Potom pracu?! No, pokial niesi prachac alebo nemas aspon na isty cas financie, tak praca je asi to prve, byvanie uz zozenies aj popri praci. A kolkokrat je uz zabezpecene praca + byvanie.
Najst si ubytko bez prace bude podla mna dost tazke, maximalne daka izba v podnajme. Takisto ti treba prachy na preklenutie obdobia kym nemas pracu.
Pokial si v ramci EU tak su papierovacky minimalne, obvzlast ak ides do zamestnaneckeho pomeru, tam to za teba vyriesi zamestnavatel. O dost tazsie je dost na uplne nezname miesto kde nikoho nepoznas a vydrzat tam ked opadne prvotne nadsenie.
Fúú, to by bolo strašné sa s týmto všetkým zas inde vysťahovať. Už sa preto asi ani nikde ďalej netúžim sťahovať, však by som už skončil na invalidnom vozíku a dokaličený.
Podla toho kde. Ja som sa prestahoval na Taiwan. Jedine co to obnasalo bolo najst si byvanie. Byvam tu na tzv. visa runy, kedy kazde 3 mesiace odletim niekde a potom sa vratim. Pracu tu nemam, zdravotku si platim sukromnu atd.
Okrem Česka a Polska by som nič iné nebral. Ťažko by som si zvykal na úplne inú mentalitu, tradície aj pracovné zvyky, ako ani na každodenné komunikovanie v cudzom jazyku. Som za to, že aj v našom priestor sa dá nájsť práca alebo škola na relatívne vysokej úrovni, skúsenosti z ktorej sú teda logicky u nás akceptované.
@fragile. veď!!! a to som ešte nevedela, že síce mi na personnummer stačí moja občianka, tak na ID už potrebujem pas a ten som riešila v Kodani na ambasáde zrovna v období, keď si Dánsko zavrelo hranice
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Pokial si v ramci EU tak su papierovacky minimalne, obvzlast ak ides do zamestnaneckeho pomeru, tam to za teba vyriesi zamestnavatel. O dost tazsie je dost na uplne nezname miesto kde nikoho nepoznas a vydrzat tam ked opadne prvotne nadsenie.
napríklad vo Švédsku som z byrokracie šedivela prvé mesiace, kým som všetko vyriešila.