Vezmite si že by ste mohli získať 85 miliárd eur za ///////// napríklad zabitie niekoho.
Dokázali by ste to? Obyčajní človek ktorého ste nikdy nevideli. len stlačíte kohutik. Vsak Boh vám odpustí, áte na to este celý život a na konci poviete že to lutujet
@rayennn kludne ak ide len o to stlačit spúšť a nebudem mat z toho žiadne následky...ja viem ,som hajzel ,ale tak zabezpečená luxusná budúcnost je magnet
Jedine že by tie peniaze dal niekto mojej mame a žeby ma potom vytiahla z basy dajak podplatením lebo si neviem predstaviť že tak zastrelim dakoho na ulici a stal by tam ešte niekto a by som rozdal každému po 1000€ že "nič si nevidel"
No a o tomto to je. Proste 85 milioárd eru, každý si povie že vsak jeden človek, potom tam už nevidí jedného človeka, ale už to vidí len ako čaíslo...
1?
Na svete je viac ako 7 000 000 000 ludí, ten jeden hore dole................
Pre kusky papierika.
Ja nehovorím že ja som niaky svetec a musím priznať že aj ja by som nad tým minimálne porozmyslal.
Ale toto je dôkaz toho že spoločnosť sa nelepsí a jednoducho ludia v 21. storočí sa proste v tomto ohlade nemenia a aj v 30. storočí sa tu budeme pre kusky papierikov zabíjať...........
Môže zato aj zlá doba.
momentálne pravdepodobne nie, ale nikdy neviem s určitosťou ak by som v rôznych situáciach reagovala.
Ale verim,v moje dobré ja a v moje svedomie, tak si myslim že skôr nie..
Za 85 miliárd eur by som proste mohol podplatiť celé Slovensko ..................
Vezmite si SLovensko má cca 5 000 000 obyv.
Každému keby som dal po 1 000 e tak by som mal stále 80 miliárd eur.
Takže by som dal každému 7 000 eur že nikdo na Slovensku nikdy nič nebude vidieť ani fízli a ostalo by mi 50 miliárd eur a podplatil by som celý stát a za 50 miliárd eur by som stále mohol robiť čo chcem, tob y som si kupil celý Havai.............................
Asi by som zabil. Ak by to nebol niaky slušný človek čestný bojujuci za správnu vec..............
Ak niake decko 20 ročné čo je ožraté každý piatok s cigou v hube, zabijem bez váhania.
Myslím si,že v krajinách kde su ludia spokojní by si dostal väčšinou odpoved NIE.(norsko,dansko,svajčiarsko atd.) Ale ked tu žijeme od vyplaty do vyplaty.
@jurito Tak jasné že čím chudobnejsí stát tak tým viac ludí by povedalo ANO, ale určite aj v Svajčiarku, Dansku a Norsku by viac jak polovica podla mna povedala že jasné ak by to bol uplne enznámy človek proste za 85 miliárd eur.......
S tým odpustením od nášho Spasiteľa to tak nie je!
ak sa niekto vedomé dopusti vraždy a dobre vie, že sa dopustí smrteľného hriechu, bude to naš Pán posudzovať ako zámer s dôsledkom obohatenia sa na úkor druhej osoby....
a je na ňom či mu odpustí, alebo nie, teda či pôjde do očistca, alebo do večného zatratenia
a potom je tu aj kňaz, ktorý mu môže, ale aj nemusí dať rozhrešenie....
Tak ako neviem či by som toho človeka zabil chapeš to je ľahké povedať že hej ale keď sa potom pozrieš do očí tomu človekovi a nevieš aký on mal život nevieš či náhodou ho doma nečaká žena bez práce a postihnuté dieťa proste neviem či by som to zvládol ale za toľko peňazí by som o tom sviňsky dlho rozmýšľal a možno to aj spravil..
Ale oveľa radšej by som bol keby (kľudne za menšiu sumu napr 10 000€) mi povedali že "maš 2 mesiace na to aby si dokázal dať dunk ak to za 2 mesiace dokážeš tak vyhráš 10 000€... tak by som aj musel zamakať dosť, dostal by som menej a ani by som tým nikomu neublížil a predsa by som bol šťastnejší..
@rayennn - spočiatku som chcela napisat niečo v tom zmysle že človek vykonat niečo take ma tendenciu skor vtedy, ked je v nejakej krajnej krízovej situácii kedy by vnimal možnost nadobudnut taketo peniaze ako - prijatelnu, napriek tomu že zabije.
po prečitani komentov ma ale napadla aj varianta kedy...jednoducho je človek schopny taky čin vykonať, napriek jeho "neludskosti" - peniaze su v dnešnom svete velmi vela, žial, ked ich človek má, ma vela možnosti... V podobe takejto zavratnej sumy si myslím že by nas bolo viac ktorý by sme to dokázali - človek nie je nijako na tu osobu naviazaný, nema nijaké puto...je to priam len "objekt"...hm... s toho dôvodu si myslim ze to nadobuda na realnosti u mnohých
@zajkousko S tým Bohom som chcel len napodobniť ako asi rozmýšla človek čo dostane ponuku na 85 miliárd eur......
To som nemyslel tak že to tak je alebo že si to tak ymslím alebo čo....
@15
ja si myslím, že práveže fakt, že človek je neznámy nás skôr nedonúti ho zabiť, pretože by boli/teda aspoň u mňa/ myšlienky, aký má/mal život, rodinu a tak. Keď tak by som len zločinca zabila. Za to by som ani tých 35 miliárd nechcela
Ak by to bol preukazatelne nejaky hajzel (napriklad politik), tak by som to za tie prachy mozno spravil. Ale inak pravdepodobne nie, kazdopadne to viem posudit az keby taka situacia nastane.
skoro vzdy a vsetko sa robi pre peniaze... a ked spominas toho boha tak aj tam u krestanou ide vsetko za peniaze, pokial chces krst, birmovku, svatbu a neni miesto alebo nechce farar kvoli niecomu, ukazes peniaze a zrazu mozes ist aj okamzite!
a co sa tyka tej vrazdy, to je velmi otazne, ked viem ze je ten clovek taky ze len skodi ostatnym ludom a zabija a podobne MOZNO toho by som nemal problem aj zadarmo, ale takto sa hrat na najomneho vraha, neviem. Ale to by som si toho cloveka musel preklepnut aky je to clovek co robi a tak, inak by som neushlasil, ale uprimne, myslim ze by som nemal problem niekoho zabit, ale peniaze by v tom nehrali rolu, lebo tie pre mna nemaju skoro ziadnu hodnotu ako vacsina materialnych veci.
Nedokázal by som to a ani by som nad tým nerozmýšlal ,radšej by som fakt bol na ulici nech by to bol aj človek , ktorý si to zaslúži.....svedomie a viera je u mňa viac
Chcem peniaze ale tak ze ich vyhram. Kupim auto, dom a ked dostudujem budem chodit do prace ako kazdy iny aby som nebol sam doma. Ale nikoho zabijat nebudem proste ich iba vyhram kupim si co chcem a nikomu sa ani chvalit nebudem.
@rayennn takto je to spisovne vieš ? Keby tam chcem dať čiarku, tak ju tam dám Alebo mám radšej písať veci chybne aby si ľudia náhodou automaticky nedomýšľali čiarky ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
1?
Na svete je viac ako 7 000 000 000 ludí, ten jeden hore dole................
Pre kusky papierika.
Ja nehovorím že ja som niaky svetec a musím priznať že aj ja by som nad tým minimálne porozmyslal.
Ale toto je dôkaz toho že spoločnosť sa nelepsí a jednoducho ludia v 21. storočí sa proste v tomto ohlade nemenia a aj v 30. storočí sa tu budeme pre kusky papierikov zabíjať...........
Môže zato aj zlá doba.
Ale verim,v moje dobré ja a v moje svedomie, tak si myslim že skôr nie..
Vezmite si SLovensko má cca 5 000 000 obyv.
Každému keby som dal po 1 000 e tak by som mal stále 80 miliárd eur.
Takže by som dal každému 7 000 eur že nikdo na Slovensku nikdy nič nebude vidieť ani fízli a ostalo by mi 50 miliárd eur a podplatil by som celý stát a za 50 miliárd eur by som stále mohol robiť čo chcem, tob y som si kupil celý Havai.............................
Asi by som zabil. Ak by to nebol niaky slušný človek čestný bojujuci za správnu vec..............
Ak niake decko 20 ročné čo je ožraté každý piatok s cigou v hube, zabijem bez váhania.
S tým odpustením od nášho Spasiteľa to tak nie je!
ak sa niekto vedomé dopusti vraždy a dobre vie, že sa dopustí smrteľného hriechu, bude to naš Pán posudzovať ako zámer s dôsledkom obohatenia sa na úkor druhej osoby....
a je na ňom či mu odpustí, alebo nie, teda či pôjde do očistca, alebo do večného zatratenia
a potom je tu aj kňaz, ktorý mu môže, ale aj nemusí dať rozhrešenie....
Ale oveľa radšej by som bol keby (kľudne za menšiu sumu napr 10 000€) mi povedali že "maš 2 mesiace na to aby si dokázal dať dunk ak to za 2 mesiace dokážeš tak vyhráš 10 000€... tak by som aj musel zamakať dosť, dostal by som menej a ani by som tým nikomu neublížil a predsa by som bol šťastnejší..
po prečitani komentov ma ale napadla aj varianta kedy...jednoducho je človek schopny taky čin vykonať, napriek jeho "neludskosti" - peniaze su v dnešnom svete velmi vela, žial, ked ich človek má, ma vela možnosti... V podobe takejto zavratnej sumy si myslím že by nas bolo viac ktorý by sme to dokázali - človek nie je nijako na tu osobu naviazaný, nema nijaké puto...je to priam len "objekt"...hm... s toho dôvodu si myslim ze to nadobuda na realnosti u mnohých
To som nemyslel tak že to tak je alebo že si to tak ymslím alebo čo....
ja si myslím, že práveže fakt, že človek je neznámy nás skôr nedonúti ho zabiť, pretože by boli/teda aspoň u mňa/ myšlienky, aký má/mal život, rodinu a tak. Keď tak by som len zločinca zabila. Za to by som ani tých 35 miliárd nechcela
a co sa tyka tej vrazdy, to je velmi otazne, ked viem ze je ten clovek taky ze len skodi ostatnym ludom a zabija a podobne MOZNO toho by som nemal problem aj zadarmo, ale takto sa hrat na najomneho vraha, neviem. Ale to by som si toho cloveka musel preklepnut aky je to clovek co robi a tak, inak by som neushlasil, ale uprimne, myslim ze by som nemal problem niekoho zabit, ale peniaze by v tom nehrali rolu, lebo tie pre mna nemaju skoro ziadnu hodnotu ako vacsina materialnych veci.
noa čo
ale výčitky by zabili mňa
Do toho "nie som" sa dá primyslieť čiarka akoby automaticky.
čiže "nie, som vrah".
kebyze za menej mozno by som mu aj uverila
ale ne, nechcela by som zit s vycitkami
(tojechoré)