Je normálne, že sa človek vo svete plnom ľudí cíti niekedy tak sám? Nemá ísť s kým von, nemá sa s kým porozprávať, nemá komu povedať svoje zážitky a stráca aj tých ľudí, s ktorými kedysi bol každú chvíľu... ako keby naňho všetci zabúdali
@lucinkazh mne to pride krasne, priam az uzasne, a ked to tebe pride smutne tak to je len tvoja chyba ze sa stranis vsetkym svojim kamaratom co si mala. musis s tym potom nieco spravit, zacat volat, otravovat a podobne, pripadne si najdi novych, je vela ludi co su na tom podobne ako ty, len musis hladat a jednat a nie doma vysedavat vsetkych co poznas ignorovat a nic nerobit a cakat ze sa stane zazrak.
@mefistofel a tu je ďalší problém ja vkuse všetkých otravujem volám von, ale všetci už majú svojich priateľov a nemajú už na starých kamarátov čas .. a nesedím doma vkuse niekde behám ale všade sama lebo nikto nemá čas sú zadaní tak sa im nič nechce :/ ... a byť sama so sebou je pre mňa úplne jednoduché ale nie stále nonstop vtedy to už príde otravné nikto ťa nezháňa nikto ti nenapíše nechceš ísť von nikto sa ti neozve ako sa máš dlho som ťa nevidela vkuse len ja .. proste ako keby som prestala existovať a každému čo napíšem už ako keby som ho len otravovala ...nechápem čo sa stalo
Ľudia sú asi viac sebecký, uzatvorený, lebo majú strach... a málo času, sú znechutení, v popredí už nie je pokoj a láska...
No ak nezaujmeš rovnaký postoj teda, že nezačneš mať všetkých, všetko na háku, tak časom ťa prestanú mať na háku... a dovtedy ťa aj tak nikto nedrží, aby si tých ľudí nemala ty rada, nezaujímala sa o nich...
@mefistofel Samota je síce super, ale nie stále. Človek je od prírody tvor spoločenský a občas potrebuje spoločnosť, s niekým sa porozprávať, niekomu sa posťažovať... mať pocit, že na ňom niekomu záleží. Je to rovnako dôležité, ako vedieť existovať len sám so sebou.
@lucinkazh Keď sa nedarí volať von starých kamarátov, skús nájsť nových... (ideálne cez spoločné záľuby)
@georg21 nie uzavretie do seba, skôr prežiť samotu a nevyšilovať z toho. ak je sám tak je sám a je spokojný aj bez ľudí. a ak je v spoločnosti tak si vie užiť aj spoločnosť..
@galinka ja osobne nemam rad sa niekomu postazovat a vyrozpravat sa z problemov. Ak mam volaky problem, je to moj problem a nikoho s tym nezatazujem. Ale zas na druhu stranu, ja som typ cloveka ktoreho najprv zaujimaju problemy druhych a az potom moje.
hlavne ked sa odstahujes do ineho statu, kvoli comu na teba zanevrie cela rodina, kamarati sa roztrusia po celom vesmire a ty nevies ci niektorych z nich nepohltila cierna diera, si v novom meste kde poznas tak par bezdomovcov z videnia a kolektiv v praci ta moc nezere pretoze si jednoducho ina/y a odmietas nosit bielu koselu zagabanu do ciernych gati vytasenych az nad bradavky...
takze som sa postazovala a idem dalej makat ...alah a ini bohovia nech si s vami ...cus
@mefistofel ja som taká istá vypočujem si vždy ostatných a až potom ak nato výjde čas hovorím o svojich problémoch ale aj to iba také čo ma fakt trápia a potrebujem s nimi pomôcť ako napríklad tento problém nemám sa o tom vôbec s kým porozprávať lebo nikoho nemám ...
@galinka ja viem a aj si chcem nájsť nových, ale to tiež nie je také ľahké .. väčšinou už každý niekoho má a iný ho už nezaujímajú
@bludiacisvetom ale ja viem byť sama nerobí mi to problém pokiaľ to nie je na dlho ako teraz napr. posledný mesiac ma už doslova odmietli ľudia že nemajú čas že sa im nechce a pritom som s nimi nikdy nemala nijaký problém ani sme sa nepohádali ani sme si nič nespravili
@echoechoecho ty si to asi najviac vystihol mám taký pocit
@mefistofel Vyrozprávanie sa nemusí byť hneď o problémoch... niekto môže mať potrebu podeliť sa o vtipný zážitok napríklad. A čo sa problémov týka, niekto to robí preto, že proste to potrebuje niekomu povedať... nepotrebuje aby sa tým ten druhý začal zaťažovať, alebo to riešiť, len proste potrebuje o tom svojom probléme hovoriť... Niekomu môže pomôcť, ak počuje sám seba o tom rozprávať, aby získal trochu iný náhľad na situáciu, niekomu môže pomôcť, ak dostane k situácii názor niekoho iného... Niekto tu raz robil anketu, práve na tému zdôverovania sa druhým - výrazná väčšina ľudí nebrala ako zaťažovanie, ak sa im niekto chcel vyrozprávať. Ja osobne som napríklad rada, keď s týmto za mnou niekto príde, lebo to vnímam ako prejav dôvery. A radšej počúvam druhých, než rozprávam, ale to neznamená, že tiež občas nepotrebujem, aby ma niekto vypočul. - pri tom mi napadá ďalšia vec - ak sa má človek komu vyrozprávať, trochu s tým súvisí aj pocit, že "Áno, niekomu na mne záleží." a to je tiež niečo, čo väčšina ľudí potrebuje mať.
@lucinkazh Neber to tak, že "každý už niekoho má". To, že niekde funguje nejaká partia ľudí, ešte neznamená, že nie sú schopní medzi seba prijať niekoho ďalšieho, ak si s ním sadnú...
@galinka tak, ja sa ani nemam rad zdoverovat sa druhym. ja to jednoducho povedane uz nepotrebujem. nie kazdy to potrebuje. ked sa mi chce niekto zdoverit, tak neni problem, ale ja take veci nerobim. a ani nepotrebujem pocit ze niekomu na mne zalezi. Mozno sa moze povedat, ze: "Najhorší pocit, ktorý musí niekto niesť je pocit, že ťa nikto na celom svete nepotrebuje", ja taky pocit nepotrebujem.
@mefistofel A predsa potom prídeš na fórum, aby si tam prezentoval svoje názory Kontakt s ľuďmi proste človek potrebuje. Každý na inej úrovni a v inom rozsahu, ale potrebuje. (Ty keby si to nepotreboval vôbec, tak o fórum tohto typu ani nezavadíš )
@galinka nudim sa sem tam a nemam niekedy co robit tak som si tu spravil acc pisem, aspon trosku zabijem nudu. tak viacmenej ja len sa snazim radit ostatnym ale ked pokracuje konverzacia tak to skonci aj pri mne ale vacsinou pisem tak vseobecne, nie len o sebe ale v mnoznom cisle.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
No ak nezaujmeš rovnaký postoj teda, že nezačneš mať všetkých, všetko na háku, tak časom ťa prestanú mať na háku... a dovtedy ťa aj tak nikto nedrží, aby si tých ľudí nemala ty rada, nezaujímala sa o nich...
@lucinkazh Keď sa nedarí volať von starých kamarátov, skús nájsť nových... (ideálne cez spoločné záľuby)
takze som sa postazovala a idem dalej makat ...alah a ini bohovia nech si s vami ...cus
@galinka ja viem a aj si chcem nájsť nových, ale to tiež nie je také ľahké .. väčšinou už každý niekoho má a iný ho už nezaujímajú
@bludiacisvetom ale ja viem byť sama nerobí mi to problém pokiaľ to nie je na dlho ako teraz napr. posledný mesiac ma už doslova odmietli ľudia že nemajú čas že sa im nechce a pritom som s nimi nikdy nemala nijaký problém ani sme sa nepohádali ani sme si nič nespravili
@echoechoecho ty si to asi najviac vystihol mám taký pocit