Na toto asi neviem odpovedat, mam pocit, ze je to nejak navzajom prepojene (hlavne prve 3 moznosti), ze si myslim, ze jedno s druhym a tretim nejak suvisi a postune plynule prechadzaju tie veci z prvej do druhej atd alebo sa vlastne deju subezne.
to sa nedá takto zoradiť
všetko to vychádza z rovnakej motivácie (mať pocit, že robím niečo so svojim životom) a čo má práve prioritu závisí od nálady, situácie a kdečoho iného. A často sa tie veci vzájomne nevylučujú, môžem napríklad niekomu pomôcť s úlohou z angličtiny a zároveň pri tom sa sama niečo naučiť. A to, či má pre mňa väčší význam to, že pomôžem alebo sa naučím závisí od človeka, ktorému pomáham, veci, čo som sa naučila, dôležitosti tej úlohy, kadečoho.
Všetko spolu nejakým spôsobom súvisí, ale učenie sa je pre mňa najdôležitejšie; najmä nadväzujúc na možnosti pomáhať druhým svojimi vedomosťami. Vytváranie a zažívanie sú akýmsi pozadím.
Akože bolo ťažké rozhodovanie medzi 2. a 3., ale tak, ako som teoretický človek, som aj praktický. Možno aj viac. Len to nie vždy dáva zmysel, lebo je to neefektívne a ja som tvrdohlavá, ale na to vytváranie potrebujem učenie, ale aj tak je dôležitejšie vlastné myslenie. No, aj tak som to už dosť skomplikovala. Celé to je blúdny kruh.
To prvé ani neviem čo je, iba ak v nejakom negativnom zmysle.
To druhé väčšinou v negativnom zmysle prebieha takže nie.
Na to tretie nemám dostatočný talent.
A to štvrté je celkom fajn ale tiež má svoje výnimky...
1 a 2 sú asi na rovnakej úrovni, aj keď 1 asi prevyšuje. Potom nasleduje 3 a 4 je u mňa na najposlednejšom mieste, lebo ako už bolo spomenuté, druhých môžem osrať
Strašne ma teší, keď môžem niekomu pomôcť, vtedy sa cítim osožný a často je aj taký obyčajný úsmev či vrúcne"ďakujem" to najkrajšie na svete Možno aj preto, že mne samotnému nikdy nikto moc nepomáhal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
všetko to vychádza z rovnakej motivácie (mať pocit, že robím niečo so svojim životom) a čo má práve prioritu závisí od nálady, situácie a kdečoho iného. A často sa tie veci vzájomne nevylučujú, môžem napríklad niekomu pomôcť s úlohou z angličtiny a zároveň pri tom sa sama niečo naučiť. A to, či má pre mňa väčší význam to, že pomôžem alebo sa naučím závisí od človeka, ktorému pomáham, veci, čo som sa naučila, dôležitosti tej úlohy, kadečoho.
2) Zažívať nové veci
3) Učiť sa nové veci
4) Vytvárať nové veci
To druhé väčšinou v negativnom zmysle prebieha takže nie.
Na to tretie nemám dostatočný talent.
A to štvrté je celkom fajn ale tiež má svoje výnimky...