ahoj tuto diskusiu zakladam hlavne preto,lebo ja sa ma mam s nim problem...
ucim sa nj,rozumiet rozumiem,s pisanim a hovorenim(komunikacia)ta mi vsak robi problem...ak je tu niekto kto ma zaujem...primem pomocnu ruku...kludne mi napiste ts
prepáč, ale neodpustím si, to "ja sa ma" ma dostalo
a k veci - nemčinu neznášam aj keď sa ju učím 8 (!!!) rokov a v podstate nič z nej neviem. Ale tak snáď to funguje na tom istom princípe ako s anglinou, lebo v tej som sa dosť zlepšila kvôli pozeraniu seriálov (filmov) v originále s anglickými titulkami. Nič lepšie nemôžem odporučiť.
no to mate pravdu,s tou slovencinou ma to tak isto zaskocilo ,ako vas,to bude si tym ze uz 3dni som poriadne nepala...ale fajn,budem si to pamatat,ze cudzi sa pise s i diki za odporucania,vyskusam...
No rozpravat nevies, lebo nase genialne skolstvo nas to neuci, uci nas ako nieco napisat aby to bolo bezchybne, vselijake vynimky atd. Ale to podstatne nas neuci, naco mi je vediet ako sa co pise, pisat testy na 100%, ked ledva zo mna vyjde par slov pri rozhovore. Skus pozerat filmy americke v originalnom zneni ale take kde nie je az tak vela slangu a s niekym sa rozpravat po anglicky. Ja sa napr. ucim anglictinu 9 rokov a rozpravat viem len ako tak, a to som sa naucil asi rok dozadu, ked som sa asi 2-3 ucil rozpravat s bratovou frajerkou z australie. Viem aj rustinu, vobec neviem gramatiku ani co ako sa presne pise ale rozpravam tak, ze casto ani nespoznaju, ze som z ineho statu, lebo od malicka ma cvicili v konverzacii...
ja som z angliny tupa ..ale mrte...ale spanielcinu celkom v pohode..aj ked, ked sa mam rozpravat s lektorkou nohy ruky zaberaju najlepsie ale vzd ypochopi
Holyknight: ake nepekne nemecke slovicka poznas,mozno sa poducim,ak take este neviem...
Inak k teme:rozhodne lepsie pisem ako hovorim a rozumiem...s nemcami,co sa stretavam,uz si rozumiem,viem ten ich dialekt,ale snazia sa aj spisovne...ale inak som nahrata...a ked pisem,ide mi to jedna radost...bezchybne...
a s tymi nemeckymi filmami a relaciami-nam z.b.nejde ani jeden DE program...aj keby som chcela,nemam sa kde cvicit...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale tak ja sa nemam s čim chwalit
a k veci - nemčinu neznášam aj keď sa ju učím 8 (!!!) rokov a v podstate nič z nej neviem. Ale tak snáď to funguje na tom istom princípe ako s anglinou, lebo v tej som sa dosť zlepšila kvôli pozeraniu seriálov (filmov) v originále s anglickými titulkami. Nič lepšie nemôžem odporučiť.
ale niečo v telke no každé piate slovo to istí
(nu coz student VS na nemeckej katedre )
Holyknight: ake nepekne nemecke slovicka poznas,mozno sa poducim,ak take este neviem...
Inak k teme:rozhodne lepsie pisem ako hovorim a rozumiem...s nemcami,co sa stretavam,uz si rozumiem,viem ten ich dialekt,ale snazia sa aj spisovne...ale inak som nahrata...a ked pisem,ide mi to jedna radost...bezchybne...
a s tymi nemeckymi filmami a relaciami-nam z.b.nejde ani jeden DE program...aj keby som chcela,nemam sa kde cvicit...