V minulom byte sme mali jedinú spoločnú stenu so susedmi na poschodí tú obývačkovú a sused (bývalý hasič) dosť silno kašľal celý deň a nadával do toho fakt vulgárne
A suseda nad nami bolo vždy počuť, ako močí - fakt sa to silno ozývalo, možno preto že meral vyše dva metre a dopadalo to z takej výšky...
Suseda o tri poschodia vyššie zas mávala rôzne hudobné sessions so svojimi hippie kamošmi a tých bolo každý týždeň počuť spievať, hrať na gitaru a na bongá.
Nikdy som nedošla na to, kto z nich hulil trávu, ale vo vchode ju vždy bolo cítiť.
V terajšom baráku je zatiaľ ticho, akurát jeden sused tu skoro každý deň máva večerné hudobné okienka a dosť to počuť, naposledy vypeckoval album Eddieho Veddera, tak sa nemám na čo sťažovať.
Jaj a keď zomrel Meky, tak celý večer niekto púšťal jeho.
@1 aj ja mám susedu, ktorá občas hraje na klavíri. A ide jej to. Tak trochu to tu patrí k atmosfére. A susedia oproti mne stále trieskajú dverami a rozťahujú kadejaké veci (sušiak na oblečenie, kvety...) do spoločných priestorov, teda do chodby medzi mnou a nimi. Ale nikdy sa mi nesťažovali, že odo mňa ide hluk, ani keď som mal cez logdán house párty do 5 ráno. Takže som sa to naučil tiež tolerovať.
Inak nič také o nikom neviem. Ani ich mená nepoznám.
nič zaujímavé, tiež som v minulom byte mala jedného suseda virtuóza, čo cez logdan hrával na klavíri každý deň tých istých päť vecí a z druhej strany hnusného, starého, vulgárneho cholerika, ktorý denne častoval svojich príbuzných nadávkami a každé slovo prekladal vsuvkou 'vole'. ale nikdy som sa nebola sťažovať, len teraz, keď mám tri dni pred odovzdaním kľúčov, mám chuť mu napísať nejaký pasívne agresívny odkaz
ze surodenci nado mnou ked sa hadali, tak sestra sa zvykla zamknut na vecku a potom na seba s bratom hucali cez zachodove dvere.
neskor sa to zmenilo na zavody lebo ked sa zacali hadat brat uz vedel ze to sestra ide spravit, tak aby jej spravil napriek snazil sa tam dobehnut prvy aby sa na vecku zamkol on.
treningovy boxovaci harmonogram ineho suseda, lebo mal zo stropu izby podo mnou zavesene full size boxovacie vrece takze vzdy ked trenoval tak to znelo ako keby sa snazil strhnut strop/moju podlahu.
Susedia v podnajme,(vedla nas)... on ju skrtil a ona po nom hadzala hrnce. Z nejakeho dovodu obcas tlkli po plynovej bombe. Ti pred tym stary par... ona leziaca on alkoholik. Vsetko prislo ku koncu ked o 5tej rano ma mama zobudila ze zenska zo spalne krici o pomoc. Zavolali sme zachranku. Prisli medici, policia a hasici, chybala nam tu len pobrezna straz na rieke a helikoptera. (Po tom co som videla ako lahko otvorili zamknute dvere sme sa zhodli ze si dame riadne bezpecnostne.) Typek lezal vedla postele. Doktor "Ved mu nic nie je." Za tri dni bol mrtvy. Susedia nad nami... Sajzo sa ma pytal ci je legalne mat v byte maleho slona a ako ho dostanu von ked vyrastie.
bývam v 150ročnom dome s mega hrubými stenami, takže vôbec nič od susedov nepočuť, keby som ich nestretávala na chodbe, tak ani neviem, či v tom dome s nami ešte vôbec niekto býva
na druhej strane ale, všetko, čo sa deje nad nami, bohužiaľ, počujeme a pamätám si jednu ich hádku, asi dve hodiny to trvalo, kde týpek prišiel domov a žena už na neho čakala a nahučala na neho, že vie kto je jeho milenka, že nech vypadne za ňou, že ona ho už nechce...atď...proste, dve hodiny sa hádali o blbostiach, medzitým ešte vyšli na chodbu a tam po sebe ďalej hučali a ona ho stále vyhadzovala, a on, najviac hrdý týpek na svete, že "jemu stačí raz povedať, aby vypadol a on vypadne a už sa NIKDY nevráti!!!!" s frajerom sme už búchali šampus, lebo zbaviť sa tohto suseda bolo naše celoročné prianie
týždeň im tieto silné reči vydržali a už tam bol zase nasáčkovaný
ale myslím, že predchádzajúci lockdown už neprežili (neviem, či doslovne alebo len ich vzťah), ale od marca je tam úplne ticho hurá (teda ako, niekto tam býva, lebo ho počujeme chodiť, ale žiadne hádky/odpudivé zvuky/nič/...)
Že podomnou býva hluchý starý zrejme už aj dementný kokot, čo denno denne nahlas spieva aj niekolko hodín, púšťa si nahlas furt tie isté kokotské ludovky a jódlovačky, televízor a v poslednej dobe to svoje spievanie ešte apgrejdol o nový level tak, že brnká na gitare furt jeden a ten istý tón na jednej strune, takže paráda.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A suseda nad nami bolo vždy počuť, ako močí - fakt sa to silno ozývalo, možno preto že meral vyše dva metre a dopadalo to z takej výšky...
Suseda o tri poschodia vyššie zas mávala rôzne hudobné sessions so svojimi hippie kamošmi a tých bolo každý týždeň počuť spievať, hrať na gitaru a na bongá.
Nikdy som nedošla na to, kto z nich hulil trávu, ale vo vchode ju vždy bolo cítiť.
V terajšom baráku je zatiaľ ticho, akurát jeden sused tu skoro každý deň máva večerné hudobné okienka a dosť to počuť, naposledy vypeckoval album Eddieho Veddera, tak sa nemám na čo sťažovať.
Jaj a keď zomrel Meky, tak celý večer niekto púšťal jeho.
Inak nič také o nikom neviem. Ani ich mená nepoznám.
ze surodenci nado mnou ked sa hadali, tak sestra sa zvykla zamknut na vecku a potom na seba s bratom hucali cez zachodove dvere.
neskor sa to zmenilo na zavody lebo ked sa zacali hadat brat uz vedel ze to sestra ide spravit, tak aby jej spravil napriek snazil sa tam dobehnut prvy aby sa na vecku zamkol on.
treningovy boxovaci harmonogram ineho suseda, lebo mal zo stropu izby podo mnou zavesene full size boxovacie vrece takze vzdy ked trenoval tak to znelo ako keby sa snazil strhnut strop/moju podlahu.
na druhej strane ale, všetko, čo sa deje nad nami, bohužiaľ, počujeme a pamätám si jednu ich hádku, asi dve hodiny to trvalo, kde týpek prišiel domov a žena už na neho čakala a nahučala na neho, že vie kto je jeho milenka, že nech vypadne za ňou, že ona ho už nechce...atď...proste, dve hodiny sa hádali o blbostiach, medzitým ešte vyšli na chodbu a tam po sebe ďalej hučali a ona ho stále vyhadzovala, a on, najviac hrdý týpek na svete, že "jemu stačí raz povedať, aby vypadol a on vypadne a už sa NIKDY nevráti!!!!" s frajerom sme už búchali šampus, lebo zbaviť sa tohto suseda bolo naše celoročné prianie
týždeň im tieto silné reči vydržali a už tam bol zase nasáčkovaný
ale myslím, že predchádzajúci lockdown už neprežili (neviem, či doslovne alebo len ich vzťah), ale od marca je tam úplne ticho hurá (teda ako, niekto tam býva, lebo ho počujeme chodiť, ale žiadne hádky/odpudivé zvuky/nič/...)