na prvom mieste facsinuje vesmir (myslim, ze uz je dokazane, ze je konecny, nieco take som zapocul), tak co Vas fascinuje na druhom mieste?
Zaujimate sa o to, co Vas fascinuje? Nemusi to byt iba nejake odborne studium, aj ked urcite to ma blizko. Ci sa o to aspon amatersky zaujimate.
Mna fascinuje dosť vecí... ale tak naozaj ľudská myseľ, "ktorá je mnohovrstvová a zložitá - teda aspon u väčšiny ľudí" To citujem Snapea...
ale vážne... ľudská myseľ a fantázia, ktorá je divom sama o sebe. Nikdy ma neprestane fascinovať, čo všetko sú ľudia schopní vymyslieť. Obdivujem mnohé diela ľudskej kreatívnej činnosti, čiže umenie ako také...
Naozaj ma fascinujú určité druhy literatúry... ale to už som vlastne povedala.
Celkovo ľudia... psychika, a každodenné potrvdzovanie príslovia "Sto ľudí, sto chutí..." že každý sme iný...
A sny... svedomie... podvedomie... všetko ozaj zaujímavé veci
Napr. Niekoho zrazi auto, keby siel o sekundu neskor on, alebo auto, nic by sa nestalo.
Ale taktiez, ked sme nieco urobili vyslo to, ibaze mozno, keby sme to urobili o sekundu neskor nevyslo by to, nieco by sa nam stalo, boli by sme mrtvi.
Obcas mam take zlozite myslienky, ze mi ide hlavu roztrhnut.
10. Zlozite myslienky som nejak nepostrehol. Najkrajsie je jednoduche myslienie, lebo vsetko je jednoduche Hej, cas, tak nekonecna jednosmerka je dost obmedzujuca zatial. Aj ked s diletacia casu je tiez zaujimava. Inac z fyzikalneho pohladu ze cas totalne nepodstatny parameter
15. Na pochopenie toho treba par rokov tvrdeho studia fyziky a matematiky. Neviem o tom viac, iba to, ze vesmir je ohraniceny. Na dalsie otazky ohladom toho nie som kompetetny ani schopny odpovedat.
Mna tiez fascinuje mozog, inteligencia, jej formy, meranie, kreativita atd. Logika, pravidla logiky, formalizacia, principy, filozofie pristupu k svetu. Pravda, objektivne a subjektivne hladiska. Velmi ma zaujima abstrakcia, vytvaranie formalnych systemov, ktore ci uz sa hodia na popis sveta alebo len pre zabavu. Uplne najlepsia je samozrejme matematika, ktora ma oba prvky a clovek nikdy nevie, kedy sa nieco z druhej kategorie presunie do prvej. Psychologia, sposoby myslenia, najzakladnejsie principy myslenia, vyvoj ludskej mysle, vznik a vyvoj pojmov, jazyka.
no mna na prvom mieste urcite fascinuje zlozitost a paradoxnost sveta ako takeho. ci uz vesmir, priroda alebo zivot. niektore veci v prirode su take genialne... a potom tie rozdiely vo vesmire, na jednej strane je vesmir a vsetko v nom take obrovske (hviezdy, planety) a na druhej strane je vsetko zlozene z uplne malinkych castic... ako viem ze to nemusi zniet hned nejako zvlastne ale ked sa nad tym zamyslite...
a potom ma fascinuje nieco, co neviem popisat slovami, tak to radsej nenapisem musim si to nejako vykondenzovat v kotrbe a potom to tu hodim
Fascinuje ma príroda, umenie, ktoré vyrazí dych svojou krásou, staroveké hrady a zámky, staré budovy, do ktorých roky nevkročila ľudská noha a dýcha z nich tajomstvo...
vesmír je príroda? myslela som, že príroda je prostredie na planéte Zem...
ale ja sa držím toho, že ma na prvej priečke fascinuje vesmír a všetko okolo neho, aj mimo neho (čierne diery, plus snáď aj nejaké ďalšie vesmíry, no nie?:/), ale radšej čítam a pozerám a učím sa o ňom zo zdrojov ľahších, kde sa berie ohľad na antimatematických a antifyzikálnych organizmov ako som ja , lebo keby som mala pochopiť entropiu z tej biofyziky, čo som mala skúšku, tak sa toho nedožijem
druhé, čo ma fascinuje je oceán, tak to je riadna šupa, ešte som sa mu nevenovala do samej hĺbky, ale onedlho budem posadnutá ním a budem všetkých s tým otravovať
tretie, čo ma fascinuje, je odbor psychológia a filozofia a všetko s ním (ľ. vzťahy, človek, udalosti, vedomie)...mozog ma nefascinuje, aj keď fičím na neurológii
štvrté, čo ma fascinuje je etológia živočíchov...bez komentára ďalšieho, už teraz sa teším na ten predmet, ak sa dostanem na magistra
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a skoda ze sa vesmir nerata...
a ešte ma fascinuje architektúra, dizajn a všetko, čo spadá pod umenie...
a ešte spoznávanie nového, nepoznaného, ďalekého a iného...
Teda ak Vas na prvom mieste facsinuje vesmir (myslim, ze uz je dokazane, ze je konecny, nieco take som zapocul), tak co Vas fascinuje na druhom mieste?
Zaujimate sa o to, co Vas fascinuje? Nemusi to byt iba nejake odborne studium, aj ked urcite to ma blizko. Ci sa o to aspon amatersky zaujimate.
ale vážne... ľudská myseľ a fantázia, ktorá je divom sama o sebe. Nikdy ma neprestane fascinovať, čo všetko sú ľudia schopní vymyslieť. Obdivujem mnohé diela ľudskej kreatívnej činnosti, čiže umenie ako také...
Naozaj ma fascinujú určité druhy literatúry... ale to už som vlastne povedala.
Celkovo ľudia... psychika, a každodenné potrvdzovanie príslovia "Sto ľudí, sto chutí..." že každý sme iný...
A sny... svedomie... podvedomie... všetko ozaj zaujímavé veci
Napr. Niekoho zrazi auto, keby siel o sekundu neskor on, alebo auto, nic by sa nestalo.
Ale taktiez, ked sme nieco urobili vyslo to, ibaze mozno, keby sme to urobili o sekundu neskor nevyslo by to, nieco by sa nam stalo, boli by sme mrtvi.
Obcas mam take zlozite myslienky, ze mi ide hlavu roztrhnut.
16. Vela vedcov si mysli, ze iba ta je nekonecna.
a niektore skladby...
a si najviac prirodzeny talent ludi vediet zabavit ostatnych..nenutene..
A teraz tak nejak v poslednom case Catmartina
Na druhej strane ma fascinuje ľudská chamtivosť a závisť a čoho všetkého sú ľudia schopní pre peniaze...
a potom ma fascinuje nieco, co neviem popisat slovami, tak to radsej nenapisem musim si to nejako vykondenzovat v kotrbe a potom to tu hodim
ale ja sa držím toho, že ma na prvej priečke fascinuje vesmír a všetko okolo neho, aj mimo neho (čierne diery, plus snáď aj nejaké ďalšie vesmíry, no nie?:/), ale radšej čítam a pozerám a učím sa o ňom zo zdrojov ľahších, kde sa berie ohľad na antimatematických a antifyzikálnych organizmov ako som ja , lebo keby som mala pochopiť entropiu z tej biofyziky, čo som mala skúšku, tak sa toho nedožijem
druhé, čo ma fascinuje je oceán, tak to je riadna šupa, ešte som sa mu nevenovala do samej hĺbky, ale onedlho budem posadnutá ním a budem všetkých s tým otravovať
tretie, čo ma fascinuje, je odbor psychológia a filozofia a všetko s ním (ľ. vzťahy, človek, udalosti, vedomie)...mozog ma nefascinuje, aj keď fičím na neurológii
štvrté, čo ma fascinuje je etológia živočíchov...bez komentára ďalšieho, už teraz sa teším na ten predmet, ak sa dostanem na magistra
po piate ma fascinuje Rusko
a po 22uhé ma fascinujú Hviezdne vojny!