ak sa chces zamestnat v zahranici tak v nemecky hovoriacich krajinach by si z danych moznosti mala asi najvacsiu sancu, ale na to len nejaka obchodna akademia nestaci, treba na tom jazyku ozaj zamakat
francúzština nie, hovorí sa ňou v mnohých štátoch, ale pokiaľ nechceš ísť do Afriky alebo strednej Ameriky nič moc. A čo sa týka samotného Francúzska, tak Nemecko a Rakúsko máš bližšie.
ruština, aj keď sa nou hovorí na územne veľkej časti, ale až na európsku časť Ruska sú to chudobné oblasti
nemčina - ako Slovák máš blízko Rakúsko a Nemecko. Nemecko je najsilnejšia ekonomika Európy, takže jasná voľba.
@hexo francuzstinou sa dohovoris aj v Kanade, zije tam okolo 20 milionov ludi hovoriacich po francuzsky v okoli Quebecu, ale nemcina jednoznacne najlepsi vyber
@violinkenneth akoze v SR a CR sa hovori po rusky?
inak ta nemcina sa jej podla mna viac zide, myslim ze je dost vacsia sanca ze pojde pracovat do Nemecka alebo Rakuska, nez do Ruska/Ukrajiny/Azie
Pamatam si, ako u na gymn. robila francuzstinarka nabor, pretoze mala primalo ziakov. Bola mi sympatickejsia ako nemcinarka a bolo mi jej aj tak trochu luto, aj som myslela na to, ze ju mame v rodine, tak som sa prihlasila a dnes ked sa to v mojom zivote vyvrbilo tak, ze som vo Viedni pravidelne a nemcinu neovladam to nestiham lutovat. Urcite by som sa dnes rozhodla inak.
Nemecký alebo francúzsky... trh práce pýta. Ale skôr nemecký, to pýtajú celkom často. V Rakúsku určite, vo VB cez nejakú agentúru tiež, v Rusku neviem, nepočula som ešte že by tam niekto pracoval.
Ahoj na ja sa učím Aj a ruský . S tou ruštinou som na tom trocha horšie. Angličtinu som sa učil cez metódu Imitum : » www.imitum.com/efektivna-metod... Nepoznáte nejakú podobne dobrú metódu /online kurz v ruštine ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
inak, ja by som sa ucil nemcinu
ruština, aj keď sa nou hovorí na územne veľkej časti, ale až na európsku časť Ruska sú to chudobné oblasti
nemčina - ako Slovák máš blízko Rakúsko a Nemecko. Nemecko je najsilnejšia ekonomika Európy, takže jasná voľba.
inak ta nemcina sa jej podla mna viac zide, myslim ze je dost vacsia sanca ze pojde pracovat do Nemecka alebo Rakuska, nez do Ruska/Ukrajiny/Azie