Ahojte! Má niekto z vás skúsenosti s couchsurfingom - pozitívne aj negatívne? Na čo sa treba človeka, u ktorého chcem bývať, vopred opýtať? Na čo si dať pozor? Ďakujem za rady a odpovede!
mám pár negatívnych, pár neutrálnych (človek bol v poho, ale proste sme si nesadli povahovo) a väčšinu skvelých.
keď chceš k niekomu ísť, tak si vždy poriadne pozri profil. musíš si uvedomiť, že to nie je o poskytnutí ubytovania zdarma (samozrejme, že aj to), ale predovšetkým o inom cestovaní, inom spoznávaní. a o tom, že k tomu človeku ideš domov. tiež by si nešla len tak domov k niekomu, čo ťa na ulici osloví, že hej, zadara ťa ubytujem.
proste si pozri referencie a to, ako sa dotyčný prejavuje v profile či na fotografiách.
žiadosť napíš tak, aby bolo jasné, ež vieš, kto je čo je a vieš, prečo chceš byť zrovna u neho
a negatívne vznikli tak, že som bola blbá a prijala som ubytovanie od niekoho, o kom som si nebola istá, či to je dobrý nápad, len preto, že by som nemala kde spať/musela platiť za hostel.
čo už (dúfam) nikdy viac neurobím. v podstate čisto moja chyba.
CouchSurfing.. čo ti peče? ja som dal do google obrazky a mi našlo že surfovanie na gauči.. a ja sa už tešil že nový šport môžem skúsiť pekne doma a čítam "Má niekto z vás skúsenosti s couchsurfingom - pozitívne aj negatívne?" a vravím si čo sa tam môže stať negatívne a čítam ďalej
"Na čo sa treba človeka, u ktorého chcem bývať, vopred opýtať? Na čo si dať pozor? " a opäť si vravím že čo sa sťahuješ k nejakému priateľovi a nevieš či u neho možeš surfovať na gauči? a že načo si dať pozor napr na vysedený gauč?
Vysvetlite mi ten couch surfing bo som z toho šialeny že kde teraz surfovať chcete či čo
záverom chcem ešte odpovedať na otázku v názve témy.
všetkými desiatimi som za áno, vyskakujem pri tom do vzduchu a tlieskam ručičkami.
pokiaľ do toho pôjdeš s otvorenou mysľou, nebudeš to brať len ako formu ubytovania, ale predovšetkým ako formu spoznávania, keď na svojho hostiteľa nebudeš mať žiadne nároky (ako napríklad aby sa k tebe správal ako sa podľa dobrých slovanských zvykov k hosťom správať má), tak zistíš, že to je úplne najlepšia možná forma "cestovania".
vďaka couchsurfingu som každé mesto objavila z úplne iných perspektív, než by som to objavovala ako bežný návštevník. spoznala som skvelých ľudí, bola na perfektných akciách... couchsurfing je proste super.
@waagbistritz69 to nechápem to sa akože nasťahujem k dakomu do bytu.. a normalne budem chodiť na jeho záchod, do jeho sprchy budem mať u neho vlastnú izbu.. a nebudem nič platiť? to existujú taký samaritáni? ja by som nedovolil cudzej osobe sadať na môj záchod :S
@psychomanson je to úplne skvelé. couchsurfujem už 4 roky, navštevujem, ubytovávam, chodím na akcie a stretnutia a maximálne ten spôsob života milujem a napríklad som sa cez to dostala aj k super možnostiam. keď som manažovala chvíľku tuto jedného Brňáka, tak som mu cez to vybavila koncert v Zurichu. poprípade som sa teraz dostala k spolupráci na francúzskom dokumente.
fakt to je skvelá vec, pokiaľ to človek neberie len tak, že euuuh, ubytko zdarma.
@grietusha v skutočnosti nemáš 16 rokov že? inak ako to funguje ten couchsurfing to normalne dakto mi dovoli sa nasťahovať k nemu hoc byva dakde v Rio de Janeiru?
@psychomanson inak, ak si sa do Brna dostal, tak potom tu sa máš na čo tešiť, je tu veľmi veľa CSerov a radi sa stretávajú a aj sem celkovo chodí celkom dosť CSerov a hľadajú ubytko
@spiralfaust to nie je o tom, že sa k niekomu nasťahuješ (hoci ja som to párkrát urobila a poznám takých, čo tiež ). je to alternatíva k bežnému cestovaniu. že proste ideš napríklad do Londýna, avšak si vravíš, že nechceš byť na hosteli, nemáš na to prachy, tie chceš minúť na niečo iné, poprípade peniaze máš, ale hostely ťa nebavia, chceš stretnúť miestnych, ktorí ťa tam prevedú a ukážu ti mesto z inej perspektívy než je len Big Ben a Madame Tussaud. tak si tam pozrieš ľudí, u ktorých by si mohol byť a napíšeš im žiadosť, či môžeš alebo nie. a nájdeš si tak ubytko.
čo ti umožní:
-ušetriť peniaze, ktoré minieš na niečo iné (zábava, pozvanie svojho hostiteľa niekam, whatever)
-spoznať miestnych (ktorí ťa oboznámia aj s inými stránkami mesta) a celkovo spoznať nových ľudí
-nahliadnuť aj do obydlia miestnych, to vie byť zaujímavé
-vidieť rôzne zvyky rôznych ľudí v bytoch, dostať sa do zaujímavých "bytov" (viem o ľuďoch, čo squatujú a zároveň tam aj hostia CSerov - v tých "VIP squatoch", kam sa nedostaneš len tak)
poznám pár "couchsurferov" a aj ľudí, čo takýmto spôsobom cestujú.... a musím povedať, že to boli podlľa môjho názoru veľmi milí, inteligentní, open-minded ľudia... vačšinou bezdetné páry alebo jednotlivci..
ale samozrejme, treba byť opatrný, existujú na to rôzne stránky a blogy, kde sa o nich môžeš dozvedieť viac, treba si podrobne pozrieť profil, recenzie a príspevky užívateľov... napr. ten couchsurfing.org
Jedna kamoška išla na dlhšie do zahraničia, nikoho tam nepoznala, tak kontaktovala couchsurferov a prekvapili ju veľmi svojim priateľským správaním..
Couchsurfing som este neskusal, akosi sa na to necitim a hlavne nemam potrebu setrit. Ale za to airbnb som skusil a je to lepsie ako byt vykoteny v hoteli...
och, áno! určite, jednoznačne! v prvom rade pozrieť referencie, potom napísať milú peknú žiadosť, čím ťa dotyčná osoba zaujala a čím by si mohol zaujať ty ju. odoslať ju pekne v predstihu, ale zase nie príliš veľkom. a už sa len tešiť, komunikovať, spoznávať a užívať! nemusí to byť žiaden luxus, ale za to luxusne zaujímavý a iný pohľad na danú krajinu
@grietusha jak nuda ? ako moze byt v brne nuda ? chapem ze studenti odchadzaju prec..ale tak ja nepotrebujem zurovat nonstop aspon sa mi ujde aj nejaka praca..oujé ci aj s tym je tam problem?
@psychomanson ale ja nehovorím o žúroch tu je proste nuda v lete. takmer žiadne koncerty, žiadne divadlo, všetko je mimo sezónu. mesto totálne prázdne, lebo nielen študenti, ale väčšina ľudí ide preč a je tu teplo jak ric.
s prácou neviem, ja mám svoju už 3 roky. ale myslím, že keď si ju budeš hľadať svedomite, tak niečo nájdeš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
keď chceš k niekomu ísť, tak si vždy poriadne pozri profil. musíš si uvedomiť, že to nie je o poskytnutí ubytovania zdarma (samozrejme, že aj to), ale predovšetkým o inom cestovaní, inom spoznávaní. a o tom, že k tomu človeku ideš domov. tiež by si nešla len tak domov k niekomu, čo ťa na ulici osloví, že hej, zadara ťa ubytujem.
proste si pozri referencie a to, ako sa dotyčný prejavuje v profile či na fotografiách.
žiadosť napíš tak, aby bolo jasné, ež vieš, kto je čo je a vieš, prečo chceš byť zrovna u neho
čo už (dúfam) nikdy viac neurobím. v podstate čisto moja chyba.
"Na čo sa treba človeka, u ktorého chcem bývať, vopred opýtať? Na čo si dať pozor? " a opäť si vravím že čo sa sťahuješ k nejakému priateľovi a nevieš či u neho možeš surfovať na gauči? a že načo si dať pozor napr na vysedený gauč?
Vysvetlite mi ten couch surfing bo som z toho šialeny že kde teraz surfovať chcete či čo
záverom chcem ešte odpovedať na otázku v názve témy.
všetkými desiatimi som za áno, vyskakujem pri tom do vzduchu a tlieskam ručičkami.
pokiaľ do toho pôjdeš s otvorenou mysľou, nebudeš to brať len ako formu ubytovania, ale predovšetkým ako formu spoznávania, keď na svojho hostiteľa nebudeš mať žiadne nároky (ako napríklad aby sa k tebe správal ako sa podľa dobrých slovanských zvykov k hosťom správať má), tak zistíš, že to je úplne najlepšia možná forma "cestovania".
vďaka couchsurfingu som každé mesto objavila z úplne iných perspektív, než by som to objavovala ako bežný návštevník. spoznala som skvelých ľudí, bola na perfektných akciách... couchsurfing je proste super.
couchsurfing.org
ale inak som len skúšal tamto, nemám na to žiadny názor
fakt to je skvelá vec, pokiaľ to človek neberie len tak, že euuuh, ubytko zdarma.
čo ti umožní:
-ušetriť peniaze, ktoré minieš na niečo iné (zábava, pozvanie svojho hostiteľa niekam, whatever)
-spoznať miestnych (ktorí ťa oboznámia aj s inými stránkami mesta) a celkovo spoznať nových ľudí
-nahliadnuť aj do obydlia miestnych, to vie byť zaujímavé
-vidieť rôzne zvyky rôznych ľudí v bytoch, dostať sa do zaujímavých "bytov" (viem o ľuďoch, čo squatujú a zároveň tam aj hostia CSerov - v tých "VIP squatoch", kam sa nedostaneš len tak)
a mnoho iného...
1. ZÁVIDÍM TI!!!!
(A)(A)(A)
2. snaž sa niekoho, kto bude aspoň trochu obďaleč najbližšej mešity, lebo sa nevyspíš
ale samozrejme, treba byť opatrný, existujú na to rôzne stránky a blogy, kde sa o nich môžeš dozvedieť viac, treba si podrobne pozrieť profil, recenzie a príspevky užívateľov... napr. ten couchsurfing.org
Jedna kamoška išla na dlhšie do zahraničia, nikoho tam nepoznala, tak kontaktovala couchsurferov a prekvapili ju veľmi svojim priateľským správaním..
s prácou neviem, ja mám svoju už 3 roky. ale myslím, že keď si ju budeš hľadať svedomite, tak niečo nájdeš