v nejakom casopise robili nejaky vyskum...ze cely den nejaka zena nekupovala cinske veci a bolo to dost narocne...pretoze ked nasla nieco tak to stalo nehorazne vela penazi...takze bez ciny by sme boli hlboko v riti
nejde o to, či je to vyrobené v číne. veď dnes si aj veľké značky (okrem tých luxusných) dávajú šiť v číne alebo na taiwane alebo v kórei kvôli lacnej pracovnej sile.
ten článok je tak všeobecne napísaný, že nemá žiadnu výpovednú hodnotu. to, o čom pojednáva, je všeobecne známe, ale autor sa mal radšej chytiť nejakého konkrétneho výrobku. takto mi ako jeho hlavná myšlienka pripadá iba celkové očierňovanie akéhokoľvek tovaru vyrobeného v číne, teda aj značkových vecí. samozrejme, že európski, japonskí a ameickí výrobcovia sa boja číny a používajú v boji proti jej konkurencii aj takéto prostriedky.
a este som chcela... ze ked je nieco cinske tak kazdy si hned predstavy nejaky ,,smejd".. ale pritom v cine sa vyrabaju aj kvalitne veci... takze Made in China by som nebrala ako nieco ,,zle" =D
Ja sa čínskym výrobkom vyslovene vyhýbam. Aj keď je pravda, že čím ďalej tým viac vecí sa v Číne vyrába kvôli lacnej pracovnej sile, a tak sa stáva, že ak niečo potrebujete, tak je veľmi ťažké zohnať "nečínsky" výrobok. Ale dá sa to aj napriek tomu. Takže sa tým čínskym sračkám vyhýbam a pokiaľ ide o veci, ktoré sa dajú jesť, tak to platí dvojnásobne. A dokonca by som zašiel až tak ďaleko, žeby som zakázal dovážať vecí z Číny do Európskej únie. Likviduje to naše fabriky a kvalitatívne to stojí za hovno. Ale kto je väčší blbec, ten kto to predáva, alebo ten, čo to kúpi ?
a si myslíte že značkové oblečenie a hafo dalších vecí čo su označené made in USA alebo niečo ostatné sa nevyrába v číne? Nejaka firma sa prestahuje do činy pretože je to ekonomicky menej nákladne, spravia výrobok a predávajú ho ako svoj a nikto ani nevie že to robil činan.....
by ste sa divili koľko ozaj značkových vecí sa vyrába v Číne... A k tej elektronike väčšina čínských napodobenín využíva také isté súčiastky ako značkové výrobky (pretože ich výrobná cena, keby si ich mali zabezpečiť sami by bola neskutočne vysoká) takže v praxi platí napríklad mp3 Čína = Samsung (a divil som sa aj prečo majú taký dobrý zvuk) čo sa týka tých mobilov je to podobné.. a žiarenie SAR je pekná chujovina už dlhší čas je verejne známe že nebezpečné je len rádovo vo vysokých hodnotách = BTSky či mobilné vysielače ktoré majú ľudia niekedy hneď nad stropom a neprekáža im to
Ale zas bežné low-end ťinťong výrobky sú samozrejme na nízkej úrovni čo často vidno už na prvý pohľad podľa kvality vypracovania..
Pozrite sa treba odlíšiť výrobky ktoré sú pôvodom z číny a výrobky vyrábané v číne
pretože všetky veľké značky od automobiliek po výrobcov značkových handier majú fabriky v ázii..
šikmookí si teraz za lacný peniaz od stagnujúceho západu nakúpia technológie za bagateľ a potom začne fofr..pretože jeden by to nepovedal ale najviac čoho sa môžme báť sú technologicky vyspelé a lacné výrobky z číny
chcem ci nechcem, nevyhnem sa vyrobkom z ciny, pretoze napr. oblecenie je aj znackove vyrabane v cine...musela by som mat inu financnu situaciu, nez tu co mam teraz, aby som si mohla kupovat oblecenie luxusnych znaciek
@12 to je taka blbost co sa tam pise ze az. ale tak prostii lud na slovensku uverii asi vsetkemu. ze?!
k teme.
@36 pochibujem ze na slovensku kupis v sucastnosti nejake necinske auto vyrabane v cine lebo necinske automobilki v cine robia len pre cinuu(popripade max. pre okolite krajiny) a nie pre europu.
dnes sa vsetko robii v cine, lebo je to lacnejsie. a nikto sa nedokaze uplne vyhnut vyrobkom z ciny. (este aj slovesky vtrobca elektroniki orava vyraba v cine)
ci sa vam to pacii alebo nie, cina patrii medzi najvetsie svetove ekonomiky. a vyraba sa v nej vsetko na co si spomeniete.
neni cinsky vyrobok ako cinsky vyrobok. Tie nekvalitne veci su na 99 percent robene v cine. Ale tie kvalitne su tiez aspom ku 90 percent robene v cine... takze asi tak...
@Nikeboy nikde som nepísal že tie automobilky vyrábajú pre európu chlapče, nauč sa čítať...aj keď pravdou je že do času, do času...ak dnes nemajú problém hyundaie pre európu vyrábať v indii tak prečo nie v číne, všakže
lacná pracovná sila číny má hrozivý potenciál v dohľadnej dobe priviesť európsky pracovný trh ku katastrofe
Nechápem ledí čo hned opovrhujú vecami, ak je na nich spomenuté "made in china" .. Moj otec bol teraz v Cíne a proste čo hovoril, že dost dobré oblečenie a že ludia s vyšších vrstiev sa fakt dobre obliekajú-kvalitne. Nechápem čo všeci majú proti. A vlastne všetko Nike,Adidas, hadry z Newyorkeru máte vyrobené v Cíne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Niektoré súčiastky sa inde ako v číne/mexiku alebo ja neviem kde ešte už prakticky ani nevyrábajú. Všetko sa to dováža.
Schválne som pozrel handry a väčšinu tričiek mám z Turecka, alebo Poľska, rifle z Poľska, nohavice z Bangladéša a mikinu z Indonézie.
Čistá geografia...
U mnohých takýchto výrobkov je to čisto len o značke. Kvalita velakrát býva až druhoradá...
Ale zas bežné low-end ťinťong výrobky sú samozrejme na nízkej úrovni čo často vidno už na prvý pohľad podľa kvality vypracovania..
pretože všetky veľké značky od automobiliek po výrobcov značkových handier majú fabriky v ázii..
šikmookí si teraz za lacný peniaz od stagnujúceho západu nakúpia technológie za bagateľ a potom začne fofr..pretože jeden by to nepovedal ale najviac čoho sa môžme báť sú technologicky vyspelé a lacné výrobky z číny
Tak teraz neviem ako o čom...
a k teme co hovorim na cinske vyrobky ? bez nich by som nezil som do nich cely obleceny aj ked nekedy to je aj MADE IN VIETNAM no nevadi
k teme.
@36 pochibujem ze na slovensku kupis v sucastnosti nejake necinske auto vyrabane v cine lebo necinske automobilki v cine robia len pre cinuu(popripade max. pre okolite krajiny) a nie pre europu.
dnes sa vsetko robii v cine, lebo je to lacnejsie. a nikto sa nedokaze uplne vyhnut vyrobkom z ciny. (este aj slovesky vtrobca elektroniki orava vyraba v cine)
ci sa vam to pacii alebo nie, cina patrii medzi najvetsie svetove ekonomiky. a vyraba sa v nej vsetko na co si spomeniete.
Hmmmm tema o nicom
lacná pracovná sila číny má hrozivý potenciál v dohľadnej dobe priviesť európsky pracovný trh ku katastrofe